tijgernoten
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
beste karpervissers
ik zit met een vraag en die luid;
ik heb nou net tijgernoten gekocht(ongekookt) en ik vroeg me af hoe ik ze het beste kan bereiden voor onze vriend de karper,
laat het me maar horen
m.v.g Nick
ik zit met een vraag en die luid;
ik heb nou net tijgernoten gekocht(ongekookt) en ik vroeg me af hoe ik ze het beste kan bereiden voor onze vriend de karper,
laat het me maar horen
m.v.g Nick
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Als je bij navigatie kijkt, kun je daar klikken op "Zoeken". Typ hier dan tijgernoten in en je zult een schat aan informatie vinden!
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
- michel kemp
- Berichten: 622
- Lid geworden op: 27-05-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer
Nick'
24 uur weken en dan minstens 40 minuten koken , en dan voor het beste resultaat een paar dagen laten staan (fermenteren....)
Mvg Michel
24 uur weken en dan minstens 40 minuten koken , en dan voor het beste resultaat een paar dagen laten staan (fermenteren....)
Mvg Michel
Tight Lines......
Canada where carping is catching!!!!!!!
Canada where carping is catching!!!!!!!
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
ik heb er net een stel gekookt en ik vroeg me af of ze het zelfde eruit zien en smaken na die 2 daggen fermiteren ?
mvg Nick
mvg Nick
hallo,
Ik laat ze meestal 48 uur weken, daarna zo'n 40 minuten koken, en daarna nog een paar dagen laten staan, zodat er een goede slijmlaag opkomt.
groetjes kenneth
Ik laat ze meestal 48 uur weken, daarna zo'n 40 minuten koken, en daarna nog een paar dagen laten staan, zodat er een goede slijmlaag opkomt.
groetjes kenneth
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
ik heb ergens gelezen hoe te ''bereiden'' die tijgernoten
en er werd beschreven eerst een 30 min koken en daarna 2 dagen laten staan en ik heb ze nu in een plastic bakje staan zonder dekseltje moet die er op ?? en nu na 1 dag is er nog niets te zien van een slijmlaagje
tis nou de 1e keer dat ik iets met tijgernoten doe dus vandaar die vele vragen
mvg Nick
en er werd beschreven eerst een 30 min koken en daarna 2 dagen laten staan en ik heb ze nu in een plastic bakje staan zonder dekseltje moet die er op ?? en nu na 1 dag is er nog niets te zien van een slijmlaagje
tis nou de 1e keer dat ik iets met tijgernoten doe dus vandaar die vele vragen
mvg Nick
als je die slijmlaag snel wil hebben moet je het maar een tijdje met deksel in de zon zetten ...
Ik hou zelf ook wel van die slijmlaag en kook ze zeker ook altijd een minuut of 40 nadat ik ze minstens 2 nachten heb laten weken.....
Ik hou zelf ook wel van die slijmlaag en kook ze zeker ook altijd een minuut of 40 nadat ik ze minstens 2 nachten heb laten weken.....
-
- Berichten: 2316
- Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
- Locatie: Stein (Lb)
Ik bereid de tijgernoten vaak als volgt. Ik gooi op 1kg tijgernoten een flinke hoeveelheid suiker erbij, water erbij, en half uur op het vuur. Als het half uur om is kiep ik het geheel incl. kookvocht in een emmer die ik kan afsluiten. Dat 2-3 dagen laten staan, mét deksel erop, en dan heb ik perfect slijmende tijgernoten.
Succes,
mvg
stefan
Succes,
mvg
stefan
-
- Berichten: 88
- Lid geworden op: 14-01-2004 16:59
- Locatie: Bladel
heej,
ik doe het zo:
eerst minimaal een dag laten weken met flink wa bastertsuiker erbij.
na die dag kook ik het 3 kwartiertjes en daar na laat ik het staan tot het begint te slijmen.
jeroen
ik doe het zo:
eerst minimaal een dag laten weken met flink wa bastertsuiker erbij.
na die dag kook ik het 3 kwartiertjes en daar na laat ik het staan tot het begint te slijmen.
jeroen
MVG Jeroen
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Wat ook goed werkt is bijvoorbeeld een uur koken en een week laten staan
Zo krijg je een dikke slijmlaag erop maar je krijgt dan ook een soort bruine olie wat natuurlijk ook goed werkt op een water waar de vis aan de oppervlakte ligt..zo bereik je ook de hoger liggende karpers die de olieachtige geurspoor opzoekt....
Bier werkt ook(geen eigen ervaring mee) omdat het biergist het gisten versnelt.
Dit is achterhaalde informatie maar misschien heb je er wat aan!
Gebruik anders eerst eens de [u]zoekfunctie[/u] voordat je weer een topic wilt plaatsen!
Zo krijg je een dikke slijmlaag erop maar je krijgt dan ook een soort bruine olie wat natuurlijk ook goed werkt op een water waar de vis aan de oppervlakte ligt..zo bereik je ook de hoger liggende karpers die de olieachtige geurspoor opzoekt....
Bier werkt ook(geen eigen ervaring mee) omdat het biergist het gisten versnelt.
Dit is achterhaalde informatie maar misschien heb je er wat aan!
Gebruik anders eerst eens de [u]zoekfunctie[/u] voordat je weer een topic wilt plaatsen!
