Stijve mix !?
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Beste boarders,
Sins kort heb ik een nieuwe mix en daar heb ik dus boulies van gemaakt maar mijn vraag is het volgende :
Als ik mn mix aanmaak (dus eitjes breken en mix erbij voegen) en ik hem ga spuiten/rollen dan is het deeg zo stijf dat het heel erg moeilijk door de deegspuit gaat (zelf maak ik gebruik vaneen oude gehakt molen) maar ook dat gaat erg moeilijk !!!!
Het deeg was simpelweg veel te stijf WAT KAN IK HIERAAN DOEN ??
Als ik dan eindelijk mn 18 mm worsten heb GEPERST ! en die op mn roltafel leg dan gaat het rollen ook niet echt zo gemakkelijk.
(iets wat ik overigens altijd al had met het 'rollen' zelf !! )
Als ik dat naar een film kijk als carpwise vol. 2 van gardner tackel, dan zie je ze ook boulies maken.
Ook zij maken gewoon hun deeg aan zoals ik dat doe, maar dat deeg van hun is zo mooi zacht, mals en niet plakkerig dat het bijna uit de handmatige deegspuit (dus niet op luchtdruk) GLIJD !! het komt er dus heel ergmakkelijk uit.
Hoe is dit mogenlijk ??
Vervolgens gaan ook zij 'rollen' en dat gaat ook al zo gemakkelijk hun roltafel beweegt niet eens terwijl die gewoon los op het aanrecht ligt !!!
Ik zelf moet mijn roltafel tussen 2 houten latjes leggen omdat ik anders niet eens kan rollen omdat ik dan mn gehele roltafel heen en weer haal en dus niet alleen het bovenste gedeelte dus rol ik niets (ik zet dus mn tafel vast en die mensen hoeven dat niet te doen.
Zij rollen zonder enige krachtsinspanning hun boulies prachtig mooi (dit dus terwijl ik heel erg hard moet duwen en trekken)
LANG VERHAAL KORT MIJN VRAGEN ZIJN DUS SAMENGEVAT HET VOLGENDE :
- Hoe krijg ik mijn veel te stijfe deeg mooi mals en zacht zonder dat het gigantisch gaat plakken !
- Hoe kan ik beter rollen zonder dat heel mn roltafel over het hele aanrecht 'vliegt' en heel erg hard moet duwen en trekken.
Je zou toch gewoon rustig aan en zachtjes moeten kunnen rollen toch ??
Dit is zeer waarschijnlijk een wisselwerking, want als mn deeg zachter en malser is dan gaat het spuiten en rollen natuurlijk een heel stuk gemakkelijker !!
Ik hoop dat jullie me willen helpen ik hoor het wel
Sins kort heb ik een nieuwe mix en daar heb ik dus boulies van gemaakt maar mijn vraag is het volgende :
Als ik mn mix aanmaak (dus eitjes breken en mix erbij voegen) en ik hem ga spuiten/rollen dan is het deeg zo stijf dat het heel erg moeilijk door de deegspuit gaat (zelf maak ik gebruik vaneen oude gehakt molen) maar ook dat gaat erg moeilijk !!!!
Het deeg was simpelweg veel te stijf WAT KAN IK HIERAAN DOEN ??
Als ik dan eindelijk mn 18 mm worsten heb GEPERST ! en die op mn roltafel leg dan gaat het rollen ook niet echt zo gemakkelijk.
(iets wat ik overigens altijd al had met het 'rollen' zelf !! )
Als ik dat naar een film kijk als carpwise vol. 2 van gardner tackel, dan zie je ze ook boulies maken.
Ook zij maken gewoon hun deeg aan zoals ik dat doe, maar dat deeg van hun is zo mooi zacht, mals en niet plakkerig dat het bijna uit de handmatige deegspuit (dus niet op luchtdruk) GLIJD !! het komt er dus heel ergmakkelijk uit.
Hoe is dit mogenlijk ??
Vervolgens gaan ook zij 'rollen' en dat gaat ook al zo gemakkelijk hun roltafel beweegt niet eens terwijl die gewoon los op het aanrecht ligt !!!
Ik zelf moet mijn roltafel tussen 2 houten latjes leggen omdat ik anders niet eens kan rollen omdat ik dan mn gehele roltafel heen en weer haal en dus niet alleen het bovenste gedeelte dus rol ik niets (ik zet dus mn tafel vast en die mensen hoeven dat niet te doen.
