boilies blijven uit elkaar vallen


Plaats reactie
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

21-05-2008 14:07

Ik gebruik de volgende mix,

maismeel 250gr.
griesmeel 250gr.
soyameel 250gr.
notenmeel 150gr.
gemalen hennep 100gr.

Ik dacht zelf dat dit een aardige mix zal zijn...
Helaas telkens als ik ga rollen valt het uit elkaar het valt vaak al een beetje uit elkaar nadat ik de worsten gespoten hebt op me draaiplank :-?

Hoe zou dit toch steeds komen en zou ik misschien anders nog iets moeten toevoegen of iets..?
En ik gebruik zo'n 12 eieren op een kilo mix anders blijft de mix zo droog!

Gr. Dennis
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

21-05-2008 14:12

De noten meel bind totaal niet en vraagt zeer veel vocht. dit is denk ik de hoofdreden waarom je mix uit mekaar valt.
Ik zou niet meer dan 50gram noten meel gebruiken.

Voor de rest moet het prima lukken.
Jealousy is a motherfucker... A weak Jealous motherfucker... If you are jealous, you're just a weak motherfucker!!
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

21-05-2008 14:22

griesmeel vervangen voor tarwebloem, 25 ml (noten/sesam?)olie erbij per kg mix en wat langer kneden. Dan hoeft het notenmeel er niet uit.
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

21-05-2008 14:48

Ik blijf liever nu wel gewoon de ingredienten gebruiken die ik ook in huis heb.!
Wel heb ik evt. nog een zak polenta liggen....
Ik ga het anders binnenkort proberen met 50gr. notenmeel hopelijk lukt dat wel :)

Bedankt voor de reacties :wink:
Gebruikersavatar
Dries Jacke
Berichten: 2360
Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
Locatie: Friesland

21-05-2008 15:30

je deeg iets natter maken of een extra eitje en wat olie. Moet lukken dan, ik gebruik zelf ook vaak notenmeel en heb geen problemen gehad. Ik denk dat je deeg te droog is.
Gebruikersavatar
Viktor van Ophuizen
Berichten: 1424
Lid geworden op: 16-10-2002 02:00
Locatie: omgeving nijmegen

21-05-2008 17:32

dennis Ter schreef:Ik blijf liever nu wel gewoon de ingredienten gebruiken die ik ook in huis heb.!
Wel heb ik evt. nog een zak polenta liggen....
Ik ga het anders binnenkort proberen met 50gr. notenmeel hopelijk lukt dat wel :)

Bedankt voor de reacties :wink:


Dan haal je toch gewoon een paar kilo tarwebloem in huis! kost slecht 35 cent per kilo (lidl)
en dan is je probleem opgelost.

gr viktor
jan van susteren
Berichten: 246
Lid geworden op: 26-04-2007 12:18
Locatie: horn
Contacteer:

21-05-2008 20:38

Daar kan je tog niks van zeggen ofwel dan :wink:
mooie karpers en mooie vrouwen zijn moeilijk aan de haak te slaan
ron thijsen
Berichten: 571
Lid geworden op: 08-11-2007 08:52
Locatie: geleen

21-05-2008 21:57

Neem paar % martin sb gel powder maakt je bal wat harder tot knalhart en bind super.
Vroegen nam ik een ander goedje.een soort caseinate .maar toen waren de boilie,s nog 6 gulden voor 300 gr,en was er nog geen massamarkt in de boilie industrie.
Als ik zonder eialbumine vis en zonder eieren;geen eiproducten in me boilie,s wil hebben:dan neem ik dit product er zijn ook andere verkopers van dit poeder.maar die van sb blijft beetje betaalbaar . http://www.martinsb.com/index.php?res=4&flash=8
Succes. :roll:
breek me de slurf niet open
dennis Ter
Berichten: 56
Lid geworden op: 05-03-2007 20:57

22-05-2008 11:44

maismeel 250gr.
tarwebloem 250gr.
soyameel 250gr.
notenmeel 150gr.
gemalen hennep 100gr.

En dan nog de eieren erbij en ik heb wel walnoten olie weet niet of dit ook kan..?
Zo zou die dus inprincipe gewoon goed moeten draaien en niet uiit elkaar vallen...?
Plaats reactie