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
echt heel erg bedankt voor de informatie
maar nu zit ik met nog een vraag die me binnen schoot
hoe kan ik tijger noten het beste bewaren en hoelang?
bijv: ik heb nu de tijgernoten klaar(maandag is het nu ), maar ik ga het pas gebruiken in het weekend
hoe kan ik ze dan het beste bewaren en hoelang
mvg Nick
maar nu zit ik met nog een vraag die me binnen schoot
hoe kan ik tijger noten het beste bewaren en hoelang?
bijv: ik heb nu de tijgernoten klaar(maandag is het nu ), maar ik ga het pas gebruiken in het weekend
hoe kan ik ze dan het beste bewaren en hoelang
mvg Nick
-
- Berichten: 88
- Lid geworden op: 14-01-2004 16:59
- Locatie: Bladel
heej,
je kan ze ook invriezen...
dat heb ik wel eens gedaan
jeroen
je kan ze ook invriezen...
dat heb ik wel eens gedaan
jeroen
MVG Jeroen
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
koen ik had de zoekfunctie al gebrukt maar ik had niet echt de informatie gevonden die ik wou hebben
mvg Nick[/quote]
mvg Nick[/quote]
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Nick,
Je kan ze gerust 2 a 3 weken in een emmer laten staan onder het kookvocht!!!Ze stinken dan wel heel hard maar hoe rotter hoe beter
Eigenlijk gaat dit niet op maar bij tijgernoten kan dit zeker geen kwaad!
Sluit de nootjes gewoon af in een emmer, is meer als voldoende!
En na het koken kan je ze ook idd gelijk invriezen.....
Je kan ze gerust 2 a 3 weken in een emmer laten staan onder het kookvocht!!!Ze stinken dan wel heel hard maar hoe rotter hoe beter
Eigenlijk gaat dit niet op maar bij tijgernoten kan dit zeker geen kwaad!
Sluit de nootjes gewoon af in een emmer, is meer als voldoende!
En na het koken kan je ze ook idd gelijk invriezen.....
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
oww,
als ik ze dan heb laten weken (ongv een dag met flink wat suiker er bij).
moet ik ze dan gewoon in dat water koken waarin ik ze heb geweekt met het suiker wat er dan al in zit, of gewoon nieuw schoon water ?
ik hoor het wel,
mvg Nick
als ik ze dan heb laten weken (ongv een dag met flink wat suiker er bij).
moet ik ze dan gewoon in dat water koken waarin ik ze heb geweekt met het suiker wat er dan al in zit, of gewoon nieuw schoon water ?
ik hoor het wel,
mvg Nick
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
ow en nog een dingetje
als ik ze laat weken moet ik er dan ook een deksel op doen of pas er na dat als ik ze heb gekookt ??
mvg Nick
als ik ze laat weken moet ik er dan ook een deksel op doen of pas er na dat als ik ze heb gekookt ??
mvg Nick
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
maakt het ook uit welke soort suiker ???
ik heb nu nog staan bruine basterd suiker en gewone suiker en nog maar een klein beetje witte basterd suiker
mvg
Nick
ik heb nu nog staan bruine basterd suiker en gewone suiker en nog maar een klein beetje witte basterd suiker
mvg
Nick
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
Nick,
Het water waar je je nootjes in hebt geweekt is wel het slimste omdat je anders je suiker verspilt.....
De deksel op je emmer is wel handig want ander gevogelte lussen die nootjes ook
En het soort suiker wat ik gebruik is basterdsuiker om dat dat iets zoeter is dan normale rietsuiker!
Suc6 ermee
Het water waar je je nootjes in hebt geweekt is wel het slimste omdat je anders je suiker verspilt.....
De deksel op je emmer is wel handig want ander gevogelte lussen die nootjes ook
En het soort suiker wat ik gebruik is basterdsuiker om dat dat iets zoeter is dan normale rietsuiker!
Suc6 ermee
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
dat is juist het probleem heb geen witte basterd suiker meer
dus welke suiker zou ik dan het beste kunnen gebruiken:
gewoon kristal suiker, bruine basterd suiker
meer even niet welke zou ik dan het beste kunnen gebruiken ???
of naturel ?
mvg Nick
dus welke suiker zou ik dan het beste kunnen gebruiken:
gewoon kristal suiker, bruine basterd suiker
meer even niet welke zou ik dan het beste kunnen gebruiken ???
of naturel ?
mvg Nick
-
- Berichten: 445
- Lid geworden op: 14-08-2002 02:00
mijn voorkeur gaat uit naar bastard suiker en een flesje bruin bier.
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
IK HEB GEEN WITTE BASTERD SUIKER
KAN BRIJNE BASTERD SUIKER OOK OF GEWOON SUIKER ???
DAT IS MIJN VRAAG
mvg Nick
KAN BRIJNE BASTERD SUIKER OOK OF GEWOON SUIKER ???
DAT IS MIJN VRAAG
mvg Nick
-
- Berichten: 445
- Lid geworden op: 14-08-2002 02:00
Tuurlijk kan bruine bastard suiker erbij.
hiero
- Nick van den Oord
- Berichten: 282
- Lid geworden op: 21-11-2003 01:00
- Locatie: Eindhoven
eey mensen ik heb nog eeen vraagje !!
als ik ga visse de tijgernoten meenemen in hun kookvocht ?
en ook als ik wat ga bij voeren is het dan belangrijk dat die slijm laag er nog opzit
ik hoor het wel
mvg Nick
als ik ga visse de tijgernoten meenemen in hun kookvocht ?
en ook als ik wat ga bij voeren is het dan belangrijk dat die slijm laag er nog opzit
ik hoor het wel
mvg Nick
hee nick
ik doe dat in iedergeval wel. lekker ranzig maar werkt prima.
of het belangrijk s dat het slijm erop blijft weet ik niet, denk dat het bij het loslaten in het water, het er wel snel af is maarja. je weet nooit.
gr rens
ik doe dat in iedergeval wel. lekker ranzig maar werkt prima.
of het belangrijk s dat het slijm erop blijft weet ik niet, denk dat het bij het loslaten in het water, het er wel snel af is maarja. je weet nooit.
gr rens