Uitdaging: Smeltende Boilies
- steven lenos
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 12-02-2004 11:07
- Locatie: Amsterdam
Beste Boilie Boys en andere koks,
Ik wil jullie hulp vragen. Ik wil een boilie gaan maken met een harde boiliekern, maar daar omheen een dunne schil die al snel oplost in water zodat er allerlei losse deeltjes en smaakjes rond de boilie komen. Eigenlijk dus een boilie met een dunne pellet laag.
Voordelen: goed in te werpen en blijft lang goed aan de haak.
Daarmee beogen ze hetzelfde als soaks of dips, maar je zou ze in hoeveelheden kunnen maken, invriezen, voeren etc.
Oplossing die ik nog niet heb geprobeerd, maar die me wel wat lijken:
* het dippen van de boilies in een dikke stroop en ze daarna door een droge mix rollen die dan aan de boilie vastdroogt?
* Is die stroop (of andere bindende vloeistof) nodig? Wat gebeurt er als je boilies uit de pan door een droge mix rolt?
Iemand al eens wezen knutselen in deze richting?
Ben benieuwd
Steven
Am*dam
Ik wil jullie hulp vragen. Ik wil een boilie gaan maken met een harde boiliekern, maar daar omheen een dunne schil die al snel oplost in water zodat er allerlei losse deeltjes en smaakjes rond de boilie komen. Eigenlijk dus een boilie met een dunne pellet laag.
Voordelen: goed in te werpen en blijft lang goed aan de haak.
Daarmee beogen ze hetzelfde als soaks of dips, maar je zou ze in hoeveelheden kunnen maken, invriezen, voeren etc.
Oplossing die ik nog niet heb geprobeerd, maar die me wel wat lijken:
* het dippen van de boilies in een dikke stroop en ze daarna door een droge mix rollen die dan aan de boilie vastdroogt?
* Is die stroop (of andere bindende vloeistof) nodig? Wat gebeurt er als je boilies uit de pan door een droge mix rolt?
Iemand al eens wezen knutselen in deze richting?
Ben benieuwd
Steven
Am*dam
Laatst gewijzigd door steven lenos op 09-12-2004 16:31, 1 keer totaal gewijzigd.
On line ...
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
- gerrit schippers
- Berichten: 925
- Lid geworden op: 15-01-2004 19:28
- Locatie: Enschede
Hey Steven
Als je nou gewoon je bollen draait, en van de zelfde mix een deegje aanmaakt en dan ipv eieren water erbij doet krijg je toch een pellet deeg ? Als je dit nou gewoon om je boilie doet naardat je ze hebt gekookt ( ik weet aleen niet of je het nou voor het drogen moet doen of erna ) En dat dan laat drogen dan krijg je toch een boilie met daar omheen een soort van pellet laag ??
Mvg Gerrit
Als je nou gewoon je bollen draait, en van de zelfde mix een deegje aanmaakt en dan ipv eieren water erbij doet krijg je toch een pellet deeg ? Als je dit nou gewoon om je boilie doet naardat je ze hebt gekookt ( ik weet aleen niet of je het nou voor het drogen moet doen of erna ) En dat dan laat drogen dan krijg je toch een boilie met daar omheen een soort van pellet laag ??
Mvg Gerrit
Weet je wat T'is Meer Water dan Vis....
-
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 21-06-2004 11:13
- Locatie: Den Helder
Steven
Wellicht trap ik een open deur in maar je kunt zoveel simpeler het door jouw beoogde resultaat behalen.
Draai relatief kleine boilies laten we zeggen een mm of 12.
Bewaar een kilootje boiliedeeg, die je dus niet kookt.
Boilie aan de hair, om de boilie het deeg dat je bewaard hebt en klaar is kees.
Deze deeg kun je wel een veel grovere structuur geven waardoor bv. de geuren snel uitlekken. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat de mix van je deeg niet goed rolt.
Je kunt er van alles mee en het lijkt me een stuk simpeler
Gr. Ralph
Wellicht trap ik een open deur in maar je kunt zoveel simpeler het door jouw beoogde resultaat behalen.
Draai relatief kleine boilies laten we zeggen een mm of 12.
Bewaar een kilootje boiliedeeg, die je dus niet kookt.
Boilie aan de hair, om de boilie het deeg dat je bewaard hebt en klaar is kees.
