boilie probleem
- aaron vervaecke
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
- Locatie: Veldegem(belgië)
Beste karpervissers
Ik zit met het probleem dat mijn bolies niet helemaal "open" komen in het water, dit door de harde buitenmantel.
Ik gebruik de volgende mix=
- 250 gram tarwegriesmeel
- 250 gram volvette sojabloem
- 250 gram polenta
- 100 gram lijnzaad
- 100 gram paneermeel
- 100 gram melkpoeder
Ligt het aan mijn mix? Of moet ik de oorzaak eerder zoeken bij het te lang koken (1min 45sec)? , of eerder bij het telang laten drogen(2 dagen)?
Zijn er ingrediënten die de boilie "meer" laten opengaan??
alvast bedankt
Ik zit met het probleem dat mijn bolies niet helemaal "open" komen in het water, dit door de harde buitenmantel.
Ik gebruik de volgende mix=
- 250 gram tarwegriesmeel
- 250 gram volvette sojabloem
- 250 gram polenta
- 100 gram lijnzaad
- 100 gram paneermeel
- 100 gram melkpoeder
Ligt het aan mijn mix? Of moet ik de oorzaak eerder zoeken bij het te lang koken (1min 45sec)? , of eerder bij het telang laten drogen(2 dagen)?
Zijn er ingrediënten die de boilie "meer" laten opengaan??
alvast bedankt
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Aaron,
Je kan er eens 100 gram birdfood bijdoen, dit maakt je boiliestructuur wat groffer zodat het uitlekken van flavours e.d beter gaat.
Iets weglaten uit de mix zal ik niet doen. Iets toevoegen wél.
Is je boilie keihard dan?
Je kan er eens 100 gram birdfood bijdoen, dit maakt je boiliestructuur wat groffer zodat het uitlekken van flavours e.d beter gaat.
Iets weglaten uit de mix zal ik niet doen. Iets toevoegen wél.
Is je boilie keihard dan?
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Stefan Sand
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 08-09-2003 02:00
- Locatie: Doublu U city
Tarwegriesmeel en lijnzaad harden behoorlijk
-
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
- Locatie: Puth (CHINA)
ik zou 1/3 van het tarwe gries wegdoen en daarvoor 100 gram maismeel erbij doen.
omdat maismeel niet zoon bindende werking heeft als tarwegries.
klein ideetje
groeten meef
btw de panneermeel maakt de bel ook aardig hard...
omdat maismeel niet zoon bindende werking heeft als tarwegries.
klein ideetje
groeten meef
btw de panneermeel maakt de bel ook aardig hard...
easy does it!!!
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Aaron,
Laat de lijnzaad en de paneermeel maar vervallen, en vul dat op met 250gr
kanari snoepzaad.
groetjes Benny
Laat de lijnzaad en de paneermeel maar vervallen, en vul dat op met 250gr
kanari snoepzaad.
groetjes Benny
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
- 250 gram tarwe-volkorenmeel
- 250 gram volvette sojabloem
- 250 gram polenta
- 100 gram lijnzaad
- 100 gram rijstemeel
- 100 gram melkpoeder
wordt het al iets grover van.
- 250 gram volvette sojabloem
- 250 gram polenta
- 100 gram lijnzaad
- 100 gram rijstemeel
- 100 gram melkpoeder
wordt het al iets grover van.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Aaron,
Wat vind je "open gaan"?
In principe gebruik je niet veel ingredienten, die je bol afsluiten. Bijv. aardappelmeel / maizena.
Alleen de melkpoeder en rijstemeel kunnen qua kwaliteit wat verschillen. Als je met melkpoeder de lammeropfok bedoel is er weinig aan de hand.
Door het drogen kan het zijn, dat je aas eerst water opneemt. Of dat erg is?
MVG
klaas
Wat vind je "open gaan"?
In principe gebruik je niet veel ingredienten, die je bol afsluiten. Bijv. aardappelmeel / maizena.
Alleen de melkpoeder en rijstemeel kunnen qua kwaliteit wat verschillen. Als je met melkpoeder de lammeropfok bedoel is er weinig aan de hand.
Door het drogen kan het zijn, dat je aas eerst water opneemt. Of dat erg is?
MVG
klaas
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Gooi gewoon op een pond mix , 2 eetlepels vogelzaad erbij.
Goedkoop en simpel, en vangt bovendien!
gr H.K.
Goedkoop en simpel, en vangt bovendien!
gr H.K.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
probeer anders een minder lang te drogen..
ik laat ze op dit moment ong 24 uur drogen in de schuur (12 graden is het ong) daarna invriezen en als ik ze eruit haal voor het vissen haal ik hem ongeveer een dag ervoor uit en laat ik ze nog ff drogen..
ik heb laatst in een bak water getest en na een 15 min tot een half uur begon de boilie is losser te worden en kwamen de stoffen vrij..
ik laat ze op dit moment ong 24 uur drogen in de schuur (12 graden is het ong) daarna invriezen en als ik ze eruit haal voor het vissen haal ik hem ongeveer een dag ervoor uit en laat ik ze nog ff drogen..
ik heb laatst in een bak water getest en na een 15 min tot een half uur begon de boilie is losser te worden en kwamen de stoffen vrij..
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
Remko Oude Elferink schreef:probeer anders een minder lang te drogen..
ik heb laatst in een bak water getest en na een 15 min tot een half uur begon de boilie is losser te worden en kwamen de stoffen vrij..
Hoe kon je zien/ruiken/proeven dat de stoffen vrij kwamen?
