Ik heb net wat hennep en mais gekocht,en wilde er het nieuwe jaar mee aan de slag.
Wie heeft er nog wat tips hoe ik het smaakvol kan bereiden?
mvg sergio
mais en hennep
- sergio verheij
- Berichten: 146
- Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
- Locatie: zutphen
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
heel simpel..24 weken in water en dan nog ff een kwartiertje koken. Geen flavour of andere rotzooi..vertouw een keer op de natuurlijke smaak!
Als aas is een houten of kurken kraal waar met bogy hennep korrels op is gelijmd pefect..helemaal als je deze 24 uur in de hennep olie laat staan.. Voordeel van de houten kraal is dat deze minder goed drijven en met een loodhageltje in het gat zelf zinkt zodat je ook met bodemaas kan vissen.
mvg martijn
Als aas is een houten of kurken kraal waar met bogy hennep korrels op is gelijmd pefect..helemaal als je deze 24 uur in de hennep olie laat staan.. Voordeel van de houten kraal is dat deze minder goed drijven en met een loodhageltje in het gat zelf zinkt zodat je ook met bodemaas kan vissen.
mvg martijn
- Mark Noorman
- Berichten: 1922
- Lid geworden op: 14-01-2002 01:00
- Locatie: Zeist
24 weken in water? Dan kan hij er pas in juni mee vissen!
Martijn bedoelt natuurlijk 24 uur weken...sorry kon het niet laten...
Groeten,
Mark
Martijn bedoelt natuurlijk 24 uur weken...sorry kon het niet laten...
Groeten,
Mark
- Mark Zelle
- Berichten: 943
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Vorden
- Contacteer:
sergio,
je wast eerst de hennep en mais,
vervolgens laat je de hennep even kiemen door ze een uur of 12 in warm water te leggen
de gekiemde hennep ontdoe je van de harde schil. en de sappige kiem dep je met een papiertje een beetje droog.
ondertussen heb je ook de mais 24 uur laten weken. vervolgens kook je de mais een minuut of 20. totdat hij kapot kookt. even afgieten en af laten koelen
je doet de mais en hennep in een magimixer en de puree die eruit komt maak je even op smaak met wat peper en zout en een snufje nootmuskaat ( indien je van pittig houd kun je ook een theelepel sambal toevoegen)
ondertussen kook je wat rijst of aardappels en dien je het op.
eet smakelijk
tip: even afgarneren met een takje peterselie of dille.
geraad pleegde literatuur: lekker vegatarisch, biologisch is heel logisch.
groeten
je wast eerst de hennep en mais,
vervolgens laat je de hennep even kiemen door ze een uur of 12 in warm water te leggen
de gekiemde hennep ontdoe je van de harde schil. en de sappige kiem dep je met een papiertje een beetje droog.
ondertussen heb je ook de mais 24 uur laten weken. vervolgens kook je de mais een minuut of 20. totdat hij kapot kookt. even afgieten en af laten koelen
je doet de mais en hennep in een magimixer en de puree die eruit komt maak je even op smaak met wat peper en zout en een snufje nootmuskaat ( indien je van pittig houd kun je ook een theelepel sambal toevoegen)
ondertussen kook je wat rijst of aardappels en dien je het op.
eet smakelijk
tip: even afgarneren met een takje peterselie of dille.
geraad pleegde literatuur: lekker vegatarisch, biologisch is heel logisch.
groeten
- sergio verheij
- Berichten: 146
- Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
- Locatie: zutphen
Bedankt voor de tip mark,wat voor vlees zou je erbij doen dan?
mvg sergio
mvg sergio
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.
- Mark Zelle
- Berichten: 943
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Vorden
- Contacteer:
vlees?
dit is een vegetarisch gerecht!
maar dit gerecht kan prima gecombineerd worden met een ragout van kalfsvlees.
dit is een vegetarisch gerecht!
maar dit gerecht kan prima gecombineerd worden met een ragout van kalfsvlees.
-
- Berichten: 569
- Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
Vegetarisch?!
Mensen, letten we er wel even op dat de mensen die vegetarisch/veganistisch zijn, dezelfde types mensen zijn die wij omschrijven als zijnde "groenen" of "boomknuffelaars" of "van die greenpeace tiepjes die hengelsport willen verbieden"
Met vleesetende groet
Mensen, letten we er wel even op dat de mensen die vegetarisch/veganistisch zijn, dezelfde types mensen zijn die wij omschrijven als zijnde "groenen" of "boomknuffelaars" of "van die greenpeace tiepjes die hengelsport willen verbieden"
Met vleesetende groet
- sergio verheij
- Berichten: 146
- Lid geworden op: 13-05-2003 02:00
- Locatie: zutphen
Grapemakers:-)
wie het grote niet eerd, is het kleine niet weerd.
hey sergio,
ben het aankomende seizoen ook van plan om maís te gebruiken om de kosten in de hand te houden( ben van plan om 20 kilo particles in de week te gaan voeren, en als dat boillies zouden zijn ben ik zo blut).
maar je kan er eventueel smaakmakers bijdoen zoals zout,maggi,pindakaas,kaneel,basterdsuiker en noem het maar op..........
p.s: die 20 kilo voer ik in een week op en dan wel op stromend water!!
suc6 en eet smakelijk!!
ben het aankomende seizoen ook van plan om maís te gebruiken om de kosten in de hand te houden( ben van plan om 20 kilo particles in de week te gaan voeren, en als dat boillies zouden zijn ben ik zo blut).
maar je kan er eventueel smaakmakers bijdoen zoals zout,maggi,pindakaas,kaneel,basterdsuiker en noem het maar op..........
p.s: die 20 kilo voer ik in een week op en dan wel op stromend water!!
suc6 en eet smakelijk!!
-
- Berichten: 3862
- Lid geworden op: 28-09-2003 02:00
- Locatie: Zuid Nederland
zal een boomknuffelaar ook brandnetels knuffelen?
Met vriendelijke groet,
Kevin Diederen
Kevin Diederen