wie heeft er ervaring met een zoete en een vis flavour door elkaar en wie kan mij een tip geven wat voor een boilie ik er voor kan gebruike ( vismeel) (zoet) met vr jaapie
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Henk ter Maat schreef:Koen,
nu mag je dan sinds kort tot mod gebombardeerd zijn, het onderwerp is; Welk recept?
![]()
![]()
Henk ter Maat schreef:Toetje?
Hans van Moorsel kent het wel??![]()
Verschillende soorten "vla-sausen" (kiisselit)
Verse bessen"vla" (tuoremarjakiisseli)
Ingrediënten:
500 gram bosvruchtenmix.(Zwarte bes-rode bes-bosbes-aardbei-framboos)
0,5 l. water of heel dunne sap (met een sterk smakende bessen- of fruitsap is het al mogelijk de vla te maken zonder de bessen)
2 - 2,5 eetlepels aardappelzetmeel
ca. 0,5 l. verse bessen of 2,5 dl. gestampte bessen of geraspte appels
2 - 3 eetlepels suiker
Bereiding:
Pureer 400 gram bosvruchtenmix
Meng het koude water/ sap met de zetmeel in een pan door te roeren
Verwarm het mengsel al roerende zolang het dikker wordt en laat het even koken
Haal de pan van de kookplaat
Voeg de suiker en de bosvruchten-puree toe
Laat het mengsel verder afkoelen.
Verdeel het in vier porties en voeg de rest v/d hele bosvruchten toe.
Tip: serveer het met geklopte slagroom..