flavour
-
- Berichten: 67
- Lid geworden op: 06-12-2003 01:00
- Locatie: H.I.Ambacht
hallo,
ik ben is ff langs de winkel geweest en schrik iedere keer weer als ik de prijzen van flavours zie. nu weet ik ook wel dat je paprika poeder en andere spullen uit het keuken kaste kan gebruiken, maar wat als ik een vanille flavour wil gebruiken? die heb ik niet staan in de keukenkast. ik zag deze toevallig bij de witvis (logisch dat ik daar niet eerder aan dacht) staan en was niet eens zo duur. ik dacht nog geen 4 euro. maar geeft deze ook een juiste werking in je bolie mix?
groetjes
walter
ik ben is ff langs de winkel geweest en schrik iedere keer weer als ik de prijzen van flavours zie. nu weet ik ook wel dat je paprika poeder en andere spullen uit het keuken kaste kan gebruiken, maar wat als ik een vanille flavour wil gebruiken? die heb ik niet staan in de keukenkast. ik zag deze toevallig bij de witvis (logisch dat ik daar niet eerder aan dacht) staan en was niet eens zo duur. ik dacht nog geen 4 euro. maar geeft deze ook een juiste werking in je bolie mix?
groetjes
walter
-
- Berichten: 749
- Lid geworden op: 09-09-2003 02:00
- Locatie: W-vl. Belgie
Ja, waarom niet vanille is vanille.
Ik heb eens wokkruidensaus in men boillie gedaan.
Na het koken was al de geur er uit gekookt en ze hadden niet te lang in het kookwater gelegen.
Ik zou toch een flavour gebruiken, je kan er toch al krijgen aan een goede prijs. 100ml voor €8.5(je kan daar 10kg boillies maken)
Ik heb eens wokkruidensaus in men boillie gedaan.
Na het koken was al de geur er uit gekookt en ze hadden niet te lang in het kookwater gelegen.
Ik zou toch een flavour gebruiken, je kan er toch al krijgen aan een goede prijs. 100ml voor €8.5(je kan daar 10kg boillies maken)
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
Die flavours wat in het lokvoer voor brasem, voorn en andere witvis worden gebruikt zullen zeker een optie zijn. Maar je hebt wel een groot risico dat je het eruit kookt en het allemaal voor niks is geweest.
Zelf zorg ik meestal dat de mix al een sterke geur en smaak heeft om vervolgens de flavour weg te laten of te halveren.
Zelf zorg ik meestal dat de mix al een sterke geur en smaak heeft om vervolgens de flavour weg te laten of te halveren.
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen
- nick rademakers
- Berichten: 219
- Lid geworden op: 02-05-2002 02:00
- Locatie: lommel
Ik moet zeggen dat jullie je flavour duur betalen !!!!
Ik betaal 10euro voor een 0,5l flavour en daar zijn dan nog eens 2,5euro verzendingskosten bij . En nee ik zie jullie al denken die flavour is van slecht kwaliteit, nee echt niet het is zelfs een enorm goede flavour
vriendelijke karpergroeten nick
Ik betaal 10euro voor een 0,5l flavour en daar zijn dan nog eens 2,5euro verzendingskosten bij . En nee ik zie jullie al denken die flavour is van slecht kwaliteit, nee echt niet het is zelfs een enorm goede flavour
vriendelijke karpergroeten nick
-
- Berichten: 101
- Lid geworden op: 30-10-2003 01:00
- Locatie: Sliedrecht
Je kan misschien ook vanillesuiker gebruiken? En Custard dat ruikt ook vanille achtig. Wie heeft hier ervaring mee?
