iets zoets, hoe. iets extras meegeven?>
hoi,
Ik draai nu zins kort me eigenlijk boilies omdat ik t allemaal te duur vond worden, vandaag voor de 2 de keer gedraaid in me leven, deze keer gekozen voor trouvit boilies vismeel dus... de vorige keer was t hennep.
de boilies die ik vandaag gemaakt heb heb ik de volgende dingen voor gebruikt: soya meel, gries, maismeel, trouvit gemalen, terwebloem, eitjes
maar nu vroeg ik me af, omdat ik ook een keer iets zoets wil maken. en vraag me al de hele avond af. wat gooien jullie in de boilies om bijv aarbei banaan of iets anders zoets te maken. en hoe geef ik dat iets extras mee. eerst zat ik te denken aan suiker maar dat plakt aan me plan k vast als een gek! de boilie(de zoete die ik wil gaan maken) wil ik gaan gebruiken voor in de lente, zomer en het najaar
mja ik kom net ergends op, ster anijs, ik heb de naam ergends horen vallen maar vraag me nu af, wat is dit en hoe moet ik het gebruiken?
groete
een ''verslaafde'' boilie draaier
even aangepast was gister niet meer zo helder toen ik t typte hoop dat t nu wel leeesbaar is?
Ik draai nu zins kort me eigenlijk boilies omdat ik t allemaal te duur vond worden, vandaag voor de 2 de keer gedraaid in me leven, deze keer gekozen voor trouvit boilies vismeel dus... de vorige keer was t hennep.
de boilies die ik vandaag gemaakt heb heb ik de volgende dingen voor gebruikt: soya meel, gries, maismeel, trouvit gemalen, terwebloem, eitjes
maar nu vroeg ik me af, omdat ik ook een keer iets zoets wil maken. en vraag me al de hele avond af. wat gooien jullie in de boilies om bijv aarbei banaan of iets anders zoets te maken. en hoe geef ik dat iets extras mee. eerst zat ik te denken aan suiker maar dat plakt aan me plan k vast als een gek! de boilie(de zoete die ik wil gaan maken) wil ik gaan gebruiken voor in de lente, zomer en het najaar
mja ik kom net ergends op, ster anijs, ik heb de naam ergends horen vallen maar vraag me nu af, wat is dit en hoe moet ik het gebruiken?
groete
een ''verslaafde'' boilie draaier
even aangepast was gister niet meer zo helder toen ik t typte hoop dat t nu wel leeesbaar is?
Laatst gewijzigd door killian de bruijne op 05-01-2005 20:26, 2 keer totaal gewijzigd.
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Killian,
Ga eerst is leren om normaal te schrijven! Niet iedereen begrijpt jouw straattaal, dut is niet te lezen man
Je kan op je mix 15-20% CEDE eivoer gebruiken, krachtvoer voor vogels. Zit een vanille smaak aan.
je kan verder vanillesuiker toevoegen, of nog beter:
Melasse, dit kost geen drol en is een heerlijke zoetmaker voor je boilie!
Scheut melaasse door je eieren en draaien maar.
Verder kan je ook druivensuiker toevoegen, dat plakt lang niet zo als gewone suiker.
Gemalen bastarddsuiker kan ook, daar zitten ook nog wat mineralen en vitaminen in.
Ga eerst is leren om normaal te schrijven! Niet iedereen begrijpt jouw straattaal, dut is niet te lezen man
Je kan op je mix 15-20% CEDE eivoer gebruiken, krachtvoer voor vogels. Zit een vanille smaak aan.
je kan verder vanillesuiker toevoegen, of nog beter:
Melasse, dit kost geen drol en is een heerlijke zoetmaker voor je boilie!
Scheut melaasse door je eieren en draaien maar.
Verder kan je ook druivensuiker toevoegen, dat plakt lang niet zo als gewone suiker.
Gemalen bastarddsuiker kan ook, daar zitten ook nog wat mineralen en vitaminen in.
