Zit nog niet echt veel leven in he......
Is vast al vaker besproken maar wat is positief cq negatief mbt verteren van ingredienten.
Voor mensen zeggen ze dat volkeren ingredienten gezonder zijn, deze ingredienten hebben alleen wel de eigenschap dat het langer duurt voordat ze verteerd zijn.
Sneller verteerbare producten vaak fijne/lang bewerkte meelsoorten, deze worden nog vaak als boilieingredient gebruik!
Aan de ene kant wil je graag dat je boilie snel verteerd wordt zodat de karper nog meer aas op kan nemen aan de andere kant is het volgens mij dus ook beter op te zorgen dat hij de juiste producten binnen krijgt.
Je hebt ook producten die slecht verteerbaar zijn, die gewoon moeilijk door de karper afgebroken kunnen worden. In hoeverre is dit negatief?
Mijn vraag is zijn er ook stoffen die juist in combinatie met elkaar een positieve uitwerking hebben op de spijsvertering?
Weet bijvoorbeeld dat een heel aantal specerijen een bevorderende werking hebben op spijsvertering. Dat is volgens mij ook de kracht achter producten als robin red.
Vooral in de winter/vroege voorjaar moeten ingredienten niet te lang in de darmen blijven volgens mij, kans op rotting/gisting in de darmen omdat o.a. de enzymen die er nog zijn op een erg laag pitje staan. Koi liefhebbers zijn bijvoorbeeld hier ook erg voorzichtig mee, te veel verkeerde voeding in de koude periode kan leiden tot bloedvergiftiging bij karpers.
Ben zelf geen echt kenner op gebied van aas, maar misschien valt hier gezamenlijk nog wel wat leuks over te vertellen...
Mocht de mixdiscussie alsnog van de grond komen tussen joel en mitsz dan kun je dit berichtje als offtopic beschouwen
Mvg Ulco,