De grote aasuitdaging


Gebruikersavatar
Danny Pauwels
Berichten: 382
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Antw.

17-11-2004 18:47

Benny van de Werfhorst schreef:Ik zorg dus dat ik aan het begin van
het voorjaar weer de vriezer vol draai (~150 a 200kg) met allemaal de-
zelfde samenstelling, en daarnaast draai ik wel eens andere boilies bij om
wat van reden dan ook. Zo'n vertrouwen heb ik dus in m'n mix...! :D

groetjes Benny


En ga je daar dan ook niet dieper op nadenken ?
200 kg boilies invriezen, wanneer gebruik je dan de laatste ?

Ik ga er nog altijd van uit hoe verser hoe beter :lol: het is makkelijker want dan moet je niet altijd draaien.

Ik kan een 50 kg kwijt in de vriezer en daar kan ik een 8 a 9 keer me vissen (en voeren) met 2 personen op twee stekjes.

Dus regelmatig nieuwe draaien.

Dat is volgens mij ook een puntje voor op de andere.
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
Roelof Schut
Berichten: 196
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00

18-11-2004 20:02

Zo maar wat ervaringen van mij.

- Met een heel goed aas kun je een hotspot creëren.
- Met een heel goed aas kun je een natuurlijke hotspot overtreffen.
- Met een heel goed aas kun je andere vissers 'naar huis' vissen.
- Met een heel goed aas is de stek minder relevant.
- Met een heel goed aas vang je onbekende vissen.
- Met een heel goed aas vang je gemakkelijker 'moeilijke klanten'.
- Met een heel goed aas kun je de vissen gemakkelijker overdag vangen.
- Met een heel goed aas is je aaspresentatie minder belangrijk.
- Met een heel goed aas hou je de vissen gemakkelijker vast op je stek.
- Met een heel goed aas laat je de vissen sneller terugkomen op je stek.
- etc.

Mijn aas voor vanavond is Hertog Jan.

R.
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

18-11-2004 20:12

Roelof proost
Gebruikersavatar
Raymond Tilmans
Berichten: 518
Lid geworden op: 31-03-2004 20:22
Locatie: Fanterland

18-11-2004 20:16

Van Hertog Jan krijg je hoofdpijn... :-?

Maar wel lekker... :D
De dwaas spreekt, de laffe zwijgt en de wijze luistert...
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

18-11-2004 22:53

ALFA? :D
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

19-11-2004 07:15

ALAAF ( komt er ook weer aan en geeft ook nogal een vervelende bijwerkingen ). :-?

Romeo ( neuh, ook vervelende bijgeluiden en ongemakken ! )

Met een heel goed aas moet ik dus voortaan gaan vissen !
CarpeR Diem
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

19-11-2004 08:23

Inderdaad gaan de karpers in nederland het zelfde gedrag vertonene als in engeland.


De vissen liggen midden in de plas. Op gezette aastijden wordt de plas rond gezwommen. Van elk plekje wordt 1 bol geprobeerd. Weer in de midden aangekomen, vindt overleg plaats. Zodra de vissen gezamelijk hebben besloten welke de lekkerste bol is, wordt deze plek vakkundig ontruimd van het aas. De kunst is om het haakaas te laten liggen.


proost... :wink:


MVG

Klaas
Gebruikersavatar
Raymond Tilmans
Berichten: 518
Lid geworden op: 31-03-2004 20:22
Locatie: Fanterland

19-11-2004 22:24

Alaaf, Alfa...??? Hoofdpijn... Gezondheid 8) :D Het leven is een kunst...
De dwaas spreekt, de laffe zwijgt en de wijze luistert...
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

21-11-2004 02:39

Danny,

Wanneer ik de laatste partij verbruik, is afhankelijk van het te bevissen
water. Ik verpak de boilies per kg.
Ik zelf bemerk geen enkel verschil met net vers gedraaid aas of boilies
die al een tijdje in de diepvries hebben gelegen. Wat volgens mij wel heel
belangerijk is: Werk zo hygienisch mogelijk. En vries de boilies na het dro-
gen, zo snel mogelijk in op de hoogste (super vriezen) stand.

Tot slot: Wat dieper na denken betreft, ik hoef niet meer aan m'n aas te
twijfelen, omdat het aas gewoon overal werkt. Het is gewoon een zoete
mix samenstelling, dus niets bijzonders; maar het vangt wel...! Het is na-
tuurlijk niet zo, dat ik niet nadenk over m'n aas, maar wanneer een mix
goed scoort en blijft scoren, zie ik niet in waarom je steeds moet gaan
wisselen van boilie samenstelling. Ik zie dat alleen maar als een nadeel op
langertermijn....! Wanneer je mix b.v. wel helemaal dood gevist is, dan
kun je natuurlijk overstappen op b.v. een andere mix of zelfs ander aas.