-
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 03-01-2005 22:42
- Locatie: Olen - België
er zijn toch ook potjes sweetner verkrijgbaar. (niet proeven !!! zoet als de hel)
ik vraag me ook wel af hoe je die verschillende geuren er in krijgt.
ik vraag me ook wel af hoe je die verschillende geuren er in krijgt.
- Gerrit Ritmeester
- Berichten: 484
- Lid geworden op: 27-12-2001 01:00
- Locatie: Kamerik
- Contacteer:
Limonade siroop = zoet + smaak
Laatst gewijzigd door jacco noordermeer op 18-01-2005 14:26, 1 keer totaal gewijzigd.
[quote="marijn ham"]Killian,
Ga eerst is leren om normaal te schrijven! Niet iedereen begrijpt jouw straattaal, dut is niet te lezen man
Je kan op je mix 15-20% CEDE eivoer gebruiken, krachtvoer voor vogels. Zit een vanille smaak aan.
je kan verder vanillesuiker toevoegen, of nog beter:
Melasse, dit kost geen drol en is een heerlijke zoetmaker voor je boilie!
Scheut melaasse door je eieren en draaien maar.
Verder kan je ook druivensuiker toevoegen, dat plakt lang niet zo als gewone suiker.
Gemalen bastarddsuiker kan ook, daar zitten ook nog wat mineralen en vitaminen in.[/quote]
hoi, ik heb t effe een beetje aangepast, nu ken iedereen die ken lezen t lezen
ik ga je tips zeker weten gebruiken!
ik heb nu zo een mix in gedachte
500 gram 50/50 mix(mais soya en gries)
200 gram cede
300 gram gekiemde geblendeerde hennep zaden
3 zakjes vanile suiker
bij de 6 eieren schoot water scheut melasse
kom t zo een beetje uit?
groeten killian
Ga eerst is leren om normaal te schrijven! Niet iedereen begrijpt jouw straattaal, dut is niet te lezen man
Je kan op je mix 15-20% CEDE eivoer gebruiken, krachtvoer voor vogels. Zit een vanille smaak aan.
je kan verder vanillesuiker toevoegen, of nog beter:
Melasse, dit kost geen drol en is een heerlijke zoetmaker voor je boilie!
Scheut melaasse door je eieren en draaien maar.
Verder kan je ook druivensuiker toevoegen, dat plakt lang niet zo als gewone suiker.
Gemalen bastarddsuiker kan ook, daar zitten ook nog wat mineralen en vitaminen in.[/quote]
hoi, ik heb t effe een beetje aangepast, nu ken iedereen die ken lezen t lezen
ik ga je tips zeker weten gebruiken!
ik heb nu zo een mix in gedachte
500 gram 50/50 mix(mais soya en gries)
200 gram cede
300 gram gekiemde geblendeerde hennep zaden
3 zakjes vanile suiker
bij de 6 eieren schoot water scheut melasse
kom t zo een beetje uit?
groeten killian
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Killian,
Dit lijkt me niet een rolbare mix, de geblenderde hennep kan je achterwege laten, er zit al gemalen hennep in de CEDE eivoer.
De mix die ik veel heb gebruikt in het voorjaar en zomer is deze:
1 deel sojameel vet
1 deel griesmeel
1 deel maismeel
1 deel tarwemeel
1 deel eivoer CeDe
1/2 deel druivensuiker
per 10 eieren een zakje saroma (vind je bij de toeyjesafdeling)
Per kilo droge mix 80 ml melasse
Deze mix is beter rolbaar en zal m.i. meer resulataat opleveren.
Eventueel een zoete flavour toevoegen
Dit lijkt me niet een rolbare mix, de geblenderde hennep kan je achterwege laten, er zit al gemalen hennep in de CEDE eivoer.
De mix die ik veel heb gebruikt in het voorjaar en zomer is deze:
1 deel sojameel vet
1 deel griesmeel
1 deel maismeel
1 deel tarwemeel
1 deel eivoer CeDe
1/2 deel druivensuiker
per 10 eieren een zakje saroma (vind je bij de toeyjesafdeling)
Per kilo droge mix 80 ml melasse
Deze mix is beter rolbaar en zal m.i. meer resulataat opleveren.
