Ik maak al een tijd boilies volgens het basis principe van Luc de Beats.
Nu heb ik onlangs een partijtje ontdooit en nu zitten er rare droge plekken in de boilies.
Dit doet overigens niets ten onder aan de vangst kwaliteit , maar ik dacht misschien weet iemand wat dit is.
Kun je trouwens ontdooide boilies weer opnieuw invriezen?
Ingevroren boilies
-
- Berichten: 96
- Lid geworden op: 11-01-2004 11:06
- Locatie: Belgie
Iemand vertelde me, dat als je ze terug even in kokend water houdt (dus enkele seconden) dat al die plekken weg zijn.
Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd.
groeten
Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd.
groeten
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Maakt niets uit Patrick,het zijn vries plekken.
Door het bevriezen van je boilies ontstaat op plekjes een vocht tekort waardoor deze zichtbaar worden,in feite dus geforceerde droog plekken.
Kan geen kwaad en ze vangen er niet minder om.
Zogauw er voldoende vocht aanwezig is(en onder water is dat er wel denk ik) verdwijnen deze plekken weer.
Door het bevriezen van je boilies ontstaat op plekjes een vocht tekort waardoor deze zichtbaar worden,in feite dus geforceerde droog plekken.
Kan geen kwaad en ze vangen er niet minder om.
Zogauw er voldoende vocht aanwezig is(en onder water is dat er wel denk ik) verdwijnen deze plekken weer.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Het Internet Afbeeldingen Discussiegroepen Gids
Geavanceerd zoeken
Voorkeuren
Het web doorzoekenZoeken in pagina's in het Nederlands
Het Internet Resultaten 1 - 10 van circa 86 voor vriesbrand (1,09 seconden)
Bewaren - AllerHande - Albert Heijn
... Wat is vriesbrand? We spreken van vriesbrand als diepvriesvoedsel 'uitgedroogd'
is door verdamping van ijskristallen aan het oppervlak. ...
http://www.ah.nl/allerhande/vraagenantwoord/ article.jsp?trg=allerhande/vraagenantwoord/article.bewaren - 15k - In cache - Gelijkwaardige pagina's
Wat is vriesbrand? We spreken van vriesbrand als diepvriesvoedsel 'uitgedroogd' is door verdamping van ijskristallen aan het oppervlak. Vriesbrand tast zowel de structuur als de smaak van het voedsel aan. Om het te voorkomen kunt u het beste kleine, platte pakketjes voedsel van maximaal 1 kilo maken en zorgen dat er zo min mogelijk lucht bij komt. Op deze manier dringt de kou sneller tot de kern door.
Geavanceerd zoeken
Voorkeuren
Het web doorzoekenZoeken in pagina's in het Nederlands
Het Internet Resultaten 1 - 10 van circa 86 voor vriesbrand (1,09 seconden)
Bewaren - AllerHande - Albert Heijn
... Wat is vriesbrand? We spreken van vriesbrand als diepvriesvoedsel 'uitgedroogd'
is door verdamping van ijskristallen aan het oppervlak. ...
http://www.ah.nl/allerhande/vraagenantwoord/ article.jsp?trg=allerhande/vraagenantwoord/article.bewaren - 15k - In cache - Gelijkwaardige pagina's
Wat is vriesbrand? We spreken van vriesbrand als diepvriesvoedsel 'uitgedroogd' is door verdamping van ijskristallen aan het oppervlak. Vriesbrand tast zowel de structuur als de smaak van het voedsel aan. Om het te voorkomen kunt u het beste kleine, platte pakketjes voedsel van maximaal 1 kilo maken en zorgen dat er zo min mogelijk lucht bij komt. Op deze manier dringt de kou sneller tot de kern door.
-
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
- Locatie: borne
kan je het best voorkomen door de boilies vacuum te zuigen en goed te drogen voor het invriezen.
dit kanj e het best doen door er een stofzuiger op de zak te zetten en zo de lucht eruit zuigen
groeten J
dit kanj e het best doen door er een stofzuiger op de zak te zetten en zo de lucht eruit zuigen
groeten J
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
je moet wel oppassen dat je stofzuiger dan niet op de blaasstand staat anders dan word het zo'n rotzooi
-
- Berichten: 387
- Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
- Locatie: borne
dan krijg je opgeblazen boilies:P nee maar zo voorkom je vrijwel alle vochtaanslag in de zak en dus krijg je geen ijsvorming, is weer meer verse boilies omdat je zo alle additives in de boilie laat zitten en er niks verdampt.
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet