welk recept
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 10-10-2004 14:40
- Locatie: gld
ej mense ik heb een vraagje....
wie heeft er ervaring met een zoete en een vis flavour door elkaar en wie kan mij een tip geven wat voor een boilie ik er voor kan gebruike ( vismeel) (zoet) met vr jaapie
wie heeft er ervaring met een zoete en een vis flavour door elkaar en wie kan mij een tip geven wat voor een boilie ik er voor kan gebruike ( vismeel) (zoet) met vr jaapie
stop liever het geld in het karpervissen dan dat ik het geld op ga ROKEN
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
1kg biscuit/koekjesmeel
1kg vismeel
0.6kg tarwemeel
0.4kg aardappelmeel
wat suiker(niet veel)
dan je flavour
bv. strawberry en shellfish
1kg vismeel
0.6kg tarwemeel
0.4kg aardappelmeel
wat suiker(niet veel)
dan je flavour
bv. strawberry en shellfish
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Jaapie,
gebruik de zoekfunctie eens, want hier zijn al zoveel onderwerpen over.
Tik bij zoek functie in: Mix and boilie
groetjes Benny
gebruik de zoekfunctie eens, want hier zijn al zoveel onderwerpen over.
Tik bij zoek functie in: Mix and boilie
groetjes Benny
-
- Berichten: 62
- Lid geworden op: 10-10-2004 14:40
- Locatie: gld
ik heb slechte mixen gehad maar kenny die van jou pas ook wel bij het lijstje van de mindere
toch bedankt voor je reactie
toch bedankt voor je reactie
stop liever het geld in het karpervissen dan dat ik het geld op ga ROKEN
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Hallo,
eerst wil ik meedelen dat het recept maar een voorbeeld was en ten tweede ik vis met een gelijkaardig recept en het vangt als de besten.
eerst wil ik meedelen dat het recept maar een voorbeeld was en ten tweede ik vis met een gelijkaardig recept en het vangt als de besten.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ook een heel lekker recept;
Appelkruimelkoek
Voor het deeg; 200 gr boter.
200 gr suiker.
4 middelgrote eieren.
300 gr zelfrijzend bakmeel.
1 zakje vanillesuiker.
1/2 eetlepel geraspte citroenschil.
2 - 3 eetlepels melk.
1 theelepeltje zout.
Voor het beleg; 750 gr zure appels ( Goudreinet).
150 gr rozijnen.
Voor het kruimeldeeg; 225 gr margarine.
225 gr suiker.
275 gr bloem.
150 gr geraspte kokos.
snufje zout.
Voor de bakplaat;
Bestrijk de bakplaat met boter ook de opstaande randen. Bestuif de bakplaat met bloem. Tik de overtollige bloem eraf.
Roer boter, suiker, zout, vanillesuiker en citroenrasp door elkaar tot een schuimige massa. Klop één voor één de eieren er door.
Voeg daarna in 4 gedeelten het zelfrijzend bakmeel en de melk toe.
Strijk dit deeg gelijkmatig over de bakplaat uit.
Schilde appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijven. Leg de schijfjes in rijen op het deeg.
Doe de ingrediënten voor het kruimeldeeg in een kom en roer ze , bij voorkeur met een mixer, tot een kruimelige massa. Strooi deze massa gelijkmatig over de appelschijfjes.
Zet de bakplaat in de oven en bak de kruimelkoek lichtbruin en gaar.
Snijd de kruimelkoek als hij nog warm is, met een scherp mes in 20-25 stukken. Haal de kruimelkoek van de bakplaat en laat hem afkoelen.
Infra Turbo-oven: Temperatuur 150 C
Plaats: in het midden
Plaats 2: onder en boven het midden.
Tijd: 60-70 minuten.
Jammiejammie en
Appelkruimelkoek
Voor het deeg; 200 gr boter.
200 gr suiker.
4 middelgrote eieren.
300 gr zelfrijzend bakmeel.
1 zakje vanillesuiker.
1/2 eetlepel geraspte citroenschil.
2 - 3 eetlepels melk.
1 theelepeltje zout.
Voor het beleg; 750 gr zure appels ( Goudreinet).
150 gr rozijnen.
Voor het kruimeldeeg; 225 gr margarine.
225 gr suiker.
275 gr bloem.
150 gr geraspte kokos.
snufje zout.
Voor de bakplaat;
Bestrijk de bakplaat met boter ook de opstaande randen. Bestuif de bakplaat met bloem. Tik de overtollige bloem eraf.
Roer boter, suiker, zout, vanillesuiker en citroenrasp door elkaar tot een schuimige massa. Klop één voor één de eieren er door.