Zij rollen zonder enige krachtsinspanning hun boulies prachtig mooi (dit dus terwijl ik heel erg hard moet duwen en trekken)
LANG VERHAAL KORT MIJN VRAGEN ZIJN DUS SAMENGEVAT HET VOLGENDE :
- Hoe krijg ik mijn veel te stijfe deeg mooi mals en zacht zonder dat het gigantisch gaat plakken !
- Hoe kan ik beter rollen zonder dat heel mn roltafel over het hele aanrecht 'vliegt' en heel erg hard moet duwen en trekken.
Je zou toch gewoon rustig aan en zachtjes moeten kunnen rollen toch ??
Dit is zeer waarschijnlijk een wisselwerking, want als mn deeg zachter en malser is dan gaat het spuiten en rollen natuurlijk een heel stuk gemakkelijker !!
Ik hoop dat jullie me willen helpen ik hoor het wel
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Wat extra water erbij doen..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Uhm, je kan ook die boilieplank vast maken op een hard houten plank. Hieronder van die "anti schuif/grib "rubbers" onder plakken... werkt gewoon goed. En inderdaad het is wel een beetje een wisselwerking. Als je wat water zoals Henk zeg toevoegd, gaat het al vele malen makkelijker.
Voor je gehaktmolen, kan je het beste wat korrelig, lossig deeg doen. Dus niet echte bonken. Is tenminste bij de mnijne (met motortje) zo!
Groet en succes,
Frank
Voor je gehaktmolen, kan je het beste wat korrelig, lossig deeg doen. Dus niet echte bonken. Is tenminste bij de mnijne (met motortje) zo!
Groet en succes,
Frank
-
- Berichten: 886
- Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
- Locatie: Barendrecht
- Contacteer:
Bart jaap,simpel antwoord,doe olie bij je deeg,zonnebloem of olijf olie!Echt het werkt.En wat je bolie tafel betreft,smeer hier ook olie op en je zal zien dat het lekkerder rolt,en onder je boilie tafen een vochtige thee of handdoek,blijft tie beter staan.Succes!Danny
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Om hoeveel olie zou het hier gaan ??
Zelf voeg ik altijd al een beetje olie toe en vet mn talef ook al in met olie .
Zoals ik al schreef : ik zelf zet mn tafel vast tussen 2 houten latten, maar ik zoek dus een andere oplossing !
Voor het deeg dus gewoon vochtiger maken met water (geen eieren zelf gebruik ik standaard 10 eieren per kg mix zoals iedereen denk ik)
Ik hoor het wel weer van jullie !
Zelf voeg ik altijd al een beetje olie toe en vet mn talef ook al in met olie .
Zoals ik al schreef : ik zelf zet mn tafel vast tussen 2 houten latten, maar ik zoek dus een andere oplossing !
Voor het deeg dus gewoon vochtiger maken met water (geen eieren zelf gebruik ik standaard 10 eieren per kg mix zoals iedereen denk ik)
Ik hoor het wel weer van jullie !
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Doe eens 6 eitjes. Wat olie, en wat water!!
En blijven opschrijven hoeveel je steeds gedaan heb.
En die hard houten plank eronder schroeven werkt beter!
Groet Frank
En blijven opschrijven hoeveel je steeds gedaan heb.
En die hard houten plank eronder schroeven werkt beter!
Groet Frank
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Frank hard houten plank eronder schroeven ?? wat moet ik mij hier bij voorstellen ??
Mijn boulieplank op een houten plank schreven ev die er op laten zitten ??
Dan schuift die houten plankt toch of niet soms
![:-?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Mijn boulieplank op een houten plank schreven ev die er op laten zitten ??
Dan schuift die houten plankt toch of niet soms
![:-?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![:-?](./images/smilies/icon_confused.gif)
-
- Berichten: 2768
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Heinekenoord en een beetje Tilburg
Komtie:
Stel jou plank is 50 cm bij 30 cm (zo'mn boilie build ding) ....
Je gaat naar de formido,. Je haalt daar een hard houten plank van 55 bij 35 cm.
Je flikkert die onderste deel van de plank op dat hout. Aan de buitenkant van de plank zitten gaatjes om schroeven door te draaien.