Eventueel een zoete flavour toevoegen
uhh glucose, dextrose Bananen- aardbeien- scopexflavour en weet ik veel wat je nog meer aan zoete flavours heb en suikers
hier genoeg aan?
hier genoeg aan?
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
janwillem
waar haal jij in hemelsnaam het idee dat en flavour zoet is
you can run and hide met zulke uitspraken
sorry voor je pride
waar haal jij in hemelsnaam het idee dat en flavour zoet is
you can run and hide met zulke uitspraken
sorry voor je pride
op het randje
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
"t gaat goed de laatste tijd Joel.
Flavours zijn inderdaad verre van zoet. Neem er maar eens een ferme slok van......
Dan nog iets over sweetners, dat ik hier ook vaak fout zie gaan. Deze producten bevatten geen suikers...
MVG Mitsz
Flavours zijn inderdaad verre van zoet. Neem er maar eens een ferme slok van......
Dan nog iets over sweetners, dat ik hier ook vaak fout zie gaan. Deze producten bevatten geen suikers...
MVG Mitsz
waar ik het idee vandaan haal? Gewoon logisch nadenken!
Niet alle flavours zijn inderdaad zoet, daar heb je gelijk in!
Maar pak maar is een bananenflavour en neem een drupje op je vinger en leg dat maar is op je tong dan merk je het vanzelf wel!
Ten tweede de flavours die ik gebruik komen niet uit een viswinkel maar gewoon uit een zuivelfabriek en dergelijke. En die zijn gegarandeert zoet (worden bijvoorbeeld milkshakes mee gemaakt enz) dus heb ik het npou nog steeds fout??????
Vriendelijke groeten
(P.S. ik hoef niet te runne en verstoppe voor me uitspraken want ik weet waar ik het over heb!! moest het ff kwijt.... en lees het stukje van marijn dan ook nog is even goed door de laatste regel om precies te zijn!! en voeg eventueel een ZOETE flavour toe)
Niet alle flavours zijn inderdaad zoet, daar heb je gelijk in!
Maar pak maar is een bananenflavour en neem een drupje op je vinger en leg dat maar is op je tong dan merk je het vanzelf wel!
Ten tweede de flavours die ik gebruik komen niet uit een viswinkel maar gewoon uit een zuivelfabriek en dergelijke. En die zijn gegarandeert zoet (worden bijvoorbeeld milkshakes mee gemaakt enz) dus heb ik het npou nog steeds fout??????
Vriendelijke groeten
(P.S. ik hoef niet te runne en verstoppe voor me uitspraken want ik weet waar ik het over heb!! moest het ff kwijt.... en lees het stukje van marijn dan ook nog is even goed door de laatste regel om precies te zijn!! en voeg eventueel een ZOETE flavour toe)
Laatst gewijzigd door janwillem hilverts op 18-01-2005 14:54, 2 keer totaal gewijzigd.
Marijn,
Die mix die jij veel hebt gebruikt (en nu op deze topic heb staan) had jij er geen last van dat je een redelijk zachte boillie had? Ik heb namelijk dezelfde ingredienten als jou gebruikt en nog een paar extra maar bij mij werd die toch wel vaak zacht (en dat kwam naar mijn mening vooral door die seroma!)
Me maat zei dat het waarschijnlijk aan me vismeel lag omdat die niet vers genoeg was.. maja who knows......
Ik hoop van je te horen hou jou ervaring met die seroma is want ik heb die troep er nu uit gegooid vind het maar niks. Ving er wel lekker mee daar niet van en lekker zoet maar te veel bijvangsten!!
Vriendelijke groeten
Jan Willem
Die mix die jij veel hebt gebruikt (en nu op deze topic heb staan) had jij er geen last van dat je een redelijk zachte boillie had? Ik heb namelijk dezelfde ingredienten als jou gebruikt en nog een paar extra maar bij mij werd die toch wel vaak zacht (en dat kwam naar mijn mening vooral door die seroma!)