Voeg daarna in 4 gedeelten het zelfrijzend bakmeel en de melk toe.
Strijk dit deeg gelijkmatig over de bakplaat uit.
Schilde appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd de appels in dunne schijven. Leg de schijfjes in rijen op het deeg.
Doe de ingrediënten voor het kruimeldeeg in een kom en roer ze , bij voorkeur met een mixer, tot een kruimelige massa. Strooi deze massa gelijkmatig over de appelschijfjes.
Zet de bakplaat in de oven en bak de kruimelkoek lichtbruin en gaar.
Snijd de kruimelkoek als hij nog warm is, met een scherp mes in 20-25 stukken. Haal de kruimelkoek van de bakplaat en laat hem afkoelen.
Infra Turbo-oven: Temperatuur 150 C
Plaats: in het midden
Plaats 2: onder en boven het midden.
Tijd: 60-70 minuten.
Jammiejammie en
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
hier nog een recept voor ijs
8 eieren
200 gr suiker
1 l melk
2 vanillestokken
doe 8 eigelen in een kom en voeg de helft vd suiker toe
klop dit lekker los
ondertussen laat je de melk koken met de helft van de suiker en de vanille
als je melk kookt gooi je een geut over je losgeklopte eigelen
en klop dit even op
dan goei je de eigelen terug in de warme melk en roer met een spatel erin
vuur terug opzetten
en tot ongeveer 80 graden opwarmen
dan ga je zien dat je een binding krijgt
voila je ijs is af laten afkoelen en opdraaien in de ijsmaschiene
8 eieren
200 gr suiker
1 l melk
2 vanillestokken
doe 8 eigelen in een kom en voeg de helft vd suiker toe
klop dit lekker los
ondertussen laat je de melk koken met de helft van de suiker en de vanille
als je melk kookt gooi je een geut over je losgeklopte eigelen
en klop dit even op
dan goei je de eigelen terug in de warme melk en roer met een spatel erin
vuur terug opzetten
en tot ongeveer 80 graden opwarmen
dan ga je zien dat je een binding krijgt
voila je ijs is af laten afkoelen en opdraaien in de ijsmaschiene
op het randje
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
heerlijk voor bij dit appeltaartje trouwens
op het randje
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Graag bij het onderwerp te blijven heren.
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Koen,
nu mag je dan sinds kort tot mod gebombardeerd zijn , het onderwerp is; Welk recept?
Joel,
beetje room erdoor en een toefje erop, errug lekker..
nu mag je dan sinds kort tot mod gebombardeerd zijn , het onderwerp is; Welk recept?
Joel,
beetje room erdoor en een toefje erop, errug lekker..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
ja ijs was gewoon een heerlijke aanvulling voor bij dat appeltaartje
ja mag de mensen dat toch niet ontnemen vind ik
eventueel een kaneel ijsje mischien henk?
ja mag de mensen dat toch niet ontnemen vind ik
eventueel een kaneel ijsje mischien henk?
op het randje
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Ook lekker:
Verwen het vrouwtje als volgt..
Men neme 500 gram varkenshaas en snijdt dit in kleine reepjes.
Men doet de reepjes varkenshaas in een ovenschaal.
Dan neemt men in een aparte kom 250 ml slagroom en 250 ml creme fraice.
Beetje mixen, niet oopkloppen!
Voeg zout en peper toe en 3 eetlepels italiaanse kruiden.
Folie over de schaal en 40 minuten op 200 graden in de oven laten staan.
Echt een heerlijke maaltijd. Eventueel te eten bij een Ciabatta, of een Pastagerecht...
Smullen maar!
Verwen het vrouwtje als volgt..
Men neme 500 gram varkenshaas en snijdt dit in kleine reepjes.
Men doet de reepjes varkenshaas in een ovenschaal.
Dan neemt men in een aparte kom 250 ml slagroom en 250 ml creme fraice.
Beetje mixen, niet oopkloppen!
Voeg zout en peper toe en 3 eetlepels italiaanse kruiden.
Folie over de schaal en 40 minuten op 200 graden in de oven laten staan.
Echt een heerlijke maaltijd. Eventueel te eten bij een Ciabatta, of een Pastagerecht...
Smullen maar!
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
in het kader van het karper forum
Iemand ook een lekker vis recept?(geen karper ik heb ook zo mijn principes)
Iemand ook een lekker vis recept?(geen karper ik heb ook zo mijn principes)
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Henk ter Maat schreef:Koen,
nu mag je dan sinds kort tot mod gebombardeerd zijn , het onderwerp is; Welk recept?
Henk,
Ik kan zo een aantal recepten opnoemen!
