frietpan voor boillies/particles in te koken


Plaats reactie
Koen de Been

20-12-2003 19:31

het gaat om een gebruikte frietpan die nog vettig is maar hoe maak je die op de juiste manier schoon zonder dat je chemische schoonmaakmiddelen gebruikt.
Met water schoonmaken is een optie maar vet& water gaat niet samen...
misschien dat sommige home-made-draaiers hier ervaring mee hebben???
alvast bedankt!!!

met schone groeten,
koen
Gebruikersavatar
Pascal Rijzinga
Berichten: 661
Lid geworden op: 07-03-2002 01:00
Locatie: Groningen
Contacteer:

20-12-2003 20:05

Gewoon schoonmaken zogoed als je kunt en dan gewoon je boilies gaan koken.
Door het vaak gebruiken van de pan, kook je het er wel uit.

Pascal
Bart Bouwens
Berichten: 383
Lid geworden op: 29-12-2001 01:00
Locatie: Lommel (B)
Contacteer:

20-12-2003 20:36

Biotex :smile: een betere ontvetter voor je frietpan bestaat er bijna niet...
Water en biotex in de frietpan, frietpan aanzetten op 110 graden en lekker laten koken. Als je klaar bent een paar keer naspoelen en je kan boilies koken. Tis wel een beetje chemisch maar de binnenzijde van een frietpan is meestal RVS en dat neemt niets in zich op dus kwaad kan het niet.

Suc6, Bart
Xavier Hacking
Berichten: 336
Lid geworden op: 07-03-2003 01:00
Locatie: Stein(lb)
Contacteer:

20-12-2003 21:37

bij bergland(stein) waar ik werk hebben ze CADAC bbq cleaners op waterbasis voor ontvetten enz, sproeien, inwerken, warm water erbij, afvegen en weg!
haha denk alleen dat het wat ver weg is maja, ik heb ook een oude frituurpan, na een tydje is alles eruit gekookt hoor
greetz xavier
The Carphack strikes back @ http://www.carp-freaks.com !
Gebruikersavatar
Henri van der Wal
Berichten: 730
Lid geworden op: 29-01-2002 01:00
Locatie: visPASloo
Contacteer:

21-12-2003 01:05

Ik heb er al een paar superschoon gemaakt door er zo'n vaatwastablet in de gooien en de pan gewoon en uurtje aanzetten laten koken. Daarna zeer goed afspoelen natuurlijk.
Meldpunt Spiegelkarpers Fryslan : spiegelkarpersinfriesland@live.nl
http://www.ksnregiofryslan.nl

http://www.sunrisebaitservice.com - Quality Carpfood
wim tanghe
Berichten: 28
Lid geworden op: 10-12-2003 01:00
Locatie: Zedelgem

21-12-2003 13:14

gewoon met een keukenpapiertje utkuisen zo goed als je kan!
en daarna gewoon je boilies erin koken.
zoals gezegd kook je het vet er wel uit.
en daarbij;als er dan de eerste keren nog wat vettigheid in de pot zit zou ik bijgod niet weten wat daar dan zo slechts bij zou zitten dat schadelijk is voor de karper(rekeninghoudend met de ADI)
let the carp spirit be with you...===>VBK JEUGDCEL (bedankt mannen!)
Koen de Been

21-12-2003 18:53

vissers,

echt een grote troep!!!!
maar wel alles schoon, vaatwastablet erin, water koken en dit 3 keer herhalen.
ging perfect!!
bedankt voor de reacties.
albert plas
Berichten: 247
Lid geworden op: 24-03-2002 01:00
Locatie: Coevorden

21-12-2003 21:44

moie,
kan ik gewoon water in een oude frituurpan gooien? Ik heb er namelijk wel van gehoord (en inderdaad zie boven) maar ik weet niet of er na het schoonmaken gewoon water in kan... en of er nog dingen zijn waarmee je rekening moet houden.
groeten,
Albert
Waterbouw... werk voor echte mannen!
Gebruikersavatar
Marco Mensing
Berichten: 5504
Lid geworden op: 18-09-2002 02:00

22-12-2003 10:31

Ja, maximaal 2 pannen op een groep, anders blijven de stoppen er uit ploffen.
CarpeR Diem
Koen de Been

22-12-2003 20:37

Albert,

Kan er gewoon water in gooien maar niet van een te grote afstand anders krijg je kortsluiting!! geintje!! :lol:
Nee, ff serieus, ik kook m'n boillies hierin omdat het best wel veel voordelen heeft zoals: buiten koken(binnen geen last van stank,alleen de buren wel),kan je boillies er in 1 keer uithalen i.s.m het handige frietmandje. alleen is het wel verstandig om het niet over te laten koken!!! want anders brand de schuur af i.v.m kortsluiting!!

suc6!!

mvg koen
erik v d ven
Berichten: 143
Lid geworden op: 12-07-2002 02:00

23-12-2003 08:56

Zoek anders eens naar een elektrische wekketel. Hier kan je bijna een kilo boilies in een keer mee koken. Ik heb de mijne tweedehands gekocht. Ik dacht dat je ze een jaar of acht geleden bij de Boerenbond kon kopen.

gr Erik
De fotograferende visser of de vissende fotograaf. (ben ik nog niet over uit)
http://www.karperwereld.nl/schrijfs/erik1.php
henk gerressen

23-12-2003 20:22

hoi kon ik heb mijn frituur netje met een stoom duck gereinigd en dat ging perfekt
met 3 bar (ongeveer)krijg je hem makkelijk schoon
henk gerressen

23-12-2003 20:23

sorry koen verkeerd geschreven
manuel den hartog
Berichten: 41
Lid geworden op: 02-06-2003 02:00
Locatie: zuidholland
Contacteer:

16-01-2004 12:24

Je kan ze natuurlijk ook gewoon in de vaat wasser zetten.. :D :D
( mits je die hebt en je bak+ mandje eruit kan)

Als je in de frituurpan kookt dan blijft ie ook een beetje op dezelfde temp.. verwarmd automatisch een beetje bij als de boilies eringaan en stopt ook weer automatisch..
Ik moet wel er bij vermelden dat ik hem wel eerst op 160 graden zet want anders duurt het me telang voordat het water kookt..
En ik kook meestal binnen een beetje water op het fornuis zodat met het bijvullen de temp niet een eind zakt..

Het gaat echter als een trein als het gaat..
in zo'n ouderwetse emaille frituurpan met netje kan het ook heel goed moet ik zeggen maar dan moet je het wel weer binnen doen en met knoflook of andere geuren ben je daar niet echt blij mee kan ik je zeggen..

Kortom : Het voordeel is dus het mandje icm de temp regeling en dat je overal boilies kan koken waar er maar een stopcontact is..

veel succes..
Plaats reactie