Ingevroren boilies


Plaats reactie
patrick van gils
Berichten: 21
Lid geworden op: 21-11-2004 16:37
Locatie: Puttershoek

09-02-2005 20:13

Ik maak al een tijd boilies volgens het basis principe van Luc de Beats.
Nu heb ik onlangs een partijtje ontdooit en nu zitten er rare droge plekken in de boilies.
Dit doet overigens niets ten onder aan de vangst kwaliteit , maar ik dacht misschien weet iemand wat dit is.
Kun je trouwens ontdooide boilies weer opnieuw invriezen?
Eric Schouteden
Berichten: 96
Lid geworden op: 11-01-2004 11:06
Locatie: Belgie

10-02-2005 09:39

Iemand vertelde me, dat als je ze terug even in kokend water houdt (dus enkele seconden) dat al die plekken weg zijn.
Zelf heb ik het nog niet uitgeprobeerd.
groeten
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

10-02-2005 10:11

Maakt niets uit Patrick,het zijn vries plekken.
Door het bevriezen van je boilies ontstaat op plekjes een vocht tekort waardoor deze zichtbaar worden,in feite dus geforceerde droog plekken.

Kan geen kwaad en ze vangen er niet minder om.

Zogauw er voldoende vocht aanwezig is(en onder water is dat er wel denk ik) verdwijnen deze plekken weer.
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

10-02-2005 10:41

Het Internet Afbeeldingen Discussiegroepen Gids

Geavanceerd zoeken
Voorkeuren

Het web doorzoekenZoeken in pagina's in het Nederlands



Het Internet Resultaten 1 - 10 van circa 86 voor vriesbrand (1,09 seconden)

Bewaren - AllerHande - Albert Heijn
... Wat is vriesbrand? We spreken van vriesbrand als diepvriesvoedsel 'uitgedroogd'
is door verdamping van ijskristallen aan het oppervlak. ...
http://www.ah.nl/allerhande/vraagenantwoord/ article.jsp?trg=allerhande/vraagenantwoord/article.bewaren - 15k - In cache - Gelijkwaardige pagina's



Wat is vriesbrand? We spreken van vriesbrand als diepvriesvoedsel 'uitgedroogd' is door verdamping van ijskristallen aan het oppervlak. Vriesbrand tast zowel de structuur als de smaak van het voedsel aan. Om het te voorkomen kunt u het beste kleine, platte pakketjes voedsel van maximaal 1 kilo maken en zorgen dat er zo min mogelijk lucht bij komt. Op deze manier dringt de kou sneller tot de kern door.
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

10-02-2005 10:52

kan je het best voorkomen door de boilies vacuum te zuigen en goed te drogen voor het invriezen.
dit kanj e het best doen door er een stofzuiger op de zak te zetten en zo de lucht eruit zuigen

groeten J
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

10-02-2005 12:23

je moet wel oppassen dat je stofzuiger dan niet op de blaasstand staat anders dan word het zo'n rotzooi :lol:
jeroen postma.
Berichten: 387
Lid geworden op: 27-10-2004 17:19
Locatie: borne

10-02-2005 14:54

dan krijg je opgeblazen boilies:P nee maar zo voorkom je vrijwel alle vochtaanslag in de zak en dus krijg je geen ijsvorming, is weer meer verse boilies omdat je zo alle additives in de boilie laat zitten en er niks verdampt.
verscholen tussen het riet, niemand die mij ziet
Plaats reactie