drijvend deeg?


Plaats reactie
Tommy Bogaert
Berichten: 77
Lid geworden op: 06-03-2003 01:00
Locatie: Lanaken limburg belgie

03-08-2003 14:21

Zit er niet de mogelijkheid in om zelf een drijvend deegje te maken met keukenproducten, alleen zal ik dan niet weten wat te gebruiken om het drijvend te maken?
Koen Workel
Berichten: 1242
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Goor(Twente)

03-08-2003 17:36

hmmmmm,
het nadeel van een deegje is dat je het kneed en daardoor het lucht eruit kneed.

De enige mogelijkheid zal dus een stukje schuim of kurk in je deeg doen.

Maar dan kun je dus niet voeren.

Tja, nix aan te doen.

Koen
Humphrey Paap
Berichten: 198
Lid geworden op: 03-07-2002 02:00

03-08-2003 18:51

Tommy,

Dit trof ik aan in een receptenboekje van Geoff Kemp:

240 gram sodium caseinaat
30 gram tarwekiemen
30 gram gluten

Aanmaken met water en je hebt een drijvend deeg. Sodium caseinaat is niet direct een standaard keukenproduct maar misschien dat je er toch wat mee kunt ....

Er zijn daarnaast ook methoden om met behulp van bakpoeder een "cake" te maken van diverse deegsamenstellingen, maar dat vergt wel wat meer tijd en verdraagzame huisgenoten als het gaat om recepten met vismeel en dergelijke :grin:

Humphrey
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

03-08-2003 21:32

Koen,
hoe langer je kneed hoe meer lucht je erin draait.
Dit gaat op totdat de gevormde glutenstrengen gaan knappen omdat ze niet langer gerekt kunnen worden, gebeurt met een deegmachine na ongeveer 25 minuten.
Het deeg voelt dan aan als snot.

Tommy,
probeer eens een om het even wat voor soort deeg, in een stuk keukenfolie luchtdicht af te sluiten.
Vervolgens 1 tot 1 1/2 minuut in de magnetron plaatsen en op 500 tot 600 watt laten draaien.
De zetmeelen verstijfselen dan al wel wat maar het houd zijn lucht of koolzuurgas vast( wanneer je ietsje gist gebruikt).
Het iets gegaarde deeg laat zich ook nog eens over een behoorlijke afstand wegzetten zonder van de haak te schieten.
Probeer maar eens het 1 en ander, sterkte en

Sportieve groeten Henk
Plaats reactie