Mannen,
Daar ik over, jaja, 2 dagen alweer, Naar Frankrijk met de KSN ploeg vertrek
Heb ik zojuist de boilies uit de vriezer., in de garage op de droogrekken gelegd.
Om alvast beetje "extra te drogen".
Daar die boilies nu redelijk, tot erg, zacht zijn.
Vraag ik mij het volgende af:
- Is de kans groot dat deze binnen de 10 dagen beschimmelen. Hoe zachter des te sneller schimmels?
- Wat zal ik hier tegen doen?
Voor alle duidelijkheid. Heb ze nu te drogen liggen.
Vrijdagavond neem ik ze mee in een bewaarzak. Probeer ze daar in de boom te hangen. mits het droog is.
Maar naar de weersvoorspellingen te kijken, zal dat het niet worden.
Dan wordt het maar hangen in de FuxFox tent.
Lekker boven de stretcher, Maakt me geen moer uit.
Als nu blijkt dat de boilies echt voor geen meter harder worden. Dus niet verder drogen.
Is het dan geen idee om ze dan in de vantevoren emmertjes te doen. En daar wat zout inte doen.
Of zal ik dit bij voorbaat al doen? Dus vrijdag voor vertrek al in de zout, suiker, visolie proppen?
Want het zijn best zachte dingen. Even bij gebrek aan beter. Vandaar. Moet kunnen.
Graag zou ik willen weten wat jullie doen. Als jullie 'in mijn schoenen zouden staan'.
Groeten,
Frank
Boilies uitvriezer. Blijken best zacht te zijn....
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
- peter postema
- Berichten: 2599
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Westerlee (GN)
Frank,
1) boilies --> afdekken met zout, nieuwe laag weer afdekken en dit zo volhouden tot de emmers vol zijn.
2) zoals je al aangeeft met olie, ik zou wel een neutrale olie nemen daar visolie een zeer sterke geur heeft en het eventueel andere flavours die je boilie uitwasemt zou kunnen overtroefen.
groet en veel succes,
Peter
1) boilies --> afdekken met zout, nieuwe laag weer afdekken en dit zo volhouden tot de emmers vol zijn.
2) zoals je al aangeeft met olie, ik zou wel een neutrale olie nemen daar visolie een zeer sterke geur heeft en het eventueel andere flavours die je boilie uitwasemt zou kunnen overtroefen.
groet en veel succes,
Peter
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Bedankt Peter.
Ik kijk het zowiezo tot vrijdag aan.
Dan kan ik als een speer, sochtends nog naar appie hein gaan, voor een 10 kilo zout daarmee moet het wel lukken.
Suiker is mij te prijzig. Vandaar het zout. En dat spoelt wel weer door in het water.
Verder de olie, heb je wel gelijk in. Evt Zonnebloem olie icm wat druppeltjes de in de bol gebruikte flavour?
Bedankt voor de eerste reactie.
Nog meer mensen wat "tips".,
Heb uiteraard de Zoekfunctie gebruikt.
Ik las dat Kees de dag van vertrek ze snel in het zout mieterde., Dus allicht zal ik dat ook eens proberen.
Of de ene helft wel. De andere helft niet. En uiteraard de zonder zout helft eerst opmaken?
Groeten
Frank
Ik kijk het zowiezo tot vrijdag aan.
Dan kan ik als een speer, sochtends nog naar appie hein gaan, voor een 10 kilo zout daarmee moet het wel lukken.
Suiker is mij te prijzig. Vandaar het zout. En dat spoelt wel weer door in het water.
Verder de olie, heb je wel gelijk in. Evt Zonnebloem olie icm wat druppeltjes de in de bol gebruikte flavour?
Bedankt voor de eerste reactie.
Nog meer mensen wat "tips".,
Heb uiteraard de Zoekfunctie gebruikt.
Ik las dat Kees de dag van vertrek ze snel in het zout mieterde., Dus allicht zal ik dat ook eens proberen.
Of de ene helft wel. De andere helft niet. En uiteraard de zonder zout helft eerst opmaken?
Groeten
Frank
- peter postema
- Berichten: 2599
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Westerlee (GN)
Frank,
lijkt me prima optie, slaolie werkt ook prima trouwens.
By the way zou neemt vocht op.
groetjens,
Del Pierro
lijkt me prima optie, slaolie werkt ook prima trouwens.
By the way zou neemt vocht op.
groetjens,
Del Pierro
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Tja Frank,
Kan weinig toevoegen aan wat ik reeds hier en daar beweerde. Anders dan dat ik tegenwoordig de dagelijkse porties verdeel in aardappelnetjes voor ze de (afgesloten) emmer in gaan. Lekker goedkoop en het losse zout sla je zo van de boilies af. Scheelt gegraai in het zout.
Succes, Kees
Kan weinig toevoegen aan wat ik reeds hier en daar beweerde. Anders dan dat ik tegenwoordig de dagelijkse porties verdeel in aardappelnetjes voor ze de (afgesloten) emmer in gaan. Lekker goedkoop en het losse zout sla je zo van de boilies af. Scheelt gegraai in het zout.
Succes, Kees
-
- Berichten: 425
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
ik zou ongeveer een pond eruit halen(en dat is al veel) om te drogen/uitharden,voor haak aas.
en de rest bevroren meenemen en op de bestemming laten uitharden
en eventueel in het zout gooien
en de rest bevroren meenemen en op de bestemming laten uitharden
en eventueel in het zout gooien
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Mannen,
\Net naar de garage geweest waar de des betreffende veelste zachte 25 kg liggen
En ze zijn ietsje harder dan gisteren. maar nog steeds best zacht.
Is er dus nog hoop.
