readymades invriezen?
-
- Berichten: 1159
- Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
- Locatie: Eygelshoven
Ik kan een, voor mij forse, partij boilies kopen. Nu wil ik de boilies niet te lang laten liggen, aangezien ik door het aanstaand vaderschap (3 days and counting ) wellicht pas volgend voorjaar er gebruik van kan maken. Nu vroeg ik me af of ik, om de “versheid” van het aas te behouden, de readymades ook kan invriezen? Of werken door het invriezen dan de conserveringsmiddelen niet meer of zijn er anderszins negatieve effecten aan het invriezen van readymades verbonden?
Alvast bedankt.
Groeten,
karperlimbo
Alvast bedankt.
Groeten,
karperlimbo
Het is een kwestie van geduld.....
- Mike Verhoeff
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
- Locatie: Nederland
Denk niet dat het zin heeft invriezen, er zit niet voor niets conserveermiddel in. Echt kwaad zal het echter ook niet doen denk ik...Doe ze gewoon in een goed afsluitbare emmer.
MVG Mike.
MVG Mike.
-
- Berichten: 1159
- Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
- Locatie: Eygelshoven
In levensmiddelen zit ook conserveermiddelen, maar die hebben ook een beperkte houdbaarheid. En als ze dan dadelijk lang blijven liggen, zit ik met een zooi muffe ballen waarmee je nog geen fietsenframe vangt. Of niet?
De vraag is of het invriezen van de readymade de attractie en de werking van de conserveermiddelen na het ontdooien van de boilie schaadt.
groeten,
Jurgen
De vraag is of het invriezen van de readymade de attractie en de werking van de conserveermiddelen na het ontdooien van de boilie schaadt.
groeten,
Jurgen
Het is een kwestie van geduld.....
- Frank bosman
- Berichten: 1607
- Lid geworden op: 12-03-2002 01:00
- Locatie: Varsseveld
uhm koop dan gewoon freezerbaits of is dit kort door de bocht! meeste mensen kopen ready mades omdat ze geen geknoei en geen uimte in de diepvries hebben!
-
- Berichten: 1159
- Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
- Locatie: Eygelshoven
Klopt, maar toch vertrouw ik voor mijn instantvisserij meer op de "attractievere" readymade dan op de voedingstechnisch wellicht betere freezerbait die wellicht op de lange termijn succesvoller is.
Maar los van die discussie, ik kan nu voor een hele goede prijs een partij kwaliteitsreadymades krijgen en ben benieuwd of ik die attractiviteit langer kan behouden als ik ze invries.
groeten,
karperlimbo
Maar los van die discussie, ik kan nu voor een hele goede prijs een partij kwaliteitsreadymades krijgen en ben benieuwd of ik die attractiviteit langer kan behouden als ik ze invries.
groeten,
karperlimbo
Het is een kwestie van geduld.....
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Waarom zou het niet kunnen?
Ik denk zelf wel dat het kan.
Ik denk zelf wel dat het kan.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
wat vind jij attractiever aan zo een ready made eigenlijk?
de geur?
de hardheid?
de kleur?
de prijs?
de geur?
de hardheid?
de kleur?
de prijs?
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Hoi Jurgen. Ben het met kevin eens. M'n ma knikkert werkelijk van alles in de diepvries, dus waarom geen ready mades? Taart ed. gaat ook goed, en bevatten ook melen en eieren..... (hoewel ik niet weet of dit relevant is maargoed) Ik zou wel gewoon de zak dichtlaten, ook bij het ontdooien, dan kan er volgens mij helemaal niks mee misgaan. Tis in ieder geval beter dan ze buiten de diepvries te laten liggen!
Mvg. daniel
Mvg. daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
heb je wel al es taart gegeten die in de diepvries heeft gestoken
of andere dingen
de smaak is toch helemaal anders waarom zou je dan je boilies qua smaak laten varanderen
niet alleen de smaak maar ook de hardheid en het vochtgehalte(als zo een spons dat al heeft) verander je
er zitten niet voor niets bewaarmiddelen in he
en op een jaartje zal het niet steken hoor
of andere dingen
de smaak is toch helemaal anders waarom zou je dan je boilies qua smaak laten varanderen
niet alleen de smaak maar ook de hardheid en het vochtgehalte(als zo een spons dat al heeft) verander je
er zitten niet voor niets bewaarmiddelen in he
en op een jaartje zal het niet steken hoor
-
- Berichten: 157
- Lid geworden op: 31-08-2004 18:54
- Locatie: Delft
Als je iets in de vriezer doet doe je niks anders dan het "verouderingsproces" afremmen. Leg maar eens een vers broodje in de vriezer en ontdooi die 5 weken later. Ik kan je vertellen dat het broodje dan bijna uit elkaar valt van ellende. Nu hebben we het alleen over boilies die gemaakt zijn om lang te "overleven" zonder dat de schimmel erin staat. Ik denk dat je ze in de vriezer wat langer vers kan houden dan buiten de vriezer maar een aantal maanden.......daar durf ik geen advies over te geven.