MVG Roel
MVG Roel
-
- Berichten: 895
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: Deventer
roel,
tuurlijk ga eens wat expirimenteren met kleine hoeveelheden.
gewoon om te kijken of de boilies goed worden.
wat ik zelf graag gebruik is druivensuiker (dextrose) dit is gewoon te krijgen bij de supermarkt en is niet een so duur.
als je het niet te lang kookt dan kun je er zeker goede resultaten mee bereiken.
mit grunningse groet'n,
Tim
tuurlijk ga eens wat expirimenteren met kleine hoeveelheden.
gewoon om te kijken of de boilies goed worden.
wat ik zelf graag gebruik is druivensuiker (dextrose) dit is gewoon te krijgen bij de supermarkt en is niet een so duur.
als je het niet te lang kookt dan kun je er zeker goede resultaten mee bereiken.
mit grunningse groet'n,
Tim
Groet'n,
Tim
Tim
- Tom Hodinius
- Berichten: 488
- Lid geworden op: 06-11-2003 01:00
- Locatie: Simpelveld (LIMBURG)
kan iemand mij dan isschien vertellen of je ook vanille arome in je mix kunt gooien die je ook in cake gebruikt???
vanille aroma (baukje)?
vanille aroma (baukje)?
knollenvanger 1ste klas
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Tom,
Dat kun je beter als soak gebruiken! Je kookt het namelijk heel snel uit
de boilie.
Ik zou die aroma van Baukje trouwens vermengen met wat honing.
groetjes Benny
Dat kun je beter als soak gebruiken! Je kookt het namelijk heel snel uit
de boilie.
Ik zou die aroma van Baukje trouwens vermengen met wat honing.
groetjes Benny
- Rene Reurings
- Berichten: 129
- Lid geworden op: 01-02-2004 15:05
- Locatie: Mijdrecht
Zelf gebruik ik liever geen flavour. Ik hou mn mix zo natuurlijk mogelijk. Als je flavour gebruikt, gebruik er dan een met zo min mogelijk oplosmiddel. Na mijn idee komt de geur van dat oplosmiddel boven de geur toevoeging uit. Dit betekend dat bijna alle zoete flavours onderwater het zelfde ruiken voor de karper. Dit geld ook voor de bittere geuren zoals vis enzo. Ik denk dat het daarom niet uit maakt wat voor geur flavour je gebruikt. Wat volgens mij wel goed werkt zijn olien in vismixen het duurd alleen wel wat langer voor het uit de bolie trekt. Natuurlijk kan je wel wat experimenteren met spulletjes uit de keuken maar gebruik er niet te veel van. Hooguit een paar theelepels.
Groeten,
René
Groeten,
René
Mensen,
Je hebt flavour ook in poedervorm!!
Dit heeft meerdere voordelen tegenover een flavour in vloeibare vorm!
1) Geur blijft na het koken!
2) Het poeder is verwerkt in de boillie dus blijft z'n geur houden onder water!
3) Poederflavour heeft 3 functies, namelijk: dient als kleur-,geur- en smaakstof...!
4) Poederflavour smaakt niet bitter zoals je bij de meeste vloeibare flavours ondervindt...
Dit zijn sowieso al een aantal voordelen tegenover een flavour in vloeibare vorm!
Voor poederflavour heeft UCP en Energy een aantal in hun assortiment...
http://www.e-ingredienten.nl/
http://www.ultracarp.nl/
Hopelijk kun je hier iets mee!
In ieder geval een aanrader indien je je boillie iets extra's mee wilt geven!
Met geurende,kleurende en smakelijke groeten,
Koen
Je hebt flavour ook in poedervorm!!
Dit heeft meerdere voordelen tegenover een flavour in vloeibare vorm!
1) Geur blijft na het koken!
2) Het poeder is verwerkt in de boillie dus blijft z'n geur houden onder water!
3) Poederflavour heeft 3 functies, namelijk: dient als kleur-,geur- en smaakstof...!
4) Poederflavour smaakt niet bitter zoals je bij de meeste vloeibare flavours ondervindt...
Dit zijn sowieso al een aantal voordelen tegenover een flavour in vloeibare vorm!
Voor poederflavour heeft UCP en Energy een aantal in hun assortiment...
http://www.e-ingredienten.nl/
http://www.ultracarp.nl/
Hopelijk kun je hier iets mee!
In ieder geval een aanrader indien je je boillie iets extra's mee wilt geven!
Met geurende,kleurende en smakelijke groeten,
Koen
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Rene,
Of je nu wel of geen flavours cq attractoren gebruikt, het hangt gewoon
van de situatie af en van je tactiek, en ook wel een beetje hoe je persoon-
lijke ervaringen zijn met iets!