Wat ik ga doen is denk ik het volgende:
Gewoon in een bewaarzak meenemen, evt in een bananendoos. Alleen jammer dat de plaatselijke groenteboer ze niet meer hadden (een groenteboer zonder bananendozen? Is het zelfde karpervisser zonder hengel
Dan neem ik nog een 10 kg zout en een liter zonnebloem olie mee + een 5 tal emmers hiervoor.
Dan wil ik ze daar nog 2-3 nachtjes "aankijken". Als het dan niet vooruit gaat in de hardheid, gaan ze het zout in.
Denk dat ik het zo maar moet doen.
Donald, ja dat was ook een goede geweest.
En ook vantevoren een kilootje met wat ei albumine wegdraaien, voor haakaas. Maar dat is achteraf praat.
Ik moet het die week doen met de restjes veelste zachte zoete bollen uit de vriezer. Vind het wel jammer, maar het moet maar zo.
Meteen een leuke test voor die boilie. Dat wel.
Maar o wat n gestress dr voor
Bedankt voor de reacties.
Jullie horen hoe het na die week afgelopen is.
Of ik met beschimmelde popupjes kon vissen , of gewoon met t zelfde als die nu in de garage liggen
Bedankt.
Frank
\Net naar de garage geweest waar de des betreffende veelste zachte 25 kg liggen
En ze zijn ietsje harder dan gisteren. maar nog steeds best zacht.
Is er dus nog hoop.
Wat ik ga doen is denk ik het volgende:
Gewoon in een bewaarzak meenemen, evt in een bananendoos. Alleen jammer dat de plaatselijke groenteboer ze niet meer hadden (een groenteboer zonder bananendozen? Is het zelfde karpervisser zonder hengel
Dan neem ik nog een 10 kg zout en een liter zonnebloem olie mee + een 5 tal emmers hiervoor.
Dan wil ik ze daar nog 2-3 nachtjes "aankijken". Als het dan niet vooruit gaat in de hardheid, gaan ze het zout in.
Denk dat ik het zo maar moet doen.
Donald, ja dat was ook een goede geweest.
En ook vantevoren een kilootje met wat ei albumine wegdraaien, voor haakaas. Maar dat is achteraf praat.
Ik moet het die week doen met de restjes veelste zachte zoete bollen uit de vriezer. Vind het wel jammer, maar het moet maar zo.
Meteen een leuke test voor die boilie. Dat wel.
Maar o wat n gestress dr voor
Bedankt voor de reacties.
Jullie horen hoe het na die week afgelopen is.
Of ik met beschimmelde popupjes kon vissen , of gewoon met t zelfde als die nu in de garage liggen
Bedankt.
Frank
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
"plan" gewijzigd.
Net weer wezen kijken bij de boilies.
En ze worden nog ietsje minder zacht. Niet hard, maar minder zacht
Dus neem ze gewoon zo mee.
En zoals ik zei...
Emmers meenemen, en evt inzouten terplekke....
Nog 1 nachtje de tijd om op de rekjes te drogen,
Dus hopelijk zijn ze morgenavond nog wat harder.
We zullen zien.
Groeten,
Frank
Net weer wezen kijken bij de boilies.
En ze worden nog ietsje minder zacht. Niet hard, maar minder zacht
Dus neem ze gewoon zo mee.
En zoals ik zei...
Emmers meenemen, en evt inzouten terplekke....
Nog 1 nachtje de tijd om op de rekjes te drogen,
Dus hopelijk zijn ze morgenavond nog wat harder.
We zullen zien.
Groeten,
Frank
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: 18-04-2004 18:34
Ik zou ook maar even wat ready mades meenemen, als het nou eens fout kan gaan......?
- richard otte
- Berichten: 99
- Lid geworden op: 20-11-2002 01:00
- Locatie: Goes
frank waarom trek je ze niet vacuum?
succes in iedergeval
richard
succes in iedergeval
richard
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Goede morgen,
Ik ben terug van een prachtige week Frankrijk.
Door de best lage temperaturen heb ik de boilies de gehele !! week goed kunnen houden.
Zo goed zelfs, dat de restanten nu in de vriezer liggen weer.
Ik heb ze daar in de aanhanger in de bewaarzak gelegd. Overdag de klep van de aanhanger open voor doorluchten, snachts dicht en bij regen ook dicht.
Bedankt voor alle hulp.
Groeten,
Frank
Ik ben terug van een prachtige week Frankrijk.
Door de best lage temperaturen heb ik de boilies de gehele !! week goed kunnen houden.
Zo goed zelfs, dat de restanten nu in de vriezer liggen weer.
Ik heb ze daar in de aanhanger in de bewaarzak gelegd. Overdag de klep van de aanhanger open voor doorluchten, snachts dicht en bij regen ook dicht.
Bedankt voor alle hulp.
Groeten,
Frank
- Saron Debets
- Berichten: 76
- Lid geworden op: 17-01-2002 01:00
- Locatie: Deventer
Hee Frankie,
Nog wat spannends gebeurd van de week?? Behalve dan dat je hengel stuk is! Heb nog wel een leuke bamboe stok voor je liggen
Als ik het goed van Aart begreep ga je dus niet meer mee naar Belgie??
Omdat je het verhuizen van je spullen naar een andere woonplaats schijnbaar leuker vindt
Groeten,
Saron
Nog wat spannends gebeurd van de week?? Behalve dan dat je hengel stuk is! Heb nog wel een leuke bamboe stok voor je liggen
Als ik het goed van Aart begreep ga je dus niet meer mee naar Belgie??
Omdat je het verhuizen van je spullen naar een andere woonplaats schijnbaar leuker vindt
Groeten,
Saron
Dit is pas een BIG
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Saron, je hebt een PB'tje.
Groeten,
Frank
Groeten,
Frank