Me maat zei dat het waarschijnlijk aan me vismeel lag omdat die niet vers genoeg was.. maja who knows......
Ik hoop van je te horen hou jou ervaring met die seroma is want ik heb die troep er nu uit gegooid vind het maar niks. Ving er wel lekker mee daar niet van en lekker zoet maar te veel bijvangsten!!
Vriendelijke groeten
Jan Willem
oops nu is hij kwaad
janwillem een zoete flavour betekend niet dat er ook suiker of suikerhoudende producten in zitten
zoet betekend hier zoiets als fruitig zoals aardbei of banaanof craem scopex
vat je het nu wel
mvg jacco
janwillem een zoete flavour betekend niet dat er ook suiker of suikerhoudende producten in zitten
zoet betekend hier zoiets als fruitig zoals aardbei of banaanof craem scopex
vat je het nu wel
mvg jacco
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Janwillem,
Nooit last van, mijn boilies zijn momenteel net zo hard als ready-mades!
Nooit last van, mijn boilies zijn momenteel net zo hard als ready-mades!
Marijn,
ik heb het nu ook niet meer daar niet van hoor maar had het vorig jaar wel toen ik die seroma gebruikte
maaar heb er al wat leuks opgevonden
Jacco,
ik ben niet kwaad hoor!! en dat een zoete flavour geen(tot bijna nooit) suikers bevat wist ik al daar niet van!! Maarre volgens mij gaf ik toch oook fruitige flavours weg????
vriendeljike groeten
ik heb het nu ook niet meer daar niet van hoor maar had het vorig jaar wel toen ik die seroma gebruikte
maaar heb er al wat leuks opgevonden
Jacco,
ik ben niet kwaad hoor!! en dat een zoete flavour geen(tot bijna nooit) suikers bevat wist ik al daar niet van!! Maarre volgens mij gaf ik toch oook fruitige flavours weg????
vriendeljike groeten
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Jan Willem,
als je bol zacht wordt, heeft dit niet veel te maken met de kwaliteit van het vismeel. De vangsten hebben wel veel te maken met de kwaliteit van het vismeel.
De hardheid van je bol hebben slechts te maken met de gehele samenstelling van je mix en de hoeveelheid eieren die je gebruikt op je mixje.
Flavours zijn nooit zoet. Wel zijn er in de handel taste compounds te koop. Dit zijn (zoals je zelf al aangaf) totaalproducten, die worden toegevoegd om smaak en aroma verkrijgen aan een bepald eindproduct. Bijna altijd zijn hier ook sweetners en of suikers aan toegevoegd. Dit zijn dus niet alleen flavours.
Neem nu bijvoorbeeld de bananenflavour, die jij als voorbeeld gaf. Hoeveel zou ik volgens jou toe moeten voegen aan mijn boilies, om een zoete smaak te krijgen? Volgens mij net iets teveel.
Probeer je eens te verdiepen in het aanbod van sweetners, dan gaat er een wereld voor je open.
succes Mitsz
als je bol zacht wordt, heeft dit niet veel te maken met de kwaliteit van het vismeel. De vangsten hebben wel veel te maken met de kwaliteit van het vismeel.
De hardheid van je bol hebben slechts te maken met de gehele samenstelling van je mix en de hoeveelheid eieren die je gebruikt op je mixje.
Flavours zijn nooit zoet. Wel zijn er in de handel taste compounds te koop. Dit zijn (zoals je zelf al aangaf) totaalproducten, die worden toegevoegd om smaak en aroma verkrijgen aan een bepald eindproduct. Bijna altijd zijn hier ook sweetners en of suikers aan toegevoegd. Dit zijn dus niet alleen flavours.
Neem nu bijvoorbeeld de bananenflavour, die jij als voorbeeld gaf. Hoeveel zou ik volgens jou toe moeten voegen aan mijn boilies, om een zoete smaak te krijgen? Volgens mij net iets teveel.
