Eigen gemaakte bolie zit geen geur aan
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 20-07-2004 21:38
- Locatie: Vriezenveeen
- Contacteer:
Ik maak sinds kort mijn boilies zelf het lukt allemaal ook goed maar als ik flavour toe voeg ( hoeveelheid zelfde als op verpakking ) en als de bolies klaar zijn dan zit de geur er niet aan ook niet een dag erna. Ik heb al verscchillende flavours geprobeerd maar helpt niet. Wat doe ik fout?
- Eddy Norder
- Berichten: 1317
- Lid geworden op: 16-02-2003 01:00
- Locatie: Sappemeer
- Contacteer:
Chiel,
heb je de boilies al eens geroken als ze een tijdje in het water gelegen hebben?
En voor wat betreft de geur, die is natuurlijk totaal niet van belang. Het gaat om de aantrekkingskracht die de boilie uitstraalt. Dus vooral de smaak.
Heb je er ook een ingredient in die vrij sterk van geur is, het kan natuurlijk zijn dat deze de geur van de flavour overstemt.
Groet
Ed
heb je de boilies al eens geroken als ze een tijdje in het water gelegen hebben?
En voor wat betreft de geur, die is natuurlijk totaal niet van belang. Het gaat om de aantrekkingskracht die de boilie uitstraalt. Dus vooral de smaak.
Heb je er ook een ingredient in die vrij sterk van geur is, het kan natuurlijk zijn dat deze de geur van de flavour overstemt.
Groet
Ed
Als afgunst branden wou, konden we de gaskraan dicht draaien.
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
wat voor u niet echt ruikt kan voor de karper fel ruiken natuurlijk.
Normaal ruikt een boilie bijna niet na het koken maar wel na het drogen ???
Welke falvours gebruik je dan ???? zijn het erg vluchtige ??
Normaal ruikt een boilie bijna niet na het koken maar wel na het drogen ???
Welke falvours gebruik je dan ???? zijn het erg vluchtige ??
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- Mike Verhoeff
- Berichten: 752
- Lid geworden op: 10-02-2004 12:09
- Locatie: Nederland
Klopt na het koken van de boilies ruik ik ook vaak niks meer van de toevoegingen. Echter na het drogen ruikt deze wel weer een beetje. Maar het hoeft zeker niet te overheersen om karper te vangen
Groet Mike
Groet Mike
-
- Berichten: 1242
- Lid geworden op: 05-05-2004 15:37
- Locatie: lelystad
waarom zouden je boilli's moeten ruiken.
als ik iets nieuws probeer gooi ik altijd een boilli in een glas water en laat dit een uurtje of 3 staan, en neem daarna een slokje.
je zult nog verbaast staan wat voor smaak het water heeft ook al heb je geen geur.
denk persoonlijk dat dat belangrijker is dan dat je een heerlijk aardbei geurtje hebt aan je knikkers
als ik iets nieuws probeer gooi ik altijd een boilli in een glas water en laat dit een uurtje of 3 staan, en neem daarna een slokje.
je zult nog verbaast staan wat voor smaak het water heeft ook al heb je geen geur.
denk persoonlijk dat dat belangrijker is dan dat je een heerlijk aardbei geurtje hebt aan je knikkers
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
de smaak is het belangrijkste dat klopt, als het lekker ruikt maar bitter smaakt ga je er niet veel op kunnen vangen => beter is het dat je niet veel ruikt maar dat ze heel lekker zijn. Vinden doet onze vriend het zeker, als hij aast zal hij het wel vinden.
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- robin weijn
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 19-03-2004 18:45
- Locatie: almelo
- Contacteer:
Je kunt ook na de tijd een beetje flever over de boilie’s gooien
ik leef aan de waterkant
- Koen de Been
- Berichten: 1882
- Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
- Locatie: Wosterhout
[quote="robin weijn"]Je kunt ook na de tijd een beetje flever over de boilie’s gooien [/quote]
Robin,
Dat adviseer ik niet........
Veel flavours op Ethyl basis zijn zuur van smaak en geur als deze in grotere hoeveelheden aanwezig zijn(puur dus ook!!)
Om je boillie's na te flavouren kan je beter Boosters of dips(op oliebasis) gebruiken!!Die geven hun geur en smaak gelijdelijker af en hebben geen van alle een bittere/zure nasmaak
En niet iedere boilie hoeft te stinken als je dr mee wilt vangen
Robin,
Dat adviseer ik niet........
Veel flavours op Ethyl basis zijn zuur van smaak en geur als deze in grotere hoeveelheden aanwezig zijn(puur dus ook!!)