Sinds ik de koksopleiding doe ben ik hier best in thuis....
Het 'probleem' is echter dat er wordt gevraagd om boilierecepten.
Geen appeltaart en ijs dus, al smaakt dat zeker goed
Lekkere recepten kan je hier kwijt:
http://www.karperwereld.nl/board/viewtopic.php?t=18490
Zo blijft men onn-topic.
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Zo Koen,
de koksopleiding?
Je mag bij me in de leer. Gaan we samen fazanten stropen en roosteren
Lievre a la royale zou ook wel weer eens wat wezen. lekker hoor!
de koksopleiding?
Je mag bij me in de leer. Gaan we samen fazanten stropen en roosteren
Lievre a la royale zou ook wel weer eens wat wezen. lekker hoor!
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Jaja Mitsz!
Hier in de buurt liggen een behoorlijk aantal mooie jachtgebieden met veel wild! Zondagochtend zat ik aan t water, heb meerdere malen een knal gehoord van een jachtgeweer, dit was geen vuurwerk.
Achter mijn stek ligt een groot bos en daar loppt heel wat wild rond.
Wie weet zit ik er volgende week ook met m'n vis-camou-pak en m'n katapult
Hier in de buurt liggen een behoorlijk aantal mooie jachtgebieden met veel wild! Zondagochtend zat ik aan t water, heb meerdere malen een knal gehoord van een jachtgeweer, dit was geen vuurwerk.
Achter mijn stek ligt een groot bos en daar loppt heel wat wild rond.
Wie weet zit ik er volgende week ook met m'n vis-camou-pak en m'n katapult
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Er zijn betere manieren Koen!
Week eens wat gekookte mais in wat jenever. Lopen die krengen zo je jute zak in
Plukken, darmpie eruit en een dag of drie aan de voetjes in de schuur. Beetje zuurkool en ganzenvet en klaar is Koen. Lekker hoor.
Week eens wat gekookte mais in wat jenever. Lopen die krengen zo je jute zak in
Plukken, darmpie eruit en een dag of drie aan de voetjes in de schuur. Beetje zuurkool en ganzenvet en klaar is Koen. Lekker hoor.
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Wie is hier de stroper??
Ik heb vanmorgen nog een stukje ganzenlever geproefd.....Niet te eten!
Nu weer onn-topic
Ik heb vanmorgen nog een stukje ganzenlever geproefd.....Niet te eten!
Nu weer onn-topic
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Koen,
dat leer je vanzelf. Was het wel goed bereid?
dat leer je vanzelf. Was het wel goed bereid?
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
On-topic? Oh ja.
Gaat het over boilierecepten dan? Ik dacht ff echt dat het hier om lekkere hapjes ging. Vond ik nu ook wel weer eens leuk.
30% griesmeel
30% polenta
30% soja volvet
10% melkpoeder?
en een fijngemalen fazantje
Gaat het over boilierecepten dan? Ik dacht ff echt dat het hier om lekkere hapjes ging. Vond ik nu ook wel weer eens leuk.
30% griesmeel
30% polenta
30% soja volvet
10% melkpoeder?
en een fijngemalen fazantje
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
en een fijngemalen fazantje?????????? Zonde!!
Ga in de hoek en schaam je!?
Ga in de hoek en schaam je!?
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Lekker!!
Fazantenburger Misschien iets voor McDonalds??
Fazantenburger Misschien iets voor McDonalds??
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Toetje?
Hans van Moorsel kent het wel??
Verschillende soorten "vla-sausen" (kiisselit)
Melk"saus" (maitokiisseli)
Ingrediënten:
7 dl. melk
0,5 dl. suiker
0,75 dl. maïzenameel
1 ei
1 - 1,5 tl. vanillesuiker
Bereiding:
Kook de melk, suiker en maïzena al roerende gedurende 2 minuten
Mak het ei kapot in een glas en roer met een vork
Voeg het ei toe aan het melkmengsel als die een beetje is afgekoeld
Maak het mengsel al roerende weer warm op een laag vuur; geleidelijk aan wordt het mengsel dikker
Voeg de vanillesuiker toe
Tip: serveer het geheel met verse bessen of fruit
Het is mogelijk de saus te maken zonder het ei, dan is 6 dl. melk nodig
Melk"saus" (maitokiisseli = gebonden compote/ vruchtensaus) (2)
Ingrediënten:
1 ei
7 dl. melk
0,5 dl. aardappelzetmeel
0,5 dl. suiker
1 tl. vanillesuiker
Bereiding:
Maak het ei kapot in een pan en roer
Voeg de andere ingrediënten al roerende toe
Verwarm het geheel en blijf met ene houten vork roeren
Het mengsel zal geleidelijk dikker worden
Laat het geheel even koken
Tip: serveer de saus met verse bessen of fruit
Verse bessen"vla" (tuoremarjakiisseli)
Ingrediënten:
0,5 l. water of heel dunne sap (met een sterk smakende bessen- of fruitsap is het al mogelijk de vla te maken zonder de bessen)
2 - 2,5 eetlepels aardappelzetmeel
ca. 0,5 l. verse bessen of 2,5 dl. gestampte bessen of geraspte appels
2 - 3 eetlepels suiker
Bereiding:
Meng het koude water/ sap met de zetmeel in een pan door te roeren
Verwarm het mengsel al roerende zolang het dikker wordt en laat het even koken
Haal de pan van de kookplaat
Voeg de suiker en de bessen toe
Laat het mengsel verder afkoelen
Tip: serveer het met melk
Hans van Moorsel kent het wel??
