mais en hennep


Plaats reactie
Gebruikersavatar
sergio verheij
Berichten: 146
Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
Locatie: zutphen

22-12-2003 13:54

Ik heb net wat hennep en mais gekocht,en wilde er het nieuwe jaar mee aan de slag.
Wie heeft er nog wat tips hoe ik het smaakvol kan bereiden?

mvg sergio
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

22-12-2003 14:34

heel simpel..24 weken in water en dan nog ff een kwartiertje koken. Geen flavour of andere rotzooi..vertouw een keer op de natuurlijke smaak!
Als aas is een houten of kurken kraal waar met bogy hennep korrels op is gelijmd pefect..helemaal als je deze 24 uur in de hennep olie laat staan.. Voordeel van de houten kraal is dat deze minder goed drijven en met een loodhageltje in het gat zelf zinkt zodat je ook met bodemaas kan vissen.

mvg martijn
Gebruikersavatar
Mark Noorman
Berichten: 1922
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
Locatie: Zeist

22-12-2003 14:53

24 weken in water? Dan kan hij er pas in juni mee vissen! :wink:

Martijn bedoelt natuurlijk 24 uur weken...sorry kon het niet laten...

Groeten,

Mark
Gebruikersavatar
Mark Zelle
Berichten: 943
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Vorden
Contacteer:

23-12-2003 01:21

sergio,

je wast eerst de hennep en mais,

vervolgens laat je de hennep even kiemen door ze een uur of 12 in warm water te leggen

de gekiemde hennep ontdoe je van de harde schil. en de sappige kiem dep je met een papiertje een beetje droog.

ondertussen heb je ook de mais 24 uur laten weken. vervolgens kook je de mais een minuut of 20. totdat hij kapot kookt. even afgieten en af laten koelen

je doet de mais en hennep in een magimixer en de puree die eruit komt maak je even op smaak met wat peper en zout en een snufje nootmuskaat ( indien je van pittig houd kun je ook een theelepel sambal toevoegen)

ondertussen kook je wat rijst of aardappels en dien je het op.

eet smakelijk

tip: even afgarneren met een takje peterselie of dille.

geraad pleegde literatuur: lekker vegatarisch, biologisch is heel logisch.

groeten
Gebruikersavatar
sergio verheij
Berichten: 146
Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
Locatie: zutphen

23-12-2003 13:58

Bedankt voor de tip mark,wat voor vlees zou je erbij doen dan?

mvg sergio
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.
Gebruikersavatar
Mark Zelle
Berichten: 943
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Vorden
Contacteer:

23-12-2003 15:12

vlees?

dit is een vegetarisch gerecht!

maar dit gerecht kan prima gecombineerd worden met een ragout van kalfsvlees.
Toon Fokkema
Berichten: 569
Lid geworden op: 13-05-2003 02:00

23-12-2003 18:39

Vegetarisch?!

Mensen, letten we er wel even op dat de mensen die vegetarisch/veganistisch zijn, dezelfde types mensen zijn die wij omschrijven als zijnde "groenen" of "boomknuffelaars" of "van die greenpeace tiepjes die hengelsport willen verbieden"

Met vleesetende groet :grin:
Gebruikersavatar
sergio verheij
Berichten: 146
Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
Locatie: zutphen

23-12-2003 19:11

Grapemakers:-)
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.
Koen de Been

23-12-2003 22:17

hey sergio,

ben het aankomende seizoen ook van plan om maís te gebruiken om de kosten in de hand te houden( ben van plan om 20 kilo particles in de week te gaan voeren, en als dat boillies zouden zijn ben ik zo blut).
maar je kan er eventueel smaakmakers bijdoen zoals zout,maggi,pindakaas,kaneel,basterdsuiker en noem het maar op..........

p.s: die 20 kilo voer ik in een week op en dan wel op stromend water!!

suc6 en eet smakelijk!!
kevin diederen
Berichten: 3862
Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
Locatie: Zuid Nederland

24-12-2003 11:47

zal een boomknuffelaar ook brandnetels knuffelen?
Met vriendelijke groet,

Kevin Diederen
Toon Fokkema
Berichten: 569
Lid geworden op: 13-05-2003 02:00

24-12-2003 17:04

vast niet.... :wink:
Plaats reactie