een goede flavour voor vismeelboilies
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
heb de boilies klaar heb ze vanacht laten drogen op een theedoek ,nu nog flavouren wat is een goede voor vismeel boilies??
-
- Berichten: 492
- Lid geworden op: 05-01-2004 21:20
- Locatie: Schiedam
- Contacteer:
had je de flavour al niet moeten toevoegen?!?!?!?!
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
kan toch ook na het drogen in een plasticzakje flavour gooien en dan goed inlaten trekken en dan in de diepvries?
Dennis,
Dat hoeft niet, het is nl. maar net wat je onder een flavour verstaat.
Maar met wat men normaliter onder een flavour verstaat zou ik dit niet zo gauw of heel voorzichtig (halve dosering, uitgaande van het gewicht van de kant en klare boilies) en verdund met water doen.
En dan nog zijn er flavours die je veel hoger kunt doseren, maar er zijn ook flavours die het op deze manier helemaaaaaaaaaal niet goed doen.
Een kwestie van experimenteren.
Met Monster Crab (Rod Hutchinson), Caramel Toffee (Solar), Chocolate Malt (Rod Hutchinson) en Vanilla Ice Cream (Rod Hutchinson) kun je dit gerust doen met enkele milliliters (1-4) per kilo boilies. Wel een beetje verdunnen met water, dan verspreid het zich beter en trekt het beter/dieper in de boilie, zeker als je deze goed hebt gedroogd.
TIP: Koop een fles Shellfish Sense Appeal van Rod Hutchinson, of bijvoorbeeld een Fles Mussel Juice van Waterland Baits, gooi al je bollen in een emmer, giet het er in pure vorm lekker royaal overheen en schud alles goed door elkaar. Laat het nu een dagje lekker intrekken en gooi dan alles netjes verpakt de vriezer in.
Wedden dat?
WB
PS: Flavour betekent: 'De smaak'. BRON: http://www.freetranslation.com/
Dat hoeft niet, het is nl. maar net wat je onder een flavour verstaat.
Maar met wat men normaliter onder een flavour verstaat zou ik dit niet zo gauw of heel voorzichtig (halve dosering, uitgaande van het gewicht van de kant en klare boilies) en verdund met water doen.
En dan nog zijn er flavours die je veel hoger kunt doseren, maar er zijn ook flavours die het op deze manier helemaaaaaaaaaal niet goed doen.
Een kwestie van experimenteren.
Met Monster Crab (Rod Hutchinson), Caramel Toffee (Solar), Chocolate Malt (Rod Hutchinson) en Vanilla Ice Cream (Rod Hutchinson) kun je dit gerust doen met enkele milliliters (1-4) per kilo boilies. Wel een beetje verdunnen met water, dan verspreid het zich beter en trekt het beter/dieper in de boilie, zeker als je deze goed hebt gedroogd.
TIP: Koop een fles Shellfish Sense Appeal van Rod Hutchinson, of bijvoorbeeld een Fles Mussel Juice van Waterland Baits, gooi al je bollen in een emmer, giet het er in pure vorm lekker royaal overheen en schud alles goed door elkaar. Laat het nu een dagje lekker intrekken en gooi dan alles netjes verpakt de vriezer in.
Wedden dat?
WB
PS: Flavour betekent: 'De smaak'. BRON: http://www.freetranslation.com/
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
de meenste flavour verdamt toch wel bij het koken van de boilies ,heb je na het koken geen last van
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Daarom doe ik als er op het flesje staat 5ml altijd 6 of 7 ml bij de eieren, kom ik ongeveer toch op 5 uit, en zoniet denk ik toch altijd dat ze het als maximaale hoeveelheid zetten voor hun terwijl ik het vermoeden heb dat ze er zelf veel meer ingooien.
Dus iets meer schaad niet zoveel als je zou denken.
Dus iets meer schaad niet zoveel als je zou denken.
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
Geplaatst: 10-01-2007 16:00 Onderwerp:
--------------------------------------------------------------------------------
hoi,heb even verder gelezen en heb nu dit bedacht
halve kilo
100gr vismeel
100gr griesmeel
100gr sojameel
100gr maismeel zoet
30 gr zout
50 gr hennep gemalen
20 gr birdfood
20 ml visolie
20 ml melase
wie denkt hier anders over of zou er wat weglaten of bijvoegen?