Deze deeg kun je wel een veel grovere structuur geven waardoor bv. de geuren snel uitlekken. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat de mix van je deeg niet goed rolt.
Je kunt er van alles mee en het lijkt me een stuk simpeler
Gr. Ralph
-
- Berichten: 64
- Lid geworden op: 21-06-2004 11:13
- Locatie: Den Helder
eeeeh oeps gerrit we hebben gelijktijdig zitten te antwoorden,
gelukkig verschillen we nog iets.
gelukkig verschillen we nog iets.
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Ik heb zelf vorig weekend boilli's gedraait van mossel pellets.
als je nou gewoon pellets fijn maalt en zodra je je boilli's hebt gekookt ze in de fijngemalen pellets gooit ben je al klaar
Het vocht wat uit de boilli's komt zal er voor zorgen dat het pelletmeel aan je boilli gaat plakken terwijl dit niet is meegekookt.
je krijgt zeg maar een boilli met een klein laagje losse pellet er om heen
appeltje eitje
als je nou gewoon pellets fijn maalt en zodra je je boilli's hebt gekookt ze in de fijngemalen pellets gooit ben je al klaar
Het vocht wat uit de boilli's komt zal er voor zorgen dat het pelletmeel aan je boilli gaat plakken terwijl dit niet is meegekookt.
je krijgt zeg maar een boilli met een klein laagje losse pellet er om heen
appeltje eitje
- huub engelen
- Berichten: 210
- Lid geworden op: 06-02-2003 01:00
- Locatie: venlo
- Contacteer:
hallo
Je hebt een p.b.
gr. huub engelen
Je hebt een p.b.
gr. huub engelen
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Steven,
Gerrit zit een beetje in de buurt, hoe ik het weleens gedaan heb.
Ik maakte gewoon boilies, en liet deze drogen. Daarna maakte ik weer
hetzelfde boilie deeg aan, alleen had ik er nu wat zemelen aan toegevoeg.
Deegje om de boilies draaien, en daarna liet ik ze goed drogen. Z'on 2 a
3 weken in een goed droge ruimte.
Tot slot: Zeer interessant voor het instant vissen.
groetjes Benny
Gerrit zit een beetje in de buurt, hoe ik het weleens gedaan heb.
Ik maakte gewoon boilies, en liet deze drogen. Daarna maakte ik weer
hetzelfde boilie deeg aan, alleen had ik er nu wat zemelen aan toegevoeg.
Deegje om de boilies draaien, en daarna liet ik ze goed drogen. Z'on 2 a
3 weken in een goed droge ruimte.
Tot slot: Zeer interessant voor het instant vissen.
groetjes Benny
- gerrit schippers
- Berichten: 925
- Lid geworden op: 15-01-2004 19:28
- Locatie: Enschede
[quote="Benny van de Werfhorst"]Steven,
Gerrit zit een beetje in de buurt, hoe ik het weleens gedaan heb.
Ik maakte gewoon boilies, en liet deze drogen. Daarna maakte ik weer
hetzelfde boilie deeg aan, alleen had ik er nu wat zemelen aan toegevoeg.
Deegje om de boilies draaien, en daarna liet ik ze goed drogen. Z'on 2 a
3 weken in een goed droge ruimte.
Tot slot: Zeer interessant voor het instant vissen.
groetjes Benny[/quote]
Hoi Benny ik heb hier zelf geen ervaring mee, want ik draai namelijk niet mijn eigen bollen ik vis ook erg veel met partikels. Maar het was zomaar een idee want ik hier en daar wat dingen op het board gelezen en dacht ik dus als je dat en dat doet dan moet er wel ongeveer zoiets uit komen. En dat was ook zo . Maar Benny werkte dit wel, en zou ik ook zo'n deegje ook op een readymade kunnen gebruiken ? Als ik met boilies visdoe ik dat meestal met bollen van Martin SB.
Mvg. Gerrit
Gerrit zit een beetje in de buurt, hoe ik het weleens gedaan heb.
Ik maakte gewoon boilies, en liet deze drogen. Daarna maakte ik weer
hetzelfde boilie deeg aan, alleen had ik er nu wat zemelen aan toegevoeg.
Deegje om de boilies draaien, en daarna liet ik ze goed drogen. Z'on 2 a
3 weken in een goed droge ruimte.