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Danny Pauwels
Berichten: 382
Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
Locatie: Antw.

21-11-2004 10:41

Benny van de Werfhorst schreef:Danny,


Tot slot: Wat dieper na denken betreft, ik hoef niet meer aan m'n aas te
twijfelen, omdat het aas gewoon overal werkt. Het is gewoon een zoete
mix samenstelling, dus niets bijzonders; maar het vangt wel...!

Het is natuurlijk niet zo, dat ik niet nadenk over m'n aas,
maar wanneer een mix
goed scoort en blijft scoren, zie ik niet in waarom je steeds moet gaan
wisselen van boilie samenstelling. groetjes Benny


Dat bedoelde ik ook niet hoor :wink: maar het lijkt me altijd raar dat sommige mensen 200 kg invriezen als ze die bijvoorbeeld nooit opkrijgen op 6 maand of zo => ik ben toch voor vers aas volgens mij doet dit wat aan de smaak => maar dat is een persoonlijke zaak.
Mijn boilies zijn max. 2 maand oud.

groetjes
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

21-11-2004 11:52

Danny,

Soms was die 200kg heel snel op, en soms duurde het wat langer. :)

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

26-11-2004 19:40

Henk ter Maat schreef:Trassi heb ik niet berekend, onbekend met de waardes.
Waardes vind ik in deze ook minder belangrijk, ga hier eerder voor de toegevoegde waarde in de vorm van Voorgefermenteerd product.
Net als Ketjap, ook onstaan uit Fermentatie, niet voor niets als 'Killer' omschreven, nu echter met argument.. :wink:

zit deze topic opnieuw door te nemen, en bovenstaande viel mij op.
Ik meen het vroegah ook ergens hierover gelezen te hebben dat voorgefermenteerde producten goed werken.Waarom????
Feit is dat ik vroegah toen ik nog in de keuken werkte wel eens een potje protifar (dieetproduct) meenam als toevoeging in mijn boillies in die periode dat iedereen met hoge eitwitgehalteboillies viste....feit is dat ik er goed op ving....komt dit door de protifar als toevoeging???
Tevens zit ik mij nog steeds af te vragen wat de echte reden is dat er soms toch toch goed gevangen werd met (Ik meen dat dit HNV aas genoemd werd toen?) hoge eitwitgehalte boillies....terwijl er met crapboillies evengoed gevangen werd en soms/vaak zelfs beter!!.

Ik heb er vanzelfsprekend meerdere theorieen over gelezen, maar mijn theoirie heb ik nog nooit iemand over gehoord....en deze is....
Het succes van hoge eiwitgehalteboillies ligt in het feit dat het soortelijk gewicht van deze boillies vaak zeer laag (herrinert U zich nog de ellende van 10 kilo zelfgemaakte eiwitrijke boillies die uiteindelijk bleven drijven aaarggh een ramp waren vele recepten toendertijd!!) is waardoor ze nog maar net zinken en heerlijk bovenop de prut bleven liggen, nadeel was toch wel weer dat ze gauw de geur van die prut op zich namen
Iemand met bovenstaande soortgelijke ervaringen??
Hans Brinkel
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

26-11-2004 19:43

Henk ter Maat schreef:Raymond,
Zout is een prima en aantrekkelijke smaakversterker.

Daarnaast zoek ik het toch ook in de "waarschijnlijke" aantrekkelijkheid van gefermenteerd product.
Een karper heeft geen maag/maagzuur en betrekt voor de nodige voedselfermentatie veel fermenten uit week en schaaldieren, welke soorten daar weer rijk aan zijn..

Nu heb ik ooit ergens het (kromme) idee aan over gehouden dat ik de karperspijsvertering help door gefermenteerd product toe te voegen, omdat de microbieële interactie het verteringsproces zou vergemakkelijken.

Bijkomend voordeel van voorfermentatie is de verrijking in gehalte's aan vitamine's, welke ook weer voordelig uitpakken tijdens de vertering.

Kees,
:oops: :oops: :oops:
http://www.kawo1.rwth-aachen.de/~witte/ ... uchen.html

AHA...ik zie dat er al op 1 van mijn vragen min of meer al een antwoord gegeven is...zat ook pas op pagina 6 van de 12 :D
Hans
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

26-11-2004 19:56

mitsz van der kamp schreef:niet alles verraden Wil :D

wat wil je nou??? :roll:
Bruikbare en normaal in de handel verkrijgbare recepten willen we zien!! :wink:
Hans
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

26-11-2004 20:06

Hans Brinkel schreef:
Henk ter Maat schreef:Raymond,
Zout is een prima en aantrekkelijke smaakversterker.