_________________
--------------------------------------------------------------------------------
hoi,heb even verder gelezen en heb nu dit bedacht
halve kilo
100gr vismeel
100gr griesmeel
100gr sojameel
100gr maismeel zoet
30 gr zout
50 gr hennep gemalen
20 gr birdfood
20 ml visolie
20 ml melase
wie denkt hier anders over of zou er wat weglaten of bijvoegen?
_________________
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
boilies maken moet je gewoon proberen, zo kom je er vanzelf achter wanneer iets niet lekker draait en waar dat dan aan ligt. Vangen doen ze allemaal wel.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
robert klapman schreef:want vergeet niet dat iedereen met flavour vist sttttt
Ik gebruik geen flavour
( mja smaakstof vlavour alles in 1 produkt visolie )
dus werkt perfect.
- jurgen heintjes
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
- Locatie: JRC twin skin
Ik zou een flavour overbodig vinden maar dat is een kwestie van vertrouwen.
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
bedankt he klapman leuk he zo,n DISCUSSIE FORUM.
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Mocht je nog nooit zonder geflavourde boilies hebben gevist, probeer het gewoon eens. Gaat uitstekend!
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
-
- Berichten: 70
- Lid geworden op: 09-10-2005 15:42
- Locatie: nieuw vossemeer
ik gebruik ook nooit geen flavour meer gewoon een smaak met grondstoffen is het best (tip): probeer eens bij je vismeel bollies in de mix een paar kruiden uit bij mij heeft het veel succes
veel succes ik hoop dat je er wat aan heb
groetjes benny
veel succes ik hoop dat je er wat aan heb
groetjes benny
-
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
- Locatie: Melick
- Contacteer:
welke flavour je gebruikt op je vismeelbol maakt niet zoveel uit.
Als je bij vissmaak/geur wilt blijven doe je er een monstercrab of mossel flavour op.
Wat bij mij zeer goed heeft gewerkt ( dit is per ongeluk gebeurt, omdat we op dat moment geen andere flavour/dipper voor handen hadden) is en vismeel boillie dippen in peach-dip. eromheen voeren met een standaard vismeel boillie omdat deze al genoeg geurt van zichzelf.
dus welke flavour/dipper je ook gebruikt, maakt eigenlijk niet zoveel uit, ga uit van je eigen gevoel en vertrouwen in bepaalde geuren/smaken.
Succes !
Als je bij vissmaak/geur wilt blijven doe je er een monstercrab of mossel flavour op.
Wat bij mij zeer goed heeft gewerkt ( dit is per ongeluk gebeurt, omdat we op dat moment geen andere flavour/dipper voor handen hadden) is en vismeel boillie dippen in peach-dip. eromheen voeren met een standaard vismeel boillie omdat deze al genoeg geurt van zichzelf.
dus welke flavour/dipper je ook gebruikt, maakt eigenlijk niet zoveel uit, ga uit van je eigen gevoel en vertrouwen in bepaalde geuren/smaken.
Succes !
-
- Berichten: 74
- Lid geworden op: 27-10-2006 17:49
- Locatie: Barneveld
gebruik eens watertemperatuuren benede de 10 grade eens deze flavor N-33 attractor
-
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
- Locatie: Melick
- Contacteer:
Ricardo van Malestijn schreef:gebruik eens watertemperatuuren benede de 10 grade eens deze flavor N-33 attractor
Ricardo, dit is een zeer slecht leesbare zin, van welke producent is die flavour, wat voor soort is het ???
Probeer een fatsoendelijke zin te tikken, deze is absoluut niet leesbaar.
-
- Berichten: 74
- Lid geworden op: 27-10-2006 17:49
- Locatie: Barneveld
Toine van de Meulenhof schreef:Ricardo van Malestijn schreef:gebruik eens watertemperatuuren benede de 10 grade eens deze flavor N-33 attractor
Ricardo, dit is een zeer slecht leesbare zin, van welke producent is die flavour, wat voor soort is het ???
Probeer een fatsoendelijke zin te tikken, deze is absoluut niet leesbaar.
Ik bedoelde:
Gebruik eens bij watertemperaturen beneden de 10 graden celcius de flavor N-33 attractor.