Tot slot: Zeer interessant voor het instant vissen.
groetjes Benny[/quote]
Hoi Benny ik heb hier zelf geen ervaring mee, want ik draai namelijk niet mijn eigen bollen ik vis ook erg veel met partikels. Maar het was zomaar een idee want ik hier en daar wat dingen op het board gelezen en dacht ik dus als je dat en dat doet dan moet er wel ongeveer zoiets uit komen. En dat was ook zo . Maar Benny werkte dit wel, en zou ik ook zo'n deegje ook op een readymade kunnen gebruiken ? Als ik met boilies visdoe ik dat meestal met bollen van Martin SB.
Mvg. Gerrit
Weet je wat T'is Meer Water dan Vis....
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Gerrit,
Het werkt zeker weten!
Een reaymade zou je er denk ik ook wel voor kunnen gebruiken, waarom
niet...!
groetjes Benny
Het werkt zeker weten!
Een reaymade zou je er denk ik ook wel voor kunnen gebruiken, waarom
niet...!
groetjes Benny
- Michiels Gino
- Berichten: 667
- Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
- Locatie: Bredene (België)
heb al enige ervaring met zulke pellet-bolie.
je mix aanmaken met eivervanger.
je bollen rollen en laten luchtdrogen of heel effe stomen/koken.
Ik viste in het voorjaar met zulke bollen 40mm,na een uur of 10-12 had ik nog 16mm over.
Heb verscheidene vissen hiermee gevangen,terwijl de andere hengel met een "normale" bolie van dezelfde ingredienten niks opleverde.
grtz purple peeke
je mix aanmaken met eivervanger.
je bollen rollen en laten luchtdrogen of heel effe stomen/koken.
Ik viste in het voorjaar met zulke bollen 40mm,na een uur of 10-12 had ik nog 16mm over.
Heb verscheidene vissen hiermee gevangen,terwijl de andere hengel met een "normale" bolie van dezelfde ingredienten niks opleverde.
grtz purple peeke
Greets Gino
- gerrit schippers
- Berichten: 925
- Lid geworden op: 15-01-2004 19:28
- Locatie: Enschede
@ Benny Nou word ik erg nieuwschierig
Ik is meestal met gebrande noot van SB wat voor mix (deeg) zou ik hier het best voor kunnen gebruiken ?
Moet ik het nou laten drogen of waneer ik aan de waterkant ben om m'n boilie kneden??
Mvg Gerrit
Ik is meestal met gebrande noot van SB wat voor mix (deeg) zou ik hier het best voor kunnen gebruiken ?
Moet ik het nou laten drogen of waneer ik aan de waterkant ben om m'n boilie kneden??
Mvg Gerrit
Weet je wat T'is Meer Water dan Vis....
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Gerrit,
Elk willekeurig deeg kun je er wel om heen kneden. Maar misschien een
nuetraal deegje maken + wat flavour van Martin SB "gebrande noot" +
wat sweetner. Gebruik wel de helft of minder van de dosering, omdat er
nu niets van de flavours verkookt word.
Een beetje vers deeg aan de waterkant om de boilie kneden, kan ook. Ik
zelf, zou voor het drogen gaan. Misschien ietsje minder instant, maar het
gedroogde deeg brokkelt nu mooi af en alles komt vrij aan attractoren.
Tevens als je vers deeg om de boilie kneed, kan dit er eerder af gesab-
belt worden door witvis.
groetjes Benny
Elk willekeurig deeg kun je er wel om heen kneden. Maar misschien een
nuetraal deegje maken + wat flavour van Martin SB "gebrande noot" +
wat sweetner. Gebruik wel de helft of minder van de dosering, omdat er
nu niets van de flavours verkookt word.
Een beetje vers deeg aan de waterkant om de boilie kneden, kan ook. Ik
zelf, zou voor het drogen gaan. Misschien ietsje minder instant, maar het
gedroogde deeg brokkelt nu mooi af en alles komt vrij aan attractoren.
