Tarwemeel is anders dan Tarwebloem!..
Broodje??
Voor veel recepten wordt gebruik gemaakt van bloem met een hoog eiwitgehalte. Dit maakt het deeg elastisch en zorgt dat het veel lucht kan opnemen. U kunt deze bloem kopen bij de warme bakker en in natuurvoedingswinkels. Eventueel kunt u het vervangen door tarwebloem of patentbloem; het rersultaat zal echter niet geheel gelijk zijn.
Tarwebloem en patentbloem
Zijn benamingen voor mengsels van harde (eiwitrijke) en zachte (minder eiwitrijke) gemalen tarwe. Soms worden andere graansoorten toegevoegd. Ze geven brood een specifieke smaak en structuur. Patentbloem bevat meer harde gluten en is zeer geschikt om brood mee te bakken.
Volkorenmeel
Is gemalen van de hele tarwekorrel en bevat vrijwel geen toegevoegde stoffen. Alle vezels en de hele kiem zijn behouden; met dit meel krijgt uw brood een vochtige, stevige structuur. Koop een goede kwaliteit meel bij de warme bakker of in natuurvoedingswinkels.
Tarwemeel
Is fijner gemalen dan volkorenmeel, en vaak ook gezeefd. Hiermee krijgt u een lichter, bruin brood. Voor lichtbruin brood kunt u ook zelf een mengsel maken van 40% bloem en 60% (gezeefd) volkorenmeel.
Groet'n Henk..
still growing Old.