tijgernoten
-
- Berichten: 84
- Lid geworden op: 23-06-2004 22:46
- Locatie: Schiedam
Ik ga komende vrijdag naar frankrijk toe een week en wil graag weten hoe jullie je tijgernoten klaarmaken.
-Hoelang weken
-Hoelang koken
-eventueel extra ingredienten toevoegen.
Alvast bedankt.
Martijn
-Hoelang weken
-Hoelang koken
-eventueel extra ingredienten toevoegen.
Alvast bedankt.
Martijn
- pieter buist
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 04-05-2004 12:29
- Locatie: zoetermeer
- Contacteer:
Hallo,
Al zoek je bij de zoekmachine want hier zijn duizenden topics over geweest.
mvg, pieter
Al zoek je bij de zoekmachine want hier zijn duizenden topics over geweest.
mvg, pieter
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
beste martijn,
eerst laat je de tijgernoten een dag weken met flink wat suiker erbij
dan als het een dag heeft staan weken gooi je alles in een pan
met weekvocht enal niks verversen dan laat je het een uur koken
en daarna een paar dagen laten fermenteren... zodat er een lekkere razige slijm laag om de tijgernoten komt...
hopelijk heb ik zo jou vraag beandtwoord
mvg Nick
eerst laat je de tijgernoten een dag weken met flink wat suiker erbij
dan als het een dag heeft staan weken gooi je alles in een pan
met weekvocht enal niks verversen dan laat je het een uur koken
en daarna een paar dagen laten fermenteren... zodat er een lekkere razige slijm laag om de tijgernoten komt...
hopelijk heb ik zo jou vraag beandtwoord
mvg Nick
- Pim Kersten
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 05-04-2004 17:01
- Locatie: Duiven
zo doe ik het ook altijd
-
- Berichten: 122
- Lid geworden op: 05-02-2004 00:11
Ik zou ze 48 uur laten weken. Ik heb tijgernoten een keer 24 uur geweekt, het water even in een andere emmer gedaan en toen heb ik ze gewogen. Vervolgens heb ik het water er weer bij gedaan en heb ik ze nogmaals 24 uur laten weken. Daarna het water weer even in een andere emmer en weer heb ik ze gewogen. Het was duidelijk dat ze na de 1e 24 uur nog steeds vocht op hadden genomen. (ze waren dus zwaarder)
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
dat zal ik ook een keer proberen dan
mvg Nick
mvg Nick
zo doe ik het altijd:
-48 uur weken
-3 kwartier koken
-een tijdje afgesloten laten staan
als je liever een andere geur er aan wil hebben dan de geur van de noten zelf kun je van alles toevoegen, ik voeg meestal tijdens het weken een pakje cup a soup toe, zit er een lekker tomatenluchtje aan
vel suc6 in frankrijk iig
-48 uur weken
-3 kwartier koken
-een tijdje afgesloten laten staan
als je liever een andere geur er aan wil hebben dan de geur van de noten zelf kun je van alles toevoegen, ik voeg meestal tijdens het weken een pakje cup a soup toe, zit er een lekker tomatenluchtje aan
vel suc6 in frankrijk iig
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 22-07-2004 09:04
Ik laat mijn tijger noten altijd 48 uur weken in water met zoveel mogelijk erin
(Bijna heel flesje aarbeien flavour, 2 scheppen suiker, paar scheuten biologische limonade, paar eetlepels aanleng chocomel en nog meer dingen waarvan ik denk dat het wel zou gaan werken.
Vervolgens gewoon koken in het weekwater waaraan ik 2 eetlepels zout toevoeg. 1 uur koken, en dan direct mee gaan vissen, laten fermenteren heeft mijn vangsten nog niet ten goede gedaan.
Op mijn thuiswater werkt dit perfect, vang er veel mee en nog het mooiste van alles is dat ik geen last heb van de enorme brasem populatie aldaar.
(Bijna heel flesje aarbeien flavour, 2 scheppen suiker, paar scheuten biologische limonade, paar eetlepels aanleng chocomel en nog meer dingen waarvan ik denk dat het wel zou gaan werken.
Vervolgens gewoon koken in het weekwater waaraan ik 2 eetlepels zout toevoeg. 1 uur koken, en dan direct mee gaan vissen, laten fermenteren heeft mijn vangsten nog niet ten goede gedaan.
Op mijn thuiswater werkt dit perfect, vang er veel mee en nog het mooiste van alles is dat ik geen last heb van de enorme brasem populatie aldaar.
Laatst gewijzigd door Hugo Zonneveld op 22-07-2004 21:27, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 8585
- Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
- Locatie: Dronten
48 weken.? Is wel erg lang.
- Marco Meuwsen
- Berichten: 558
- Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
- Locatie: Didam
3 uur koken, peper zout en honing toe voegen, 3 dagen laten staan tot zich die slijmlaag ontwikkelt. Dan vissen.
Mvg Marco
Mvg Marco
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
Drie uur?
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW
- Marco Meuwsen
- Berichten: 558
- Lid geworden op: 21-03-2003 01:00
- Locatie: Didam
ja ik kook ze altijd 3 uur. vang er niks minder om, neem graag het zekere voor het onzekere.
p.s kook niet op gas maar electrisch dus dat duurt veel langer.
p.s kook niet op gas maar electrisch dus dat duurt veel langer.
-
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 22-07-2004 09:04
[quote="Aart Lokhorst"]48 weken.? Is wel erg lang.[/quote]
Was een woordje vergeten
Was een woordje vergeten
- Henk van Schipstal
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 07-06-2004 21:46
- Locatie: Lieshout(nb)
47 uur en 23 minuuten weken en dan 1 uur koken in de suiker dag of 5 laten staan in een emmer met deksel en klaar
-
- Berichten: 365
- Lid geworden op: 28-03-2004 10:53
[quote="Henk van Schipstal"]47 uur en 23 minuuten weken [/quote]
Laat me raden, jij zet je wekker ??