Was het niet olie wat eruit kwam...
gr H.K.
-
- Berichten: 2162
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Hengelo
er kwam inderdaad olie uit. maar de boilie begon ook een beetje poreus te worden. en dat lijkt mij dat er bepaalde dingen beter vrij komen..
- gerrit schippers
- Berichten: 925
- Lid geworden op: 15-01-2004 19:28
- Locatie: Enschede
[quote="Harnold Kikkert"][quote="Remko Oude Elferink"]probeer anders een minder lang te drogen..
ik heb laatst in een bak water getest en na een 15 min tot een half uur begon de boilie is losser te worden en kwamen de stoffen vrij..[/quote]
Hoe kon je zien/ruiken/proeven dat de stoffen vrij kwamen?
Was het niet olie wat eruit kwam...
gr H.K.[/quote]
Olie is toch ook een stof en die heeft toch ook wel geur en smaak ?
Mvg Gerrit
ik heb laatst in een bak water getest en na een 15 min tot een half uur begon de boilie is losser te worden en kwamen de stoffen vrij..[/quote]
Hoe kon je zien/ruiken/proeven dat de stoffen vrij kwamen?
Was het niet olie wat eruit kwam...
gr H.K.[/quote]
Olie is toch ook een stof en die heeft toch ook wel geur en smaak ?
Mvg Gerrit
Weet je wat T'is Meer Water dan Vis....
- Harnold Kikkert
- Berichten: 2174
- Lid geworden op: 22-11-2004 21:18
- Locatie: Hoogeveen
gerrit : je spreekt over stoffen.Ik neem aan dat je daarmee bedoelt : stoffen uit melen.
Maar hoe je een stof uit melen kan zien is mij een beetje onduidelijk.
Ik kan het in ieder geval niet!
Olie zorgt voor een vette substantie, die tevens een geurspoor creëert, een flavour kan daar op meevaren.
Typ maar eens bij zoeken : olie,in.
gr Harnold
Maar hoe je een stof uit melen kan zien is mij een beetje onduidelijk.
Ik kan het in ieder geval niet!
Olie zorgt voor een vette substantie, die tevens een geurspoor creëert, een flavour kan daar op meevaren.
Typ maar eens bij zoeken : olie,in.
gr Harnold
- Maarten Darkje
- Berichten: 106
- Lid geworden op: 03-09-2004 20:57
- Locatie: Zeeland
ik vind een kwartier voor het inweken helemaal niet lang, zelf probeer ik ook regelmatig mijn boilies uit, zeker als ik aan het recept rommel, maar dan laat ik ze er echt wel een paar dagen in liggen.
na een kwartier zie je aan mijn bol nog niks, alleen af en toe een luchtbelletje wat omhoog komt, na een uurtje is ie wel lekker ingeweekt aan de buitenkant maar zie je verder aan het water nog niks, na 24u in een jampot met water in koele omstandigheden zie ik wel dat er iets uitlekt, aan het oppervlak een beetje olie en langs de bodem van het potje er rond de boilie een soort wolkje, een wittige waas. deze blijft er een dag of 2-4 uit lekken, afhankelijk van de temperatuur van het water en de grootte van de bal. daarna blijft de bal nog wel intact, maar ik denk dat de grootste attractie er wel vanaf is dan.
Ik weet wel zeker dat de karper ze ook al vinden voordat er erg veel uitgelekt is, want ik heb regelmatig vlak na het ingooien al beet, dus dat de vissen de boilies waarschijnlijk al veel eerder kunnen waarnemen dan dat je wat ziet uitlekken, b.v. door met de buik contact te maken met de boilie 'proeft' ie hem heuswel.
na een kwartier zie je aan mijn bol nog niks, alleen af en toe een luchtbelletje wat omhoog komt, na een uurtje is ie wel lekker ingeweekt aan de buitenkant maar zie je verder aan het water nog niks, na 24u in een jampot met water in koele omstandigheden zie ik wel dat er iets uitlekt, aan het oppervlak een beetje olie en langs de bodem van het potje er rond de boilie een soort wolkje, een wittige waas. deze blijft er een dag of 2-4 uit lekken, afhankelijk van de temperatuur van het water en de grootte van de bal. daarna blijft de bal nog wel intact, maar ik denk dat de grootste attractie er wel vanaf is dan.
Ik weet wel zeker dat de karper ze ook al vinden voordat er erg veel uitgelekt is, want ik heb regelmatig vlak na het ingooien al beet, dus dat de vissen de boilies waarschijnlijk al veel eerder kunnen waarnemen dan dat je wat ziet uitlekken, b.v. door met de buik contact te maken met de boilie 'proeft' ie hem heuswel.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
grove kelp doet wonderen id dit geval. 10% erin en je zit geramd. Maakt je bollen wel zacht....................................
- aaron vervaecke
- Berichten: 36
- Lid geworden op: 13-11-2004 10:07
- Locatie: Veldegem(belgië)
Wat is kelp?
dit procuct ken ik niet
dit procuct ken ik niet
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
De zeewiersoort kelp is een rijke natuurlijke bron van veel mineralen en sporenelementen.
Product Informatie;
De zeewiersoort kelp is een rijke natuurlijke bron van veel mineralen en sporenelementen. Het bevat vooral veel jodium, hetgeen belangrijk is voor het goed functioneren van de schildklier.
Product Informatie;
De zeewiersoort kelp is een rijke natuurlijke bron van veel mineralen en sporenelementen. Het bevat vooral veel jodium, hetgeen belangrijk is voor het goed functioneren van de schildklier.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.