Het merk weet ik niet alleen de naam stond op het flesje maar het is denk wel bij de betere hengelsportwinkelier te verkrijgen.
De geur is een vismeelgeur.
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
ik heb een flesje terible fish van proline flavour.
hoe kan ik die het beste er door hee doen?
hoe kan ik die het beste er door hee doen?
- Marc Henstra
- Berichten: 241
- Lid geworden op: 14-12-2006 12:09
- Locatie: hoogeveen
fernando,
als je een kilo boilies maakt 5ml door je eieren heen en als je ze invriest besprenkel je het vrieszakje nog een beetje met je flavour ,zakje dicht knopen en dan nog even goed heen en weer rollen zodat de flavour zich goed verdeelt over het aantal boilies.
als je een kilo boilies maakt 5ml door je eieren heen en als je ze invriest besprenkel je het vrieszakje nog een beetje met je flavour ,zakje dicht knopen en dan nog even goed heen en weer rollen zodat de flavour zich goed verdeelt over het aantal boilies.
-
- Berichten: 254
- Lid geworden op: 23-05-2006 22:34
- Locatie: hellevoetsluis
oke bedankt
- wubs wljan
- Berichten: 251
- Lid geworden op: 24-11-2006 21:13
- Locatie: luttel city
wat is een goeie flavour ken iemand da mij uitleggen groeten
een dag nie gevist is een dag nie geleeft
een dag nie gevist is een dag nie geleeft
-
- Berichten: 376
- Lid geworden op: 06-05-2003 02:00
- Locatie: Melick
- Contacteer:
Wat een goede flavour is kan niemand je uitleggen.
Dit ligt aan het type water, welke boillie, en kan van dag tot dag verschillend zijn.
Proberen is het advies, en op je eigen gevoel te werk gaan.
Dit ligt aan het type water, welke boillie, en kan van dag tot dag verschillend zijn.
Proberen is het advies, en op je eigen gevoel te werk gaan.
- ruben tissink 1
- Berichten: 20
- Lid geworden op: 28-03-2006 16:02
- Locatie: kapelle
Als je een stinkende flavour wilt hebben in je vismix moet je de squid flavour van Martin SB bijv. gebruiken.
De geur is niet uit te harden!
Van mijn ouders mag ik de flavour niet meer gebruiken omdat het zo erg stinkt.
Ik weet niet als het heel goed vangt, want ik heb er maar enkele keren meegevist. Ik heb er wel wat karpertjes gevangen maar ik heb gewoonweg niet genoeg ermee gevist om een ordeel te geven.
De geur is niet uit te harden!
Van mijn ouders mag ik de flavour niet meer gebruiken omdat het zo erg stinkt.
Ik weet niet als het heel goed vangt, want ik heb er maar enkele keren meegevist. Ik heb er wel wat karpertjes gevangen maar ik heb gewoonweg niet genoeg ermee gevist om een ordeel te geven.
Houd je taai!
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Weet je wat stinkt!?
Japanese squid van performance baits en Leber (vlees/vis) van Top secret.
Niet mijn schuld als je er van flauw valt!
Japanese squid van performance baits en Leber (vlees/vis) van Top secret.
Niet mijn schuld als je er van flauw valt!
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Mark Brouwer
- Berichten: 975
- Lid geworden op: 02-03-2005 14:08
- Locatie: Nuenen
Vismeelboiley en vis/krab flavour....
Gooi het eens over een heel andere boeg en vis met iets totaal anders.
Peach, aardbei, kokos of vanille door je eigen vismeelboiley zorgen voor iets totaal anders dan de rest, die vis bij vis houd. Experimenteren zou ik zeggen, maar gebruik vooral niet te hoge doseringen van dit zwaar actieve goedje.
Succes
Gr Mark
Gooi het eens over een heel andere boeg en vis met iets totaal anders.
Peach, aardbei, kokos of vanille door je eigen vismeelboiley zorgen voor iets totaal anders dan de rest, die vis bij vis houd. Experimenteren zou ik zeggen, maar gebruik vooral niet te hoge doseringen van dit zwaar actieve goedje.
Succes
Gr Mark
"Dode brasem vangen, da's pas erg!"