48 uur weken (met suiker), 1 uur koken (in zelfde vocht) dan wegzetten in afgesloten emmer (flesje bier erbij).
Als het zooitje gaat borrelen en stinken, vissen maar
MC
Laat me raden, jij zet je wekker ??
48 uur weken (met suiker), 1 uur koken (in zelfde vocht) dan wegzetten in afgesloten emmer (flesje bier erbij).
Als het zooitje gaat borrelen en stinken, vissen maar
MC
- Henk van Schipstal
- Berichten: 23
- Lid geworden op: 07-06-2004 21:46
- Locatie: Lieshout(nb)
MARK HOOOOOOOOOOO ook jij kan te ver gaan, flesje bier? goddelijke zonde
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
idd, een flesje oudbruin toevoegen na het koken. Kijk maar eens naar de dvd van beet, Door de ogen van de karper!
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
- Pim Dijkgraaf
- Berichten: 1182
- Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
- Locatie: Lemmer, Fr
- Contacteer:
Ga weg dat meen je niet. Ik heb er wel eens lokvoer mee aangemaakt bij het feedervissen maar dat zag ik een ander ook doen, leek me leuk om te proberen, werkt wel.
Voer en vang!!!
I love BTW
I love BTW
-
- Berichten: 365
- Lid geworden op: 28-03-2004 10:53
[quote="Henk van Schipstal"]MARK HOOOOOOOOOOO ook jij kan te ver gaan, flesje bier? goddelijke zonde[/quote]
hehe, dan zorg je dat je er 2 bij de hand hebt, 1 voor in de emmer en eentje voor jezelf
Maar even serieus, het bevorderd het gistingsproces door het aanwezige biergist in het bier. (of je er beter door vangt weet ik niet, het stinkt iig. even hard na een paar dagen. het is dus een kwestie van gewoonte/vertrouwen )
Volgens mij maakt de soort bier niet echt uit, ik heb er ook wel eens een halve liter guiness in gemikt, krijgt het een "engels" tintje van
MC
hehe, dan zorg je dat je er 2 bij de hand hebt, 1 voor in de emmer en eentje voor jezelf
Maar even serieus, het bevorderd het gistingsproces door het aanwezige biergist in het bier. (of je er beter door vangt weet ik niet, het stinkt iig. even hard na een paar dagen. het is dus een kwestie van gewoonte/vertrouwen )
Volgens mij maakt de soort bier niet echt uit, ik heb er ook wel eens een halve liter guiness in gemikt, krijgt het een "engels" tintje van
MC
- Daaf Wolters
- Berichten: 4012
- Lid geworden op: 02-03-2003 01:00
- Locatie: Hengelo
Mark,
Hou het liever op iers
Hou het liever op iers
-
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 01-08-2004 19:57
- Locatie: soest
- Contacteer:
tijgernoten hebbe niet/nouwlijks smaak maar is het wel nodig om je tijgernoot regelmatig te vervessen en na hoeveel tijd ongeveer?
mvg rutger
mvg rutger
ik ken geen genade me 9 milimeter is geladen
- Wesley Pieterse2
- Berichten: 138
- Lid geworden op: 05-05-2004 20:56
- Locatie: Westervoort
Er zitten wel sappen in die eruit kunnen lekker, ik heb ooit ergens gelezen dat geplette en gemalen tijgernoot, gevaarlijk goed kunnen zijn. Er zal dus best smaak aan zitten.
Als ik een vis vang op tijgernoten, laat ik vrijwel altijd de tijgernoten er aanzitten.
Dus je zou ook een stukje tijgernoot eraf kunnen halen, zodat er sappen uitlekker.
Als ik een vis vang op tijgernoten, laat ik vrijwel altijd de tijgernoten er aanzitten.
Dus je zou ook een stukje tijgernoot eraf kunnen halen, zodat er sappen uitlekker.
-
- Berichten: 2316
- Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
- Locatie: Stein (Lb)
Rutger, tijgernoten hebben geen smaak? Week ze 48 uur, kook ze een uur en laat ze dan nog eens een tijd weken, wedden dat je niks als zoetigheid proeft! Ik heb zelfs ergens gelezen dat ze in sommige arme landen tijgernoten als snoep gebruiken voor de kinderen aldaar, zegt wat mij betreft genoeg over de smaak, een kind eet niks wat bitter of zuur is.
mvg
stefan
mvg
stefan
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Heren c.q de enkele dame ,
Net op t Engelse forum las ik dat tijgernoten effectiever zijn in kleinere hoeveelheden ipv de grotere hoeveelheden zoals men met hennep en mais wel kan voeren.......
Waarom is dit??
Vullen tijgernoten sneller of is het schadelijk??
Ik snap er vrij weinig van aangezien ik tijgernoten heb ingezet voor het opbouwen van grote voerplekken(10+ kilo) terwijl ik weldegelijk succes boek(te).....
Graag uitleg.
Net op t Engelse forum las ik dat tijgernoten effectiever zijn in kleinere hoeveelheden ipv de grotere hoeveelheden zoals men met hennep en mais wel kan voeren.......
Waarom is dit??
Vullen tijgernoten sneller of is het schadelijk??
Ik snap er vrij weinig van aangezien ik tijgernoten heb ingezet voor het opbouwen van grote voerplekken(10+ kilo) terwijl ik weldegelijk succes boek(te).....
Graag uitleg.
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 20-06-2004 23:34
koen maak een tijgernoten string en steek die op dan heb je er meer plezier van