Tevens als je vers deeg om de boilie kneed, kan dit er eerder af gesab-
belt worden door witvis.
groetjes Benny
- steven lenos
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 12-02-2004 11:07
- Locatie: Amsterdam
Hai mannen,
Dit begint erop te lijken, maar nu moeten jullie weten dat ik beetje lui ben. Dus opties als deeg om mijn boilie kneden zijn mij te veel werk
Zonder dollen: ik wil flinke hoeveelheden pellet-boilies kunnen maken zodat ik er ook mee kan voeren. Vandaar dat ik meer aan bereidingstechnieken dacht waarbij je zakken vol kan maken. En dan valt kneden af. Het liefst donder ik de boilies (na het drogen?) in een vloeistof om ze daarna door een droge mix te rollen. En dan het liefst een lekker smakende vloeistof die goed in de boilie trekt, goed bindt (zelfde eigenschappen?) en dan ook nog weer wateroplosbaar is zodat mantel gaat smelten.
groet
Steven
Am*dam
Dit begint erop te lijken, maar nu moeten jullie weten dat ik beetje lui ben. Dus opties als deeg om mijn boilie kneden zijn mij te veel werk
Zonder dollen: ik wil flinke hoeveelheden pellet-boilies kunnen maken zodat ik er ook mee kan voeren. Vandaar dat ik meer aan bereidingstechnieken dacht waarbij je zakken vol kan maken. En dan valt kneden af. Het liefst donder ik de boilies (na het drogen?) in een vloeistof om ze daarna door een droge mix te rollen. En dan het liefst een lekker smakende vloeistof die goed in de boilie trekt, goed bindt (zelfde eigenschappen?) en dan ook nog weer wateroplosbaar is zodat mantel gaat smelten.
groet
Steven
Am*dam
Laatst gewijzigd door steven lenos op 09-12-2004 22:25, 1 keer totaal gewijzigd.
On line ...
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Steven,
Misschien je boilies direct na het koken (als ze nog vochtig zijn!), door een
bak grof maismeel of iets dergelijks schudden, en daarna weer laten dro-
gen.
groetjes Benny
Misschien je boilies direct na het koken (als ze nog vochtig zijn!), door een
bak grof maismeel of iets dergelijks schudden, en daarna weer laten dro-
gen.
groetjes Benny
- Mark Zelle
- Berichten: 943
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Vorden
- Contacteer:
het kan allemaal veeeel simpeler!!
in de winkel kun je witte potjes kopen van het merk: TOP SECRET. deze zijn er in verschillende smaken. ( amino dip, poeder)
boilie aan de hair, even natmaken, in het poeder 'dippen' en dan 3 x herhalen.
je krijgt hierdoor een gel achtige laag over de boilie die heeeel langzaam oplost.
ik heb zeeeeeer goede ervaringen met deze methode.
succes, Mark
ps. ik heb geen commercieel belang bij het merk TOP SECRET.
in de winkel kun je witte potjes kopen van het merk: TOP SECRET. deze zijn er in verschillende smaken. ( amino dip, poeder)
boilie aan de hair, even natmaken, in het poeder 'dippen' en dan 3 x herhalen.
je krijgt hierdoor een gel achtige laag over de boilie die heeeel langzaam oplost.
ik heb zeeeeeer goede ervaringen met deze methode.
succes, Mark
ps. ik heb geen commercieel belang bij het merk TOP SECRET.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
als je echt lui bent Steve,kun je dus ook gewoon een zak pellets kopen en daar mee vissen
- steven lenos
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 12-02-2004 11:07
- Locatie: Amsterdam
Mitz,
Echt lui ben ik niet, want dan maakte ik niet mijn eigen boilies. Maar ook niet gek (deeg om boilies kneden? Hooguit bij een single) Maar hoe snel vallen pellets uit elkaar? Mijn sessies duren maar 3 - 4 uur, dus als ik in die tijd zeker nog een harde kern van de pellet aan mijn hair heb zitten is het misschien wel idee.
Om knagende witvis en knagende twijfels over leeggeweekte hairs het hoofd te bieden, zat ik te denken aan een zekerheid biedende boilie met een smeltende aanrekkelijke mantel. Leuk product voor Waterland Baits?
Echt lui ben ik niet, want dan maakte ik niet mijn eigen boilies. Maar ook niet gek (deeg om boilies kneden? Hooguit bij een single) Maar hoe snel vallen pellets uit elkaar? Mijn sessies duren maar 3 - 4 uur, dus als ik in die tijd zeker nog een harde kern van de pellet aan mijn hair heb zitten is het misschien wel idee.
Om knagende witvis en knagende twijfels over leeggeweekte hairs het hoofd te bieden, zat ik te denken aan een zekerheid biedende boilie met een smeltende aanrekkelijke mantel. Leuk product voor Waterland Baits?
