Mijn ervaring is dat boilies met Trassi en Mosselen het hele jaar door goed vangen, echter ook de 'gewone' vismeel en zoete lopen goed.
Tot de winter invalt en de watertemperatuur daalt tot 12-13 graden, dan valt het stil op de meeste boiliesoorten.
Daalt de temperatuur onder 8 graden C dan vang ik wel weer op Trouvit-Trassi-Mosselen boilie, terwijl andere boilies nix opleveren.
Ook maïs, aardappel, bonen andere aassoorten vallen doorgaans stil.
De Trouvit-Trassi-Mossel boilie blijft vangen tot 4 1/2 graad C, eronder vangt niks meer.
Een piek in vangsten valt vaak te noteren wanneer de watertemperatuur op 7 gr C komt en langzaam maar zeker doordaalt tot 5 gr C.
Erik,
De zadenmengeling niet koken, eerst weken en enkel een paar dagen laten kiemen voor verder gebruik.
Ik gebruik het liefst een fijnere soort zoals Tropisch vogelzaad.
Hoeft niet gemalen te worden.
Birdfood dus, maar dan vele malen beter door de kiemen.
Mitsz,
Verliest het gekiemde birdfood werkelijk zoveel in kwaliteit?
Wanneer het kookproces kort genoeg gehouden word zal het wel meevallen.
Hoe heet word een boilie in de kern wanneer het gaat drijven?
En laat het birdfood dan 50% aan kwaliteit inboeten, dan nog is de winst 50%
![:o](./images/smilies/icon_eek.gif)