Wat oplosmiddel betreft in flavours, gebruik flavours met zo min mogelijk
oplosmiddel (vaak duurdere), of b.v. ranja of andere fruit siroop.
groetjes Benny
Of je nu wel of geen flavours cq attractoren gebruikt, het hangt gewoon
van de situatie af en van je tactiek, en ook wel een beetje hoe je persoon-
lijke ervaringen zijn met iets!
Wat oplosmiddel betreft in flavours, gebruik flavours met zo min mogelijk
oplosmiddel (vaak duurdere), of b.v. ranja of andere fruit siroop.
groetjes Benny
- Rene Reurings
- Berichten: 129
- Lid geworden op: 01-02-2004 15:05
- Locatie: Mijdrecht
Tactiek is idd een belangrijke factor. Zelf zet ik altijd voercampagnes op dus de vis leerd het aas vertrouwen en flavours zijn dan overbodig. De smaak vind ik nog wel belangrijk. Maar ik ben nog steeds van mening dat het beter is om je aas zo natuurlijk mogelijk te houden en dat geld zeker op langere termijn. De karpers leren het aas waarderen door de kwaliteit en smaak. Ook op wat drukker beviste wateren gebruik ik geen flavour omdat iedereen dat al doet. De karper gaat de flavour dan associëren met gevaar.
Maar wat je zegt Benny je moet er wel vertrouwen in hebben anders vist het niet lekker, dus ieder zn eigen manier van vissen.
Groeten,
René
Maar wat je zegt Benny je moet er wel vertrouwen in hebben anders vist het niet lekker, dus ieder zn eigen manier van vissen.
Groeten,
René
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Rene,
Zeker mee eens! Bij een voercampanje hoe ik m'n aas ook zo natuurlijk
mogelijk, dus weinig flavour of niks. Een uitzondering is bij mij de winter
maanden, dan geef ik mijn boilies tijdens een voercampanje wel wat extra
mee in de vorm van een "honing-soak".
Smaak vind ik inderdaad ook belangerijk, koekjesmeel b.v. zeer goed!
Tja, en dressuur is ook iets om rekening mee te houden, maar mijn er-
varing is wel dat de betere vissen van een water, vaak boilievreters zijn.
En ook vaak voor een zoete crap bol vallen. Maar iedereen heeft hier
weer een persoonlijke mening over en ideen.
groetjes Benny
Zeker mee eens! Bij een voercampanje hoe ik m'n aas ook zo natuurlijk
mogelijk, dus weinig flavour of niks. Een uitzondering is bij mij de winter
maanden, dan geef ik mijn boilies tijdens een voercampanje wel wat extra
mee in de vorm van een "honing-soak".
Smaak vind ik inderdaad ook belangerijk, koekjesmeel b.v. zeer goed!
Tja, en dressuur is ook iets om rekening mee te houden, maar mijn er-
varing is wel dat de betere vissen van een water, vaak boilievreters zijn.
En ook vaak voor een zoete crap bol vallen. Maar iedereen heeft hier
weer een persoonlijke mening over en ideen.
groetjes Benny
- Rene Reurings
- Berichten: 129
- Lid geworden op: 01-02-2004 15:05
- Locatie: Mijdrecht
Ik vis nooit op karper in de winter maar dat dipje zal idd wel goed werken. Zeker omdat je in de winter vrij weinig voert en zo wel snel de aandacht weet te trekken van de vis
Laatst gewijzigd door Rene Reurings op 03-02-2004 19:43, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Rene,
Precies!
Ik probeer door die honing soak, de karper net over de streep te trekken
om het aas toch te nemen. En vooral omdat je in de winter ook weinig
voerd, zal er dan van dat kleine compacte voerplekje een enorme attrac-
tie vanuit gaan. Tevens blijft honing in koud water lekker stroperig om de
boilies zitten, zodat het uren blijft werken.
groetjes Benny
Precies!
Ik probeer door die honing soak, de karper net over de streep te trekken
om het aas toch te nemen. En vooral omdat je in de winter ook weinig
voerd, zal er dan van dat kleine compacte voerplekje een enorme attrac-
tie vanuit gaan. Tevens blijft honing in koud water lekker stroperig om de
boilies zitten, zodat het uren blijft werken.
groetjes Benny