Laatst gewijzigd door steven lenos op 10-12-2004 16:54, 1 keer totaal gewijzigd.
On line ...
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Hoi Steve,
aan jouw idee wordt al maanden hard gewerkt hier.
Er zijn diverse manieren om dit te bereiken. Ik ben er echter nog niet tevreden over, dus hou ik nog even m'n klep.
Maak in jouw geval wat haakaasjes van de gemalen pellets en voer met de pellets bij. Simpel en niet zo arbeidsintensief.
dat gaat echt wel af
MVG Mitsz
aan jouw idee wordt al maanden hard gewerkt hier.
Er zijn diverse manieren om dit te bereiken. Ik ben er echter nog niet tevreden over, dus hou ik nog even m'n klep.
Maak in jouw geval wat haakaasjes van de gemalen pellets en voer met de pellets bij. Simpel en niet zo arbeidsintensief.
dat gaat echt wel af
MVG Mitsz
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
Het volgende
als je nu eens een boilli in de honing doopt en die in een bak met pellet meel gooit.
even schudden en hij zit helemaal onder het pellet meel.
als je deze een paar dagen laat drogen verzuikerd de honing en word dus flink hard.
Aangezien honing niets anders is dan een suiker is deze dus in water oplosbaar.
De honing zal dus heel langzaam oplossen in het water waardoor hij steeds een beetje pelletmeel zal loslaten.
kan volgens mij niet erg moeilijk zijn om dit te fabriceren.
(als dit een succes word vraag ik er snel patent op aan voordat mitsz ermee aan de haal gaat) hahahahaha
als je nu eens een boilli in de honing doopt en die in een bak met pellet meel gooit.
even schudden en hij zit helemaal onder het pellet meel.
als je deze een paar dagen laat drogen verzuikerd de honing en word dus flink hard.
Aangezien honing niets anders is dan een suiker is deze dus in water oplosbaar.
De honing zal dus heel langzaam oplossen in het water waardoor hij steeds een beetje pelletmeel zal loslaten.
kan volgens mij niet erg moeilijk zijn om dit te fabriceren.
(als dit een succes word vraag ik er snel patent op aan voordat mitsz ermee aan de haal gaat) hahahahaha
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
te arbeidsintensief om dit soort dingen te gaan in productie nemen.
Moeten jullie straks €25,- voor een kilo boilies gaan betalen
Werkt wel goed, dat soort manieren van coaten. Honing zal niet zo snel uitkristalliseren, daar het een hoog glucosegehalte heeft.
Ik haal hetzelfde trucje uit met een visextract en een bepaald proteinepoeder. Als ik dan al es een keer met singles moet vissen.......
Moeten jullie straks €25,- voor een kilo boilies gaan betalen
Werkt wel goed, dat soort manieren van coaten. Honing zal niet zo snel uitkristalliseren, daar het een hoog glucosegehalte heeft.
Ik haal hetzelfde trucje uit met een visextract en een bepaald proteinepoeder. Als ik dan al es een keer met singles moet vissen.......
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Steven,
Je haakaas pellets een poosje in de koekenpan opbakken.
MVG
Klaas
Je haakaas pellets een poosje in de koekenpan opbakken.
MVG
Klaas
- steven lenos
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 12-02-2004 11:07
- Locatie: Amsterdam
He Camiel,
En JIJ gaat dan patent aanvragen? Waar denk je dat ik naar zit te vissen? Ben bang dat dit groepsproduct wordt. Ik wilde eens kijken of we samen met de verzamelde geleerden hier iets nieuws en goeds kunnen maken. Volgens mij kunnen wij met onze praktijkervaring best nog eens tot succesvolle innovatieve producten komen.
Kortom, gaat goed zo. Ik zat in eerste instantie aan dikke siroop ofzo te denken, maar (verhitte en dus vloeibare?) honing zou ook een goed idee zijn. Ben zelf niet helemaal thuis in wateroplosbaar, uitlekken, emulgerende werking enzo. Weet dus niet zo goed welke olie of waterbasis vloeistof het beste zou zijn?
Werkwijze:
* koken (niet te lang. zodat je poreuze boilies krijgt)
* drogen, zodat-ie beter honing/stroop of andere attractieve bindvloeistof opneemt
* dopen in vloeistof
* door de mix
* drogen
En JIJ gaat dan patent aanvragen? Waar denk je dat ik naar zit te vissen? Ben bang dat dit groepsproduct wordt. Ik wilde eens kijken of we samen met de verzamelde geleerden hier iets nieuws en goeds kunnen maken. Volgens mij kunnen wij met onze praktijkervaring best nog eens tot succesvolle innovatieve producten komen.