Bel desnoods de desbetreffende fabrikant op en vraag het aan hun!
Gefeliciteerd met het aanstaand vaderschap.
MVG
Jef
Bel desnoods de desbetreffende fabrikant op en vraag het aan hun!
Gefeliciteerd met het aanstaand vaderschap.
MVG
Jef
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Joel, HAHAHAHAHHAHAHA! En jij wou dus beweren dat miljoenen mensen iedere dag diepvriesvoedsel eten, dat totaal anders smaakt dan normaal, 'vers' voedsel?
Laat me niet lachen! Ik wil er best een testje tegenaan gooien, ik eet een ontdooit sneetje brood dat een week (nadat het vers was ingevroren) in de vriezer heeft gelegen, en jij een sneetje dat een week in een zak gezeten heeft op kamertemperatuur..... Ik weet al wie er kotsend over de gootsteen hangt! Wat jeffrey al zei, je remt het verouderingsproces af, dus als je (volgens jou) ready mades een jaar goed kunt houden, dan zou je ze in de diepvries, mits in AFGESLOTEN zakken bewaard, minstens 4 x zo lang kunnen bewaren!
Mvg. daniel
Laat me niet lachen! Ik wil er best een testje tegenaan gooien, ik eet een ontdooit sneetje brood dat een week (nadat het vers was ingevroren) in de vriezer heeft gelegen, en jij een sneetje dat een week in een zak gezeten heeft op kamertemperatuur..... Ik weet al wie er kotsend over de gootsteen hangt! Wat jeffrey al zei, je remt het verouderingsproces af, dus als je (volgens jou) ready mades een jaar goed kunt houden, dan zou je ze in de diepvries, mits in AFGESLOTEN zakken bewaard, minstens 4 x zo lang kunnen bewaren!
Mvg. daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
hij praat over het voorjaar 'takken'
waarom zou je ze dan invriezen als er bewaarmiddelen inzitten
lees eerst es eer je begint te lachen ok
waarom zou je ze dan invriezen als er bewaarmiddelen inzitten
lees eerst es eer je begint te lachen ok
- peter postema
- Berichten: 2599
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Westerlee (GN)
Beste Daniel,
je kan wel lachen maar eveen een kleine reply van mijn zijde.
etenswaren bederven ook in de de diepvries na enige tijd, om dit te voorkomen worden er bijvoorbeeld bepaalde stoffen toegevoegd.
Bijvoorbeeld een diepvriespizza:
De ham of de salami op een pizza is niet zomaar ham of salami. De fabrikant wil beslist niet dat die vleeswaren bederven en een consument ziek maken. Dat zou namelijk niet fijn zijn voor die consument, en mogelijk zelfs rampzalig voor de fabrikant. En dus zit en vaak flink wat conserveringsmiddel in de ham en salami. En misschien ook een stofje die de roze kleur roze laat blijven. En een goedje dat de smaak wat versterkt, en misschien iets tegen uitdrogen. Dat kán allemaal, en toch kan de fabrikant volstaan met de mededeling 'ham' of 'salami' op de doos.
Houdt dus in dat je de boilies niet tot in lengte van dagen kunt bewaren daar zeker de smaak op termijn aangetast kan worden.
Let in deze wel op dat geur niet indentiek is aan smaak.
Jurgen:
gefeliciteerd kerel!!!
mvg,
Peter
je kan wel lachen maar eveen een kleine reply van mijn zijde.
etenswaren bederven ook in de de diepvries na enige tijd, om dit te voorkomen worden er bijvoorbeeld bepaalde stoffen toegevoegd.
Bijvoorbeeld een diepvriespizza:
De ham of de salami op een pizza is niet zomaar ham of salami. De fabrikant wil beslist niet dat die vleeswaren bederven en een consument ziek maken. Dat zou namelijk niet fijn zijn voor die consument, en mogelijk zelfs rampzalig voor de fabrikant. En dus zit en vaak flink wat conserveringsmiddel in de ham en salami. En misschien ook een stofje die de roze kleur roze laat blijven. En een goedje dat de smaak wat versterkt, en misschien iets tegen uitdrogen. Dat kán allemaal, en toch kan de fabrikant volstaan met de mededeling 'ham' of 'salami' op de doos.
Houdt dus in dat je de boilies niet tot in lengte van dagen kunt bewaren daar zeker de smaak op termijn aangetast kan worden.
Let in deze wel op dat geur niet indentiek is aan smaak.
Jurgen:
gefeliciteerd kerel!!!
mvg,
Peter
-
- Berichten: 1009
- Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
- Locatie: Fikkersdries
Ik ben beslist niet achterlijk, en ja, ik kan ook lezen, en dat heb ik ook gedaan! De vraag was of je readymades kon invriezen, om zo de versheid (ook al zitten er bewaarmiddelen in, dan verouderen ze alsnog!) beter te behouden. Nou, volgens mijn mening dus wel degelijk! Sneller zullen ze zowieso niet verouderen in de vriezer.... en ik denk dat ze een halfjaar echt wel trekken qua uitdrogen/verkleuren....
