aparte soak/dip voor over je boillies.....
heeft iemand nog een tip voor als je je home-made boillies iets aparts wilt meegeven voordat je de boillies invriest??
m'n boillies bevat vismeel en kruiden dus iets in die trend......
alvast bedankt!!!
mvg koen de been
m'n boillies bevat vismeel en kruiden dus iets in die trend......
alvast bedankt!!!
mvg koen de been
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Koen,
Wat dacht je van honing, werkt ook gewoon op
vismeel boilies. De honing pas erover gieten
als je gaat vissen, minimaal 24 uur van te-
voren.
Laat voor de rest je fantasie een beetje spe-
len, en probeer gewoon wat.
groetjes Benny
Wat dacht je van honing, werkt ook gewoon op
vismeel boilies. De honing pas erover gieten
als je gaat vissen, minimaal 24 uur van te-
voren.
Laat voor de rest je fantasie een beetje spe-
len, en probeer gewoon wat.
groetjes Benny
Koen,
Moet je nu de honing pas erover gieten
als je gaat vissen OF minimaal 24 uur van te-
voren ???
Moet je nu de honing pas erover gieten
als je gaat vissen OF minimaal 24 uur van te-
voren ???
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
ik wil een dip maken van bananen asence
moet ik daar nog iets van flavour door gooien ? zodat ik een sterk ruikend de stroop heb ?
moet ik daar nog iets van flavour door gooien ? zodat ik een sterk ruikend de stroop heb ?
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
Beste Bart,
Zou ik niet doen, omdat een flavour vaak bitter/zuur is. Proef maar eens. Niet aan te raden. Puur die bananen asence gebruiken, misschien wat verdunnen als het te sterk is (ik ken het namelijk niet), met bijv. water of plantaardige olie.
Oh ja, en als het een stroop is, zal het langzaam (maar zeer zeker) een goed smaakspoor in het water trekken.
_________________
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Hofkens op 2003-10-08 18:57 ]</font>
Zou ik niet doen, omdat een flavour vaak bitter/zuur is. Proef maar eens. Niet aan te raden. Puur die bananen asence gebruiken, misschien wat verdunnen als het te sterk is (ik ken het namelijk niet), met bijv. water of plantaardige olie.
Oh ja, en als het een stroop is, zal het langzaam (maar zeer zeker) een goed smaakspoor in het water trekken.
_________________
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Bas Hofkens op 2003-10-08 18:57 ]</font>
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
het is stroperig dus ik ga het proberen grtz
-
- Berichten: 2415
- Lid geworden op: 08-01-2002 01:00
- Locatie: Mooiste provincie van NL
suc6 ermee
Met vriendelijke groet,
Bas Hofkens
Bas Hofkens
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Reinder,
De honing minimaal 24 uur van tevoren erover
gieten. Dus weken of maanden is niet nodig,
aangezien het redelijk stroperig is.
groetjes Benny
De honing minimaal 24 uur van tevoren erover
gieten. Dus weken of maanden is niet nodig,
aangezien het redelijk stroperig is.
groetjes Benny
-
- Berichten: 1159
- Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
- Locatie: Eygelshoven
Misschien kun je die bananen essence toevoegen aan zo'n bananen/perzik nectar uit de supermarkt. Zo heb je een meer natuurlijke dip.
Koen, je kunt je vismeelbollen ook insmeren met appelstroop, eventueel met toevoeging van wat "extraatjes" (betaine, crustacean extract ofzo).
groeten,
karperlimbo
Koen, je kunt je vismeelbollen ook insmeren met appelstroop, eventueel met toevoeging van wat "extraatjes" (betaine, crustacean extract ofzo).
groeten,
karperlimbo
Het is een kwestie van geduld.....
-
- Berichten: 355
- Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
- Locatie: Volendam
Die honing heb ik de afgelopen 3 sessies gebruikt en had alle 3 keer na 10 min een run. De laatste keer zelf 2 tegelijk. Weet natuurlijk niet of het toeval is dat ze zo snel mijn boilies vonden, maar ik heb het hiervoor nog niet meegemaakt. Ik voeg er warm water aan toe zodat ik er ook nog andere stoffen in kan oplossen.Ik denk dat het in die verdunde toestand ook sneller de boilie intrekt. Benny ik zal er morgen eens een beetje fitness eiwit poeder banaansmaak aantoevoegen en dan op een hengel testen.
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
gebrui dan aminozuren uit de shop...die eiwtpoeder is niet meer dan wat casseïne(of wei) eiwit met een smaakje kan je net zo geoed gelijk wat flavour aan toevoegen!
-
- Berichten: 302
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: kampen
- Contacteer:
ik wil straks een dip maken van honing speculaas en banaan esance en wat mega tuti flavour hoeveel wtaer moet er nog door?
-
- Berichten: 355
- Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
- Locatie: Volendam
net zoveel water tot dat het erge stoperige van de honing weg is. Ik denk dan dat het er beter intrekt vooral als je zelfgemaakte boilies hebt die een dag of 2 gedroogd hebben. Als je warm water neemt is het misschien een half kopje op een kwart pot honing. Het wordt wel een erge ingewikkelde dip Bart, haha.
neem 1 teentje knoflook
2 dl olijfolie
1 flesje baukel vanille aroma
snij de knoflook lekker fijn (of pers
olie er bij flesje baukel er bij en dit eerst 24 opelkaar laten in trekken zonder bollies.
bollies 24 uur soaken en hangen maar
2 dl olijfolie
1 flesje baukel vanille aroma
snij de knoflook lekker fijn (of pers
olie er bij flesje baukel er bij en dit eerst 24 opelkaar laten in trekken zonder bollies.
bollies 24 uur soaken en hangen maar
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
-
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 27-10-2003 01:00
- Locatie: Puth (CHINA)
ik zelf gebruik graag een kerry /gamber dip!
met deze heb ik menig vis kunne verschalken
je pakt een deel gembersiroop (bij de toko te koop)
en je pak een halve theelepel kerry
deze myoteer je in een beetje olie (das opwarmen in een pan) zodat ie zich beter mengt daar de gember siroop!!!
en klaar is kees
easy does it!!!
vang ze
wouter
met deze heb ik menig vis kunne verschalken
je pakt een deel gembersiroop (bij de toko te koop)
en je pak een halve theelepel kerry
deze myoteer je in een beetje olie (das opwarmen in een pan) zodat ie zich beter mengt daar de gember siroop!!!
en klaar is kees
easy does it!!!
vang ze
wouter
easy does it!!!
- hans de haan
- Berichten: 114
- Lid geworden op: 07-04-2003 02:00
- Locatie: zoetermeer/nunspeet
waarom voeg je de honing niet meteen toe met het maken van boilies blijfd ie naar mijn mening constant werken en niet een paar uurtjes zoals een dip.
hans
hans
-
- Berichten: 355
- Lid geworden op: 15-09-2003 02:00
- Locatie: Volendam
Dat kan ook natuurlijk maar ik had mijn boilies al gemaakt. En honing is best duur, ik gebruik altijd goedkopere alternatieven om mijn boilie te flavouren. De honing is gewoon een klein extra'tje dat er op de voerplek voor moet zorgen dat ze hem net iets sneller vinden.