Probeer je eens te verdiepen in het aanbod van sweetners, dan gaat er een wereld voor je open.
succes Mitsz
ik heb het niet op sweetners Mitsz! spreekt mij ook niet aan!!
Wat betreft flavours ik gebruik ze verder ook weinig bijna altijd puur de mix en vang overal me vissen zonder flavours enz!
Wat jij zei over dat vismeel misschien heb je wel gelijk daarin maar naar mijn (en me maat zen) mening is dat als de vismeel neit vers genoeg is de kwaliteit wat minder is en daardoor de vismeel zelf minder goed uithardt en dan als gevolg daarvan je mix ook gelijk wat zachter wordt. Want heb het nu met verschillende vismelen geprobeerd en de 1 was inderdaar harder dan ander na het drogen (jah ik heb alles evenlang gedaan en hetzelfde!) verder had ik bijna helemaal dezelfde samenstelling als die Marijn hier heeft gedropt en die van hem werden ook keihard zei die! dus aan me samenstelling ligt het neit en aan de eieren ook niet! (naar mijn mening allemaal he..?!)
MvG,
jan willem
Wat betreft flavours ik gebruik ze verder ook weinig bijna altijd puur de mix en vang overal me vissen zonder flavours enz!
Wat jij zei over dat vismeel misschien heb je wel gelijk daarin maar naar mijn (en me maat zen) mening is dat als de vismeel neit vers genoeg is de kwaliteit wat minder is en daardoor de vismeel zelf minder goed uithardt en dan als gevolg daarvan je mix ook gelijk wat zachter wordt. Want heb het nu met verschillende vismelen geprobeerd en de 1 was inderdaar harder dan ander na het drogen (jah ik heb alles evenlang gedaan en hetzelfde!) verder had ik bijna helemaal dezelfde samenstelling als die Marijn hier heeft gedropt en die van hem werden ook keihard zei die! dus aan me samenstelling ligt het neit en aan de eieren ook niet! (naar mijn mening allemaal he..?!)
MvG,
jan willem
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Misschien om te laten zien dat je het allemaal goed/beter weet??
Bovendien de versheid van vismeel is een kwestie van geluk/vertrouwen ik heb er nog nooit een datum op zien staan wanneer het gemaakt is laat staan de houdbaarheidsdatum.
Om te stellen dat je zonder een flavour werkt zegt al iets over het begrip wat je er over hebt.
Flavour wil niks anders zeggen dan smaak oke doe ik er ook nog eens geur bij.
Ik ben dan ook nog nooit een meel laat staan een vismeel tegengekomen wat die eigenschappen niet bezit.
Dus om te zeggen dat je zonder flavour werkt klopt niet.
De voedingsindustrie werkt ook veel met natuureigen aroma,s en laten die nu net wel smaak hebben.
Iets wat je niet aanspreekt wil niet zeggen dat het ook zo is, naar mijn mening kun je de uitroeptekens wel achterwege laten, het wekt alleen maar reacties als deze op.
Bovendien de versheid van vismeel is een kwestie van geluk/vertrouwen ik heb er nog nooit een datum op zien staan wanneer het gemaakt is laat staan de houdbaarheidsdatum.
Om te stellen dat je zonder een flavour werkt zegt al iets over het begrip wat je er over hebt.
Flavour wil niks anders zeggen dan smaak oke doe ik er ook nog eens geur bij.
Ik ben dan ook nog nooit een meel laat staan een vismeel tegengekomen wat die eigenschappen niet bezit.
Dus om te zeggen dat je zonder flavour werkt klopt niet.
De voedingsindustrie werkt ook veel met natuureigen aroma,s en laten die nu net wel smaak hebben.
Iets wat je niet aanspreekt wil niet zeggen dat het ook zo is, naar mijn mening kun je de uitroeptekens wel achterwege laten, het wekt alleen maar reacties als deze op.
Vissen is een hobby, geen religie!