maiskolf
- Sjoerd Bakker
- Berichten: 293
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
ik weet dat je altijd alle particels moet koken omdat ze anders nog groter kunnen worden of omdat er giftige stoffen inzitten. maar hoe zit het met maiskolven? zou je die gewoon van de plant af kunnen halen en dan openmaken en dan in het water gooien om te kunnen voeren? of moet je die ook koken?
- Mike Verhoeff
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
- Locatie: Nederland
Die moet je gewoon koken, lijkt me logisch . Dus jij denkt dat de mais aan een maiskolf anders is dan bij de Welkoop??? Maar hoe dan ook deze moet je gewoon koken, want dat was je vraag /
Met verbaasde groet Mike.
Met verbaasde groet Mike.
- Bart van der Velden
- Berichten: 242
- Lid geworden op: 10-06-2003 02:00
- Locatie: Venlo
Waar denk je dat de mais uit zo'n 25 kg zak dan vandaan komt????
mzzzls Bart
mzzzls Bart
Laatst gewijzigd door Bart van der Velden op 14-07-2004 14:34, 1 keer totaal gewijzigd.
- Sjoerd Bakker
- Berichten: 293
- Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
ja maar de mais die hieraan zit is al gewoon zacht. en mais uit blik hoef je toch ook niet te koken?
maar als je het toch moet koken kan je dan gewoon heel de kolf koken of moet je al die korreltjes eraf gaan halen?
maar als je het toch moet koken kan je dan gewoon heel de kolf koken of moet je al die korreltjes eraf gaan halen?
- Bart van der Velden
- Berichten: 242
- Lid geworden op: 10-06-2003 02:00
- Locatie: Venlo
Ut lijkt me het makkelijkst als je eerste de korreltjes eraf haalt voordat je het gaat koken. Of wilje de hele kolf aan de hair doen????
Ut zal in principe niet uitmaken in welke volgorde je het doet. Maar van te voren lijkt mij dus wel het makkelijkst.
mzzzzls Bart
Ut zal in principe niet uitmaken in welke volgorde je het doet. Maar van te voren lijkt mij dus wel het makkelijkst.
mzzzzls Bart
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
mischien een leuk idee.
als je de maiskolf compleet kookt, en maakt er vervolgens een lijntje aan, kan je mischien de hele kolf in het water gooien om te voeren(lijntje om de resten weer eruit te krijgen)
ik denk dat de mais na het koken wel redelijk los zit en het dus best mogelijk is voor onze geschubte vrienden om de korrels er af te krijgen.
ga het wel is proberen van het weekend, hou jullie op de hoogte
als je de maiskolf compleet kookt, en maakt er vervolgens een lijntje aan, kan je mischien de hele kolf in het water gooien om te voeren(lijntje om de resten weer eruit te krijgen)
ik denk dat de mais na het koken wel redelijk los zit en het dus best mogelijk is voor onze geschubte vrienden om de korrels er af te krijgen.
ga het wel is proberen van het weekend, hou jullie op de hoogte
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
Mais van de kolf hoef je niet eerst te weken of te koken... het kan natuurlijk wel.....
"tegen de giftige stoffen" hoef je niet te koken in dit geval, alleen stukken waar schimmel op zit kun je beter maar niet gebruiken!
En voor de rest kan ik je aanraden, voordat je jezelf veel werk, en een kwaaie boer (die maiskolven ziet verdwijnen) op je hals haalt en voordat de maiskolven Uberhaupt al gevormd zijn in de mais..... wil ik je een tip geven:
Koop voor 7 of 8 euro een zak droge mais van 25 kg bij de welkoop of waar dan ook, en typ in de zoek functie de woorden "mais AND weken AND koken" eens zodat je de bereidingswijze achterhaalt.
nou, succes!
gegroet ; WouteR StegginK
"tegen de giftige stoffen" hoef je niet te koken in dit geval, alleen stukken waar schimmel op zit kun je beter maar niet gebruiken!
