Schimmel boilies


Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pim Dijkgraaf
Berichten: 1182
Lid geworden op: 02-06-2004 16:48
Locatie: Lemmer, Fr
Contacteer:

06-06-2004 22:22

Ik maak altijd zelf mijn boilies, in alle soorten en maten. Onze vriezer is er overvol van, en de rest van het huis begint zich hieraan te ergeren. Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn boilies niet binnen een korte tijd verschimmelen, want ik heb zat snackbar-emmers. Ik hoor mensen zeggen centrifugeren, maar hoe? En waarmee kan het nog meer? Iemand tips?

Pim Dijkgraaf
Voer en vang!!!

I love BTW
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

07-06-2004 12:09

Pim,


Men neemt een grote emmer, doe daar je boillie's in, neem veel zout en strooi dit zover over je boillie's totdat deze bedekt zijn van het zout!
Wel de deksel eraf laten.......Een andere optie is bijvoorbeeld je boillie's vacüum te verpakken, dergelijke apparaatjes kan je krijgen bij Marskramer!

Het "pekelen" van je boillie's hoef je niet met zout te doen! Suiker kan ook maar van "pekelen" krijg je wel harde boillie's omdat het zout/suiker het vocht uit jwe boillie's trekt :wink:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

07-06-2004 12:12

Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Simon van Vegchel
Berichten: 427
Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
Locatie: Eindhoven

07-06-2004 14:14

Invriezen wil ook nog wel eens helpen... :wink:
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

07-06-2004 14:39

Lezen is ook een vak, Simon! :lol:
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Gebruikersavatar
Martijn Weenink
Berichten: 151
Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
Locatie: Hengelo

10-06-2004 16:51

Misschien moet je eens proberen om de boilies te stomen in plaats van koken, als je ze dan een dag of twee/drie laat drogen kun je ze (ik tenminste) vaak wel een pposje goedhouden. Je kunt er ook voor kiezen om een grotere diepvries te kopen...
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
Gebruikersavatar
Gerben Lievers
Berichten: 364
Lid geworden op: 24-02-2003 01:00
Locatie: Hengelo (ov)
Contacteer:

10-06-2004 17:40

Beste Martijn,

Hoe stoom je boilies dan? :roll:
Gebruikersavatar
Gerben Lievers
Berichten: 364
Lid geworden op: 24-02-2003 01:00
Locatie: Hengelo (ov)
Contacteer:

10-06-2004 17:41

[quote="Gerben Lievers"]Beste Martijn,

Hoe stoom je boilies dan? :roll:[/quote]

en wat heeft dit voor een voor en nadelen ten opzichte van het koken van boilies ?
Gebruikersavatar
ferenc van de vorstenbosc
Berichten: 3043
Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
Locatie: lisse
Contacteer:

10-06-2004 23:12

[quote="Gerben Lievers"][quote="Gerben Lievers"]Beste Martijn,

Hoe stoom je boilies dan? :roll:[/quote]

en wat heeft dit voor een voor en nadelen ten opzichte van het koken van boilies ?[/quote]

Flavours en andere rommel kook je er niet uit,het water blijft gewoon schoon na het koken.

Hoe te stomen is niet moeilijk,men vult een frituurpan met water en laat het koken.
Dan hang je de boilies in het mantje boven het water.


Of je gebruikt zo'n stoompan :roll:
Gebruikersavatar
Martijn Weenink
Berichten: 151
Lid geworden op: 27-02-2003 01:00
Locatie: Hengelo

14-06-2004 10:40

Inderdaad, op die manieren kan het, alleen geef ik zelf niet de voorkeur aan een frituurmandje, omdat er dan wel eens kartels enzo in de boilies komen, dis niet zo fijn omdat de bloilies dan uit elkaar springen tijdens het voeren, maar als je onder het kantje of met de katapult voert, hoeft dit geen probleem te zijn. Toen ik begon te stomen maakte ik zelf van een oud blik een stoompan, door en gaatjes met een hamer en spijker in te slaan. Maar als je een keertje op een rommelmarkt gaat kijken kun je zat stoompannetjes vinden, kun je gelijk een grote pan erbij kopen. Heb nu zelf 4 rekjes die je in elkaar kunt schuiven, waardoor ik een grotere hoeveelheid boilies in een keer kan maken, alles bij elkaar koste me dat (schrik niet) ongeveer 2 euro, inclusief pan. als er geen rommelmarkt in de beurt is kun je ook gewoon stoompannetjes halen bij de plaatselijke huishoudelijke-artikelen-boer, marskrame, blokker, o.i.d., zalje dan een tientje of anderhalf kosten.

De voordelen zijn (voor mij althans)

- Meer boilies tegelijkertijd maken
- hoeft minder geur/kleur en smaakstoffen te gebruiken
- boilies blijven langer houdbaar

Zie zelf eigenlijk geen voordelen meer aan het koken van de boilies.

Ik hoop dat je er iets aan hebt,

M.V.G.

Martijn Weenink
Liever 10 'kleine' vissen dan een dertiger die niet bijt.....
Stef Van Huffel
Berichten: 64
Lid geworden op: 31-01-2002 01:00
Locatie: België

14-06-2004 11:54

Ik heb thuis zo'n speciaal stoommachientje voor groenten enzo, kan je volges mij ook al gebruiken als je dit thuis hebt staan en dit mag gebruiken. :lol:

Greetz Stef. :wink:
Plaats reactie