zure tijgernoten
- arnold buurman
- Berichten: 333
- Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
- Locatie: ede
kom net tot de conclusie dat ik nog tijgers op de week heb staan maar ze ruiken een beetje zuur!weggooien of gewoon vissen
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 28-08-2003 02:00
- Locatie: almere
arnold buurman schreef:kom net tot de conclusie dat ik nog tijgers op de week heb staan maar ze ruiken een beetje zuur!weggooien of gewoon vissen
hoelang heb je ze laten weke?? maja gewoon visse
- arnold buurman
- Berichten: 333
- Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
- Locatie: ede
twee uur gekookt en ongeveer 3 weken(kan ook langer zijn) geweekt met veel stroop.alleen er zit geen slijm op
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Wees een beetje voorzichtig met verzuurde aassoorten,
de schimmels welke de verzuring/slijmvorming veroorzaken kunnen namelijk ook giftige stoffen uitscheiden.
Veelal herkenbaar door: Rode, groene of Zwarte stippen op de Mais, Noten en andere graanproducten..
http://www.voedsel.net/themas/mycotoxine.htm
ps,
er zijn toxine's die temperaturen van 360 gradenC kunnen hebben...helpt zelfs geen 3 uur koken aan!
de schimmels welke de verzuring/slijmvorming veroorzaken kunnen namelijk ook giftige stoffen uitscheiden.
Veelal herkenbaar door: Rode, groene of Zwarte stippen op de Mais, Noten en andere graanproducten..
http://www.voedsel.net/themas/mycotoxine.htm
ps,
er zijn toxine's die temperaturen van 360 gradenC kunnen hebben...helpt zelfs geen 3 uur koken aan!
Laatst gewijzigd door Henk ter Maat op 29-01-2004 18:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- arnold buurman
- Berichten: 333
- Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
- Locatie: ede
die zitten er niet op de stippels
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Arnold,
Snij er een aantal doormidden, het kan er ook IN zitten..vaak net onder de schil.
Snij er een aantal doormidden, het kan er ook IN zitten..vaak net onder de schil.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
http://www.voedsel.net/themas/mycotoxine.htm
Wanneer je dit gelezen hebt, en je bent er zeker van dat het bovenstaande Niet van toepassing is,...kun je ze met een gerust hart gebruiken..
Wanneer je dit gelezen hebt, en je bent er zeker van dat het bovenstaande Niet van toepassing is,...kun je ze met een gerust hart gebruiken..
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Stefan Kazen
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Als je het niet vertrouwt, waarom dan niet gewoon nieuwe tijgernoten bereiden...kleine moeite toch?
En als je ze om de een of andere reden toch wilt gebruiken zou ik ze meerdere malen omspoelen en in nieuw vocht zetten!
Mvg,
Stefan
En als je ze om de een of andere reden toch wilt gebruiken zou ik ze meerdere malen omspoelen en in nieuw vocht zetten!
Mvg,
Stefan
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Stefan,
Had eerst gelezen;
Ten slotte draagt ook de consument enige verantwoordelijkheid. Beschimmelde voedingswaren mogen niet meer worden verbruikt. Het wegsnijden van de beschimmelde oppervlaktelaag volstaat niet want toxines kunnen ver doordringen in het product.
Stond er o.a. ook in.......
http://www.voedsel.net/themas/mycotoxine.htm
Even omspoelen helpt dus geen rukkie.
Had eerst gelezen;
Ten slotte draagt ook de consument enige verantwoordelijkheid. Beschimmelde voedingswaren mogen niet meer worden verbruikt. Het wegsnijden van de beschimmelde oppervlaktelaag volstaat niet want toxines kunnen ver doordringen in het product.
Stond er o.a. ook in.......
http://www.voedsel.net/themas/mycotoxine.htm
Even omspoelen helpt dus geen rukkie.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
gooi tog gewoon weg man kom op
als je het zef al niet vertrouwd maak gewoon niewe
zoveel kosten ze nml niet!
dus ik schrijv voor:
effe niewe maken 4 dagen laten weken en dan een uurtje+een kwartiertje koken effe 2dagen laten staan en klaar is kees
als je het zef al niet vertrouwd maak gewoon niewe
zoveel kosten ze nml niet!
dus ik schrijv voor:
effe niewe maken 4 dagen laten weken en dan een uurtje+een kwartiertje koken effe 2dagen laten staan en klaar is kees
- arnold buurman
- Berichten: 333
- Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
- Locatie: ede
liggen al in de kliko
- Stefan Kazen
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Zuid-Holland
Henk,
Mijn eerste reactie was dan ook weggooien die handel, zoals er geschreven staat!
Wat ik mij afvraag is, of het in dit geval schimmels betreft..
En wat gebeurt er als er langere tijd tijgernoten op de bodem van een watertje liggen?
Zal dat niet gaan verzuren op den duur? (tijgernoten zullen waarschijnlijk niet zo snel worden afgebroken door bacterien)
Ook kan de mens niet vergeleken worden met dieren, echter....voedingsmiddelen die niet geschikt worden bevonden voor de menselijke voeding mogen niet zonder meer worden doorgegeven voor verwerking in de dierenvoeding.
Mvg,
Stefan
Mijn eerste reactie was dan ook weggooien die handel, zoals er geschreven staat!
Wat ik mij afvraag is, of het in dit geval schimmels betreft..
En wat gebeurt er als er langere tijd tijgernoten op de bodem van een watertje liggen?
Zal dat niet gaan verzuren op den duur? (tijgernoten zullen waarschijnlijk niet zo snel worden afgebroken door bacterien)
Ook kan de mens niet vergeleken worden met dieren, echter....voedingsmiddelen die niet geschikt worden bevonden voor de menselijke voeding mogen niet zonder meer worden doorgegeven voor verwerking in de dierenvoeding.
Mvg,
Stefan