Mvg. daniel
Mvg. daniel
Carpunity, het nieuwste online karpermagazine. Check it out!
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Als een archeoloog ze over 100 jaar opgraaft kan hij er nog mee vissen.
En dan liggen ze nog niet eens in de vriezer.
Groet, Kees
En dan liggen ze nog niet eens in de vriezer.
Groet, Kees
-
- Berichten: 304
- Lid geworden op: 28-09-2004 14:13
- Locatie: haarlem
Gewoon invriezen geen probleem!
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Ik zou ze dus niet invriezen...
Waarschijnlijk bevatten de bollen genoeg chemicaliën om nog enkele jaren in de zakken te blijven.
Als je ze in de vriezer gooit, krijg je denk ik veel condens vorming als je ze eruit haalt. Dan komen er denk ik wel problemen. Als je de partij binnen een jaar kan opvissen, niet invriezen dus.
Proficiat,
succes met de luiers..
Hahahahahha
( ik ruik niks ! )
Met eindelijk UIT de luiers groet ;
Waarschijnlijk bevatten de bollen genoeg chemicaliën om nog enkele jaren in de zakken te blijven.
Als je ze in de vriezer gooit, krijg je denk ik veel condens vorming als je ze eruit haalt. Dan komen er denk ik wel problemen. Als je de partij binnen een jaar kan opvissen, niet invriezen dus.
Proficiat,
succes met de luiers..
Hahahahahha
( ik ruik niks ! )
Met eindelijk UIT de luiers groet ;
CarpeR Diem
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
tis toch dat wat ik zeg
je verandert de hele bol met em in te vriezen
smaak vochtgehalte hardheid enz
er zit al ontieglijkveel bewaarmiddel in
zoals kees zegt met 100 jaar zijn die nog nie beschimmeld
waarom zou je dan de structuur en de smaak gaan varanderen,,,,,,???
koop dan gowoon vriezers als je ze wil invriezen
je verandert de hele bol met em in te vriezen
smaak vochtgehalte hardheid enz
er zit al ontieglijkveel bewaarmiddel in
zoals kees zegt met 100 jaar zijn die nog nie beschimmeld
waarom zou je dan de structuur en de smaak gaan varanderen,,,,,,???
koop dan gowoon vriezers als je ze wil invriezen
- peter postema
- Berichten: 2599
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Westerlee (GN)
[quote="Kees Ouwehand"]Als een archeoloog ze over 100 jaar opgraaft kan hij er nog mee vissen.
En dan liggen ze nog niet eens in de vriezer.
Groet, Kees[/quote]
Kees,
helaas geld dit voor een merendeel van de fabrikanten ook al merk je toch een lichte kentering in de hoeveelheid en de stof die men toe past om te conserveren.
Groet,
Peter
En dan liggen ze nog niet eens in de vriezer.
Groet, Kees[/quote]
Kees,
helaas geld dit voor een merendeel van de fabrikanten ook al merk je toch een lichte kentering in de hoeveelheid en de stof die men toe past om te conserveren.
Groet,
Peter
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
soms vraag ik me af of ze wel de gebruikelijke melen gebruiken in zo en readymade
soms lijkt me dat iets helemaal anders
soms lijkt me dat iets helemaal anders
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
Joel, in grote bulkhoeveelheden kosten die melen geen drol, dat hoeft dus niet het probleem te zijn. Het probleem is het teveel aan conserveringsmiddelen.
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Invriezen zou zeker kunnen, maar mij lijkt het verstandiger om alles af te sluiten in een grote luchtdichte ton/emmer!
Zo weet je in ieders geval zeker dat de boillie's niks hoeven in te boeten qua geur en versheid!
Zo weet je in ieders geval zeker dat de boillie's niks hoeven in te boeten qua geur en versheid!
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
-
- Berichten: 257
- Lid geworden op: 26-09-2004 13:20
- Locatie: maasbrecht
aart ik bedoelde of ze wel degelijk met vismeel en birdfood enzo
werken als ze beweren dat het een vis of birdfoodbol is snap je
soms is het precies of ze met plasiekmeel werken lol
werken als ze beweren dat het een vis of birdfoodbol is snap je
soms is het precies of ze met plasiekmeel werken lol
-
- Berichten: 1159
- Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
- Locatie: Eygelshoven
Door omstandigheden heb ik moeten afzien van de koop van het voer. Ik ben namelijk vandaag de trotse PAPA geworden van onze kerngezonde dochter Myrthe !!
Dan maar volgend jaar nieuw aas kopen
groeten,
karperlimbo
Dan maar volgend jaar nieuw aas kopen
groeten,
karperlimbo
Het is een kwestie van geduld.....
- peter postema
- Berichten: 2599
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Westerlee (GN)
Jurgen gefeliciteerd man!!!
groet,
Peter
groet,
Peter