Dat doe je. Dan nog anti schuif rubbers eronder., En klaar is BartJaap
Succes Frank
Stel jou plank is 50 cm bij 30 cm (zo'mn boilie build ding) ....
Je gaat naar de formido,. Je haalt daar een hard houten plank van 55 bij 35 cm.
Je flikkert die onderste deel van de plank op dat hout. Aan de buitenkant van de plank zitten gaatjes om schroeven door te draaien.
Dat doe je. Dan nog anti schuif rubbers eronder., En klaar is BartJaap
Succes Frank
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Okdan frankie daar heb ik wat aan tnx man spreek je wel weer op msn !
Iemand nog sugestie's voor de stijve ... mix !![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Iemand nog sugestie's voor de stijve ... mix !
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Heren heb zojuist even de zoek functie gebruikt (had ik eerder moeten doen)
Soms moet je je oplossing niet zo moeilijk en ver zoeken !
En ben daar wel wat wijzer door geworden ik zal zeker water gaan toevoegen het kan immers geen kwaad ! een beetje olie erbij en klaar is B-J !!
Heren bedankt en het draaien zal voortaal een stuk makkenlijker gaan en minder plakkerig zijn met een mooie malse zachte mix !![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Soms moet je je oplossing niet zo moeilijk en ver zoeken !
En ben daar wel wat wijzer door geworden ik zal zeker water gaan toevoegen het kan immers geen kwaad ! een beetje olie erbij en klaar is B-J !!
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Heren bedankt en het draaien zal voortaal een stuk makkenlijker gaan en minder plakkerig zijn met een mooie malse zachte mix !
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
Die site kon ik al alleen had ik dat stukje nog nooit gelezen !
Er staat dus duidelijk dat eieren in grote re hoeveel heden dus op bijv. 1 kg 5 of 10 eieren die 5 extra bijna geen meerwaarde hebben en je die dus kan vervangen door water en een scheutje olie !!
Het is zelfs kosten besparend ! ik ga het zeker eens proberen i.p.v 10 eieren per kg 5 of 6 te doen
en de rest water (voordeel is dan natuurlijk ook dat je het zo mals kan maken als je zelf wilt
Henk evengoed bedankt !
Er staat dus duidelijk dat eieren in grote re hoeveel heden dus op bijv. 1 kg 5 of 10 eieren die 5 extra bijna geen meerwaarde hebben en je die dus kan vervangen door water en een scheutje olie !!
Het is zelfs kosten besparend ! ik ga het zeker eens proberen i.p.v 10 eieren per kg 5 of 6 te doen
![:D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
misschien iets minder binders in je boiliemix.....
-
- Berichten: 365
- Lid geworden op: 10-01-2002 01:00
- Locatie: Leiden
Of je voegt wat minder droge mix toe aan de eieren. Hierdoor wordt het deeg dan minder droog en is die een stuk soepeler. Je moet dan een beetje experimenteren met hoeveel minder je toe kan voegen, de mix moet natuurlijk ook niet te plakkerig zijn, want dan blijft deze aan je roltafel plakken.
Groet Frank
Groet Frank
- Wouter Steggink
- Berichten: 521
- Lid geworden op: 02-10-2002 02:00
- Locatie: TwentuH
En houd er rekening mee dat de droge bestanddelen uit de mix nog vocht opzuigen. (als je een te natte mix even laat staan zul je zien dat deze na een half uurtje minder "nat" is)
- Simon van Vegchel
- Berichten: 427
- Lid geworden op: 10-03-2004 14:43
- Locatie: Eindhoven
als je die plaat houd zonde van je boilietafeltje vind, kun je ook een antislipmatje voor een computertoetsenbord kopen, werkt perfect ![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Cor Nannings
- Berichten: 1248
- Lid geworden op: 21-03-2002 01:00
- Locatie: Hoorn
Het is voorjaar en dan gaan vrouwen aan de schoonmaak zo ook mijn vrouw kreeg dat virus en de opruim korts ze wilde de deurmat een echte orginele kokosmat weg flikkeren en toen ik dit bericht las dacht ik meteen aan jou Bart-Jaap voor onder je boilietafeltje.
Gr CN
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- Bart-Jaap Koorn
- Berichten: 1639
- Lid geworden op: 22-11-2003 01:00
MOet ik hem ff komen halen cor ?
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![:P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![:lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)