eerst even over de zgn gezonde boilies. Dit deel van de discussie kwam uit de topic: "Hoe oud wordt een karper?"
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... highlight=
Op verzoek van Aart Lokhorst, verplaatst naar een andere topic, dus dan maar weer hierheen gehaald.
Vandaar dus de inslag naar de slechte eigenschappen van bepaalde -hoeveelheden - koolhydraat in een boilie op de gezondheid van de vissen. Dat ze er niet bij gebaat zijn, lijkt me overduidelijk. Ik had het dus niet over beter vangend aas. Misschien kun je in de wetenschap van dit feit je stelling gaan heroverwegen.
De koolhydraatjes en de vezeltjes.... Ik ben volledig op de hoogte van de positieve eigenschappen van diverse onverteerbare plantaardige producten. Sommige zijn echter veel beter dan anderen. Neem nu eens het verschil tussen getoast en ongetoast sojameel. Sinds ik getoast sojameel gebruik vang ik wel degelijk beter. Waar ligt dit volgens jou dan aan? Is er natuurlijk ook nog de werking van het lecithine in het sojameel en de redelijke eiwitjes die hun werk doen, maar ik ben er wel degelijk 100% zeker van, dat de trypsine remmende werking van ongetoast sojameel de boesdoener is, in het slechter vangen.
Ga maar eens een voerplek aanleggen met sojabonen. Ga ik een stukje verderop zitten vissen met een willekeurig ander aas. Hahaha je vangt dan echt geen reet Roelof. Waarom zijn sojabonen zo slecht als aas?
Hoe de enzymen werken? Hmmmm. Indien de wetenschap aangeeft, dat diverse producten een enzymremmende werking hebben en ik toets dat, door er in de praktijk mee in de weer te gaan. Vervolgens merk, dat het beter scoort (net als jij), ik voldoende redenen heb er hier uitspraken over te doen. Ik heb het allemaal tot in den treure getest. Lijkt me dus voorlopig voldoende. Over een jaar of vijf zal ook ik hier een stuk verder in zijn, maar ik ben ook slechts (weliswaar geen ambtenaar) een eenvoudige kok. Kun je nagaan, hoeveel tijd jij dan meer tot je beschikking hebt. Hahaha
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Dan de koolhydraatvervangende producten. Gommen raak ik niet aan. Als ik met dat soort zooi in de weer moet, zou het wel erg triest worden. Neen Roelof. Het betreft hier een tweetal volledig natuurlijke ingredienten, die praktisch geen nutrienten toevoegen aan mijn aas, maar wel de "ruimte opvullen". Met deze spullen wil ik nu WEL eens graag gaan testen. Dit heb ik echter nog niet noemenswaardig gedaan. Zal er dan nu ook geen uitspraken over kunnen doen. Komp nog wel.
De rest van je betoog vind ik te sarcastisch om op in te gaan.
Wat heb jij vandaag op je brood?
mvg Mitsz