Kortom, gaat goed zo. Ik zat in eerste instantie aan dikke siroop ofzo te denken, maar (verhitte en dus vloeibare?) honing zou ook een goed idee zijn. Ben zelf niet helemaal thuis in wateroplosbaar, uitlekken, emulgerende werking enzo. Weet dus niet zo goed welke olie of waterbasis vloeistof het beste zou zijn?
Werkwijze:
* koken (niet te lang. zodat je poreuze boilies krijgt)
* drogen, zodat-ie beter honing/stroop of andere attractieve bindvloeistof opneemt
* dopen in vloeistof
* door de mix
* drogen
On line ...
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
Wat klinkt dat toch heerlijk voor een visser.
-
- Berichten: 546
- Lid geworden op: 12-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Als haakaas boilie met zelfe boiliedeeg erom, dit eventueel paar weken uit harden laten (wil je dat dit boilielaagje snel oplost dan water gebruiken i.p.v. eieren in je boiliemix)
Verder 50/50 aan boilies en pellets bijvoeren van het zelfde boiliedeegje.
Hoeft in dit geval alleen wat extra bewerkelijk haakaas te maken, de gewone pellets en boilie kunnen in grote hoeveelheden gemaakt worden
Mvg Ulco,
Verder 50/50 aan boilies en pellets bijvoeren van het zelfde boiliedeegje.
Hoeft in dit geval alleen wat extra bewerkelijk haakaas te maken, de gewone pellets en boilie kunnen in grote hoeveelheden gemaakt worden
Mvg Ulco,
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
als we snel zijn steven kunnen we nog een dealtje maken met zijn 2-en
hihi
mischien is fondant een idee?
Dat spul wat op tompoesen zit.
Na een aantal jaren in de bakkerij te hebben gezeten weet ik dat daar leuke dingen mee zijn te doen.
boven de 40 graden verwarmen en het word keihard maar blijft oplosbaar in water.
Is van zichzelf al mierzoet en kan je ieder willekeurig smaakje aan toevoegen.
alleen hoe haal je ze daar snel doorheen.
een kilo of 2 is wel te doen maar als het om 10 tallen kilo's gaat ben je het snel zat vrees ik
hihi
mischien is fondant een idee?
Dat spul wat op tompoesen zit.
Na een aantal jaren in de bakkerij te hebben gezeten weet ik dat daar leuke dingen mee zijn te doen.
boven de 40 graden verwarmen en het word keihard maar blijft oplosbaar in water.
Is van zichzelf al mierzoet en kan je ieder willekeurig smaakje aan toevoegen.
alleen hoe haal je ze daar snel doorheen.
een kilo of 2 is wel te doen maar als het om 10 tallen kilo's gaat ben je het snel zat vrees ik
- Hans Brinkel
- Berichten: 5271
- Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
- Locatie: Zoetermeer
- Contacteer:
Vroegah....tja tja..nog niet eens zo heel gek lang geleden, was het de mode om dure ingedienten te gebruiken als cassiene, casseinaat en weet ik al nog meer.....nadeel was dat vele mixen mislukte en de bollen gingen drijven, zat je dan met je 10 kilo drijvende boillies in je badkuip.
dit loste ik dan op door ze te carameliseren met suiker..dus net zoiets als met honing...maar dan anders
Wel een gevaarlijk en smerig karweitje !..maar ze zonken daarna wel als een baksteen
Dus.....wel iets om mee te nemen ter overdenking...het kan leuk zijn dat dippen in honing en andere zaken, je bollen worden er wel gevoellig zwaarder van....kan wel eens een flink nadeel zijn op prutbodems
gr
Hans
dit loste ik dan op door ze te carameliseren met suiker..dus net zoiets als met honing...maar dan anders
Wel een gevaarlijk en smerig karweitje !..maar ze zonken daarna wel als een baksteen
Dus.....wel iets om mee te nemen ter overdenking...het kan leuk zijn dat dippen in honing en andere zaken, je bollen worden er wel gevoellig zwaarder van....kan wel eens een flink nadeel zijn op prutbodems
gr
Hans