Daarnaast zoek ik het toch ook in de "waarschijnlijke" aantrekkelijkheid van gefermenteerd product.
Een karper heeft geen maag/maagzuur en betrekt voor de nodige voedselfermentatie veel fermenten uit week en schaaldieren, welke soorten daar weer rijk aan zijn..

Nu heb ik ooit ergens het (kromme) idee aan over gehouden dat ik de karperspijsvertering help door gefermenteerd product toe te voegen, omdat de microbieële interactie het verteringsproces zou vergemakkelijken.

Bijkomend voordeel van voorfermentatie is de verrijking in gehalte's aan vitamine's, welke ook weer voordelig uitpakken tijdens de vertering.

Kees,
:oops: :oops: :oops:
http://www.kawo1.rwth-aachen.de/~witte/ ... uchen.html

AHA...ik zie dat er al op 1 van mijn vragen min of meer al een antwoord gegeven is...zat ook pas op pagina 6 van de 12 :D
Hans
ooopppss..blijkbaar ging er hier iets fout?? :-?
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-11-2004 20:14

Mijn God Hans,

ben je van de medicijnen afgestapt ofzo?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

MVG Mitsz
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

26-11-2004 20:20

Hans, maak je maar niet te druk, 'de grote aasuitdaging' bestond meer dan 20 jaar geleden ook al en zal over 20 jaar nog steeds bestaan.
'Voer voor karpervissers'.:)
Gebruikersavatar
Wouter Steggink
Berichten: 521
Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
Locatie: TwentuH

26-11-2004 20:31

voer voor karpervissers.... haha, lekker! :D
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl

Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Afbeelding
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

26-11-2004 20:31

Tijgernoten bijvoorbeeld ?
CarpeR Diem
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

26-11-2004 21:05

Aart,

ik begin toch wel degelijk verschil te bemerken in m'n vangsten. Er zijn combinaties die veel meer vis vangen.

Ben jij blijkbaar niet in geinteresseerd

MVG Mitsz
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

26-11-2004 21:17

Ieder z'n meug Mitsz, mijn interesse gaat meer uit naar waar en wanneer.
wim berenbroek
Berichten: 13
Lid geworden op: 25-10-2004 17:13

26-11-2004 21:18

Mitsz ,

je hebt een pbtje

groet

Wim
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

27-11-2004 01:19

mitsz van der kamp schreef:Mijn God Hans,

ben je van de medicijnen afgestapt ofzo?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

MVG Mitsz

Medicijnen hahaha
nou je kunt me van dienst zijn met.....allereerst wat antwoorden op mijn vraag/stelling/mening?? :-? te geven??
Wel moet mij van het hart dat ik dit in aanvang een retegoeie topic vond, soms wat moeilijk,maar wel zeer leerzaam. Wat ik wel erg jammer vindt is het volgende dat in de 12 paginas die deze topic nu al loopt er weinig bruikbare recepten bijstaan :roll: . Zeg nou zelf linzenmeel, gortbloem,spinaziepoeder en weet ik wat al nog meer(Van veel producten heb ik zelfs nog nooit gehoord!..en ja ook ik ben kok van beroep).....waar zijn in godsnaam dergelijke producten voor een gewone sterveling verkrijgbaar?? Ik had eerlijk gezegd ook van jou als topicstarter toch wel een paar leuke bruikbare receptjes verwacht uiteindelijk, maar eerlijk gezegd laat je de andere het vuile werk doen :D ...wat overigens wel zo slim is hahahaha :P Maar toen schreef jij naar Wil iets in de trant van...niet alles verraden Wil....toen dacht ik toch echt zoiets van...wat wil die Mitz nou eigenlijk :(
Dus kom op Mitz met een paar leuke anders dan andere mixjes...met de billen bloot zult gij moeten!!..dat ben je toch wel minstens aan je eigen topic verplicht...zeg nou zelf :wink:
Gr
Hans Brinkel
Inderdaad..zo onderhand ben ik wel toe aan een paracetamolletje :P ..time to sleeeeeeeep
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

27-11-2004 01:20

Aart Lokhorst schreef:Hans, maak je maar niet te druk, 'de grote aasuitdaging' bestond meer dan 20 jaar geleden ook al en zal over 20 jaar nog steeds bestaan.
'Voer voor karpervissers'.:)

Wat zegt U...20 jaar....wel als verzamelaar van oude en antieke visspullen kan ik u verzekeren dat ik recepten onder ogen hebt gezien die terug gaan tot het jaar 1700 :D
gr
Hans Brinkel
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

27-11-2004 01:24

Oh ja Mitz, gezien jou ervaring met aasingredieenten ben ik serieus zeer geinteresseerd in de door jou gefrabiceerde boillies (ik meen genaamd waterlandboillies??)....waar kan ik hierover meer info over krijgen?, prijzen, verkrijgbaarheid etc etc
gr
Hans 8) ingognito Brinkel