En voor de rest kan ik je aanraden, voordat je jezelf veel werk, en een kwaaie boer (die maiskolven ziet verdwijnen) op je hals haalt en voordat de maiskolven Uberhaupt al gevormd zijn in de mais..... wil ik je een tip geven:
Koop voor 7 of 8 euro een zak droge mais van 25 kg bij de welkoop of waar dan ook, en typ in de zoek functie de woorden "mais AND weken AND koken" eens zodat je de bereidingswijze achterhaalt.
nou, succes!
gegroet ; WouteR StegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
-
- Berichten: 82
- Lid geworden op: 20-06-2004 23:34
een domme!!!!!!!! belg zal hier eens iets zeggen
de mais uit de zakken en in de winkel is gedroogd hoe denk je anders dat ze hem kunnen bewaren !!!!!!!!
en een verse kolf mais hoef je niet af te koken als je gaat voeren
het enige nadeel is dat je veel moeite moet doen om de mais er af te krijgen want dat is niet zoo makkelijk
beetje prutswerk
voila ik hoop dat ik je kon helpen vriend
groeten
en voor de andere slimmere onder ons de mais droogt zich niet van alleeen op de kolf
de mais uit de zakken en in de winkel is gedroogd hoe denk je anders dat ze hem kunnen bewaren !!!!!!!!
en een verse kolf mais hoef je niet af te koken als je gaat voeren
het enige nadeel is dat je veel moeite moet doen om de mais er af te krijgen want dat is niet zoo makkelijk
beetje prutswerk
voila ik hoop dat ik je kon helpen vriend
groeten
en voor de andere slimmere onder ons de mais droogt zich niet van alleeen op de kolf
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
heren,
de mais die je koopt in de grote zakken, is ter conservering uitgedroogd. Om te voorkomen, dat deze mais uitzet in de buik van de karper, weken en koken we deze. Het weken is om de mais te rehydrateren (weer vochtig maken). Het koken maakt het beter verteerbaar.
Het weken van verse mais is overbodig, daar deze vers is en dus niet uitgedroogd. Het koken is niet noodzakelijk, maar zal het product wel beter verteerbaar maken.
Het hoeft niet perse het topje te zijn, dat als haakaas kan fungeren. Gewoon een plak uit de kolf wordt ook genomen en is lekker brasem bestendig. Wel een lange hair gebruiken
MVG Mitsz
de mais die je koopt in de grote zakken, is ter conservering uitgedroogd. Om te voorkomen, dat deze mais uitzet in de buik van de karper, weken en koken we deze. Het weken is om de mais te rehydrateren (weer vochtig maken). Het koken maakt het beter verteerbaar.
Het weken van verse mais is overbodig, daar deze vers is en dus niet uitgedroogd. Het koken is niet noodzakelijk, maar zal het product wel beter verteerbaar maken.
Het hoeft niet perse het topje te zijn, dat als haakaas kan fungeren. Gewoon een plak uit de kolf wordt ook genomen en is lekker brasem bestendig. Wel een lange hair gebruiken
MVG Mitsz
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
Ken was me dus net voor
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
@ Ronnie;
Ken en Mitsz hebben zonet een juist antwoord gegeven
Nu ik het antwoord van Mitsz bekijk (dat stuk over een betere verteerbaarheid na het koken), denk ik dat het wel is aan te raden om het eerst te koken.
MVrGr; WouteR StegginK
Ken en Mitsz hebben zonet een juist antwoord gegeven
Nu ik het antwoord van Mitsz bekijk (dat stuk over een betere verteerbaarheid na het koken), denk ik dat het wel is aan te raden om het eerst te koken.
MVrGr; WouteR StegginK
--
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!
Om wat te lachen (iedere dag actueel):
FokkE&SukkE=@ http://www.foksuk.nl
Dringend gezocht: -> link naar een site met dagelijks een nieuwe DirKJaN strip!!!!