Verschillende soorten "vla-sausen" (kiisselit)
Melk"saus" (maitokiisseli)
Ingrediënten:
7 dl. melk
0,5 dl. suiker
0,75 dl. maïzenameel
1 ei
1 - 1,5 tl. vanillesuiker
Bereiding:
Kook de melk, suiker en maïzena al roerende gedurende 2 minuten
Mak het ei kapot in een glas en roer met een vork
Voeg het ei toe aan het melkmengsel als die een beetje is afgekoeld
Maak het mengsel al roerende weer warm op een laag vuur; geleidelijk aan wordt het mengsel dikker
Voeg de vanillesuiker toe
Tip: serveer het geheel met verse bessen of fruit
Het is mogelijk de saus te maken zonder het ei, dan is 6 dl. melk nodig
Melk"saus" (maitokiisseli = gebonden compote/ vruchtensaus) (2)
Ingrediënten:
1 ei
7 dl. melk
0,5 dl. aardappelzetmeel
0,5 dl. suiker
1 tl. vanillesuiker
Bereiding:
Maak het ei kapot in een pan en roer
Voeg de andere ingrediënten al roerende toe
Verwarm het geheel en blijf met ene houten vork roeren
Het mengsel zal geleidelijk dikker worden
Laat het geheel even koken
Tip: serveer de saus met verse bessen of fruit
Verse bessen"vla" (tuoremarjakiisseli)
Ingrediënten:
0,5 l. water of heel dunne sap (met een sterk smakende bessen- of fruitsap is het al mogelijk de vla te maken zonder de bessen)
2 - 2,5 eetlepels aardappelzetmeel
ca. 0,5 l. verse bessen of 2,5 dl. gestampte bessen of geraspte appels
2 - 3 eetlepels suiker
Bereiding:
Meng het koude water/ sap met de zetmeel in een pan door te roeren
Verwarm het mengsel al roerende zolang het dikker wordt en laat het even koken
Haal de pan van de kookplaat
Voeg de suiker en de bessen toe
Laat het mengsel verder afkoelen
Tip: serveer het met melk
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 38
- Lid geworden op: 07-01-2003 01:00
- Locatie: ternat:belgie
300gr griesmeel
200gr soyameel-volvet
300gr 7-granen bloem
100gr maismeel
100gr cede-eivoer
200gr soyameel-volvet
300gr 7-granen bloem
100gr maismeel
100gr cede-eivoer
de karper is mijn beste vriend.behandel hem dus ook goed!
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Henk ter Maat schreef:Toetje?
Hans van Moorsel kent het wel??
Verschillende soorten "vla-sausen" (kiisselit)
Verse bessen"vla" (tuoremarjakiisseli)
Ingrediënten:
500 gram bosvruchtenmix.(Zwarte bes-rode bes-bosbes-aardbei-framboos)
0,5 l. water of heel dunne sap (met een sterk smakende bessen- of fruitsap is het al mogelijk de vla te maken zonder de bessen)
2 - 2,5 eetlepels aardappelzetmeel
ca. 0,5 l. verse bessen of 2,5 dl. gestampte bessen of geraspte appels
2 - 3 eetlepels suiker
Bereiding:
Pureer 400 gram bosvruchtenmix
Meng het koude water/ sap met de zetmeel in een pan door te roeren
Verwarm het mengsel al roerende zolang het dikker wordt en laat het even koken
Haal de pan van de kookplaat
Voeg de suiker en de bosvruchten-puree toe
Laat het mengsel verder afkoelen.
Verdeel het in vier porties en voeg de rest v/d hele bosvruchten toe.
Tip: serveer het met geklopte slagroom..
Jammie jammie,
Mitsz, de lat ligt hoog voor zaterdag a.s. heeeeeel hoog!
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.