aparte soak/dip voor over je boillies.....


Plaats reactie
Koen de Been

08-10-2003 11:57

heeft iemand nog een tip voor als je je home-made boillies iets aparts wilt meegeven voordat je de boillies invriest??
m'n boillies bevat vismeel en kruiden dus iets in die trend......
alvast bedankt!!!

mvg koen de been
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

08-10-2003 12:10

Koen,

Wat dacht je van honing, werkt ook gewoon op
vismeel boilies. De honing pas erover gieten
als je gaat vissen, minimaal 24 uur van te-
voren.
Laat voor de rest je fantasie een beetje spe-
len, en probeer gewoon wat.

groetjes Benny
Reinder van Lune

08-10-2003 16:20

Koen,
Moet je nu de honing pas erover gieten
als je gaat vissen OF minimaal 24 uur van te-
voren ???
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

08-10-2003 16:29

ik wil een dip maken van bananen asence
moet ik daar nog iets van flavour door gooien ? zodat ik een sterk ruikend de stroop heb ?
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-10-2003 18:56

Beste Bart,

Zou ik niet doen, omdat een flavour vaak bitter/zuur is. Proef maar eens. Niet aan te raden. Puur die bananen asence gebruiken, misschien wat verdunnen als het te sterk is (ik ken het namelijk niet), met bijv. water of plantaardige olie.

Oh ja, en als het een stroop is, zal het langzaam (maar zeer zeker) een goed smaakspoor in het water trekken.
_________________
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Hofkens op 2003-10-08 18:57 ]</font>
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

08-10-2003 19:59

het is stroperig dus ik ga het proberen grtz
Bas Hofkens
Berichten: 2415
Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
Locatie: Mooiste provincie van NL

08-10-2003 20:45

suc6 ermee
Met vriendelijke groet,

Bas Hofkens
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

09-10-2003 13:07

Reinder,

De honing minimaal 24 uur van tevoren erover
gieten. Dus weken of maanden is niet nodig,
aangezien het redelijk stroperig is.

groetjes Benny
jurgen munten
Berichten: 1159
Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
Locatie: Eygelshoven

09-10-2003 15:12

Misschien kun je die bananen essence toevoegen aan zo'n bananen/perzik nectar uit de supermarkt. Zo heb je een meer natuurlijke dip.

Koen, je kunt je vismeelbollen ook insmeren met appelstroop, eventueel met toevoeging van wat "extraatjes" (betaine, crustacean extract ofzo).

groeten,
karperlimbo
Het is een kwestie van geduld.....
Jan Zwarthoed
Berichten: 355
Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
Locatie: Volendam

09-10-2003 17:58

Die honing heb ik de afgelopen 3 sessies gebruikt en had alle 3 keer na 10 min een run. De laatste keer zelf 2 tegelijk. Weet natuurlijk niet of het toeval is dat ze zo snel mijn boilies vonden, maar ik heb het hiervoor nog niet meegemaakt. Ik voeg er warm water aan toe zodat ik er ook nog andere stoffen in kan oplossen.Ik denk dat het in die verdunde toestand ook sneller de boilie intrekt. Benny ik zal er morgen eens een beetje fitness eiwit poeder banaansmaak aantoevoegen en dan op een hengel testen.
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

10-10-2003 10:22

gebrui dan aminozuren uit de shop...die eiwtpoeder is niet meer dan wat casseïne(of wei) eiwit met een smaakje kan je net zo geoed gelijk wat flavour aan toevoegen!
bart pieck
Berichten: 302
Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
Locatie: kampen
Contacteer:

10-10-2003 17:08

ik wil straks een dip maken van honing speculaas en banaan esance en wat mega tuti flavour hoeveel wtaer moet er nog door?
Jan Zwarthoed
Berichten: 355
Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
Locatie: Volendam

11-10-2003 15:36

net zoveel water tot dat het erge stoperige van de honing weg is. Ik denk dan dat het er beter intrekt vooral als je zelfgemaakte boilies hebt die een dag of 2 gedroogd hebben. Als je warm water neemt is het misschien een half kopje op een kwart pot honing. Het wordt wel een erge ingewikkelde dip Bart, haha.
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

11-10-2003 23:11

neem 1 teentje knoflook
2 dl olijfolie
1 flesje baukel vanille aroma


snij de knoflook lekker fijn (of pers
olie er bij flesje baukel er bij en dit eerst 24 opelkaar laten in trekken zonder bollies.
bollies 24 uur soaken en hangen maar
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
wouter mevis
Berichten: 170
Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
Locatie: Puth (CHINA)

28-10-2003 11:25

ik zelf gebruik graag een kerry /gamber dip!
met deze heb ik menig vis kunne verschalken
je pakt een deel gembersiroop (bij de toko te koop)
en je pak een halve theelepel kerry
deze myoteer je in een beetje olie (das opwarmen in een pan) zodat ie zich beter mengt daar de gember siroop!!!
en klaar is kees

easy does it!!!

vang ze
wouter
easy does it!!!
Gebruikersavatar
hans de haan
Berichten: 114
Lid geworden op: 07-04-2003 02:00
Locatie: zoetermeer/nunspeet

29-10-2003 09:16

waarom voeg je de honing niet meteen toe met het maken van boilies blijfd ie naar mijn mening constant werken en niet een paar uurtjes zoals een dip.

hans
Jan Zwarthoed
Berichten: 355
Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
Locatie: Volendam

29-10-2003 12:52

Dat kan ook natuurlijk maar ik had mijn boilies al gemaakt. En honing is best duur, ik gebruik altijd goedkopere alternatieven om mijn boilie te flavouren. De honing is gewoon een klein extra'tje dat er op de voerplek voor moet zorgen dat ze hem net iets sneller vinden.
Plaats reactie