Hoe beginnen met bolliedraaien?


Plaats reactie
Thijs van Dijck
Berichten: 51
Lid geworden op: 20-08-2005 13:02

29-10-2005 12:17

Nou ik wil misschien binnenkort beginnen met bollie draaien. Maar ik weet niet echt hoe ik moet beginnen? Gewoon meteen al een tafel kopen of gewoon beginnen met draaien? En hoe gaat het hele proces van bollie draaien ? Hoe begin je en wat volgt er precies.


Bedankt Thijs van Dijck
Rene de vries

29-10-2005 15:48

Hallo,

Het proces staat heel goed beschreven op de volgende pagina:

http://www.henkkoster.nl/karperindex.htm
Klik maar eens op de link "boillies maken".

Mijn advies is om de eerste keer een kant en klaarmix te nemen en deze per maximaal 1 kilo te verwerken.
Als je het onder de knie hebt kan je altijd zelf een mix gaan samenstellen.

Het is in het begin zeker niet nodig om een boillitafel een een boilliespuit enzo te hebben.
Gewoon met je hand worsten draaien, en deze doorsnijden en (soep)balletjes van draaien net als met gehakt volstaat.
Ze hoeven niet perfekt rond te zijn en ze hoeven zeker niet dezelfde maat te hebben.

Succes
Gebruikersavatar
Marco Zandvoort
Berichten: 1007
Lid geworden op: 23-09-2005 09:14
Locatie: Rijssen
Contacteer:

29-10-2005 19:42

Wat Rene zegt heb ik ook gedaan gewoon de eerste keer met de hand draaien stel het bevalt je niet nou dan heb je die tafel en bioliespuit voor niks gekocht.Ik heb het ook gedaan nu is het mij wel bevallen maar nu heb ik dus wel een tafel en boiliespuit.

M Z
><((((°> Denk als een vis,vis als een reiger. <°))))><

Of

><((((°> Denk als een vis,vis als een Tijger. <°))))><
Gebruikersavatar
Sander van Schelven
Berichten: 114
Lid geworden op: 09-05-2004 23:02
Locatie: Spijkenisse

30-10-2005 10:20

Ja, idd
gewoon lekker met de hand, ik doen het nog steeds na 2 jaar
op de bekende site http://www.karpervissersonline.nl staat een hele duidelijke beschrijving en ook een goede basis voor je mix. Op http://www.karperstek.be en dan bij de boiliemix validator kan je een boiliemix invoeren en die berekend dan de hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten en ongeveer hoe de mix zal draaien en uitharden. Hou het in het begin lekker makkelijk,
veel succes
'instinct'
Plaats reactie