Om je boillie's na te flavouren kan je beter Boosters of dips(op oliebasis) gebruiken!!Die geven hun geur en smaak gelijdelijker af en hebben geen van alle een bittere/zure nasmaak
En niet iedere boilie hoeft te stinken als je dr mee wilt vangen
Vriendelijke groet,
Koen de Been
Koen de Been
- martijn dekker
- Berichten: 383
- Lid geworden op: 22-10-2003 02:00
- Locatie: Geldermalsen
- Contacteer:
Er kunnen meerdere dingen zijn die je fout doet,
Boilie te lang laten koken, hierdoor kook je de flavour uit de boilie. in de regel volstaat met 3 minuten koken.
Te weinig flavour toegevoegd aan het deeg, heb dit zelf ook gehad, er stond op de verpakking 5 ml per 500 gram maar j moest er het dubbele in doen om de boilie te gaan ruiken.
Boilie te lang laten drogen, dan gaat de geur er natuurlijk af. Meestal laat ik ze een uur drogen en dan vries ik de zelfgemaakte knikkers in.
Je zegt dat je al verschillende flavours gebruikt hebt? Is dit allemaal van hetzelfde merk? Zo ja, neem eens wat anders.
Boilie te lang laten koken, hierdoor kook je de flavour uit de boilie. in de regel volstaat met 3 minuten koken.
Te weinig flavour toegevoegd aan het deeg, heb dit zelf ook gehad, er stond op de verpakking 5 ml per 500 gram maar j moest er het dubbele in doen om de boilie te gaan ruiken.
Boilie te lang laten drogen, dan gaat de geur er natuurlijk af. Meestal laat ik ze een uur drogen en dan vries ik de zelfgemaakte knikkers in.
Je zegt dat je al verschillende flavours gebruikt hebt? Is dit allemaal van hetzelfde merk? Zo ja, neem eens wat anders.
Penvissen.... met geen pen te beschrijven.
- Leon vd Graaf
- Berichten: 192
- Lid geworden op: 10-05-2002 02:00
Een uur drogen?????? Dat is vragen om ellende (schimmels).
-
- Berichten: 153
- Lid geworden op: 11-06-2003 02:00
- Locatie: purmerend
leon
ik weet niet wat jij bedoeld met schimmels
maar ik kan mijn bollie`s die ik vroeger draaide gerust een week laten liggen zonder dat deze gingen schimelen
dit proces heet dan ook wel lucht drogen
maar even terug te komen op het flavouren van de bollie`s
ophet moment dat je ze aan het koken bent raak je gewent aan de geur
en ruik je het zelf niet meer
(het zelfde als je op de wc zit en je schijt daar flink dan ruik je het op een gegeven moment ook niet meer )
je kunt er natuurlijk ook wat robin red in doen wat al eerder voor gesteld werd dit geeft een rode kleur en een pittige smaak er bij
voor de flavour kun jemake lijk 1,5 maal de genoemde waarde er in doen dan wat er op de verpakking staat
ik draaide min 20kg bollies per keer en liet ze op zolder uit drogen
ik rook op dat moment van het draaien ook niets meer
maar als ik na twee dagen de bollie`s ging omdraaien dan rook ik ze nog wel lichtjes
de meeste flavour gaat namelijk verloren in het kook proces
en blijft achter in het kook water
mvg marc
ik weet niet wat jij bedoeld met schimmels
maar ik kan mijn bollie`s die ik vroeger draaide gerust een week laten liggen zonder dat deze gingen schimelen
dit proces heet dan ook wel lucht drogen
maar even terug te komen op het flavouren van de bollie`s
ophet moment dat je ze aan het koken bent raak je gewent aan de geur
en ruik je het zelf niet meer
(het zelfde als je op de wc zit en je schijt daar flink dan ruik je het op een gegeven moment ook niet meer )
je kunt er natuurlijk ook wat robin red in doen wat al eerder voor gesteld werd dit geeft een rode kleur en een pittige smaak er bij
voor de flavour kun jemake lijk 1,5 maal de genoemde waarde er in doen dan wat er op de verpakking staat
ik draaide min 20kg bollies per keer en liet ze op zolder uit drogen
ik rook op dat moment van het draaien ook niets meer
maar als ik na twee dagen de bollie`s ging omdraaien dan rook ik ze nog wel lichtjes
de meeste flavour gaat namelijk verloren in het kook proces
en blijft achter in het kook water
mvg marc
- Danny Pauwels
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 21-04-2003 02:00
- Locatie: Antw.
inderdaad gewenning, als je veel met dezelfde boilies werkt dan ruik je zowieso na maanden minder van die reuk (ik heb dat toch ?)
i was never loyal, except to my own pleasure zone => i'm forever black eyed
- bart van bezouw
- Berichten: 2161
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
- Locatie: groningen
- Contacteer:
en chiel reageerd zelf niet meer...............
Maargoed... geur is leuk... smaak is belangrijk!!!!!!!!!
bart
Maargoed... geur is leuk... smaak is belangrijk!!!!!!!!!
bart
- patrick giewald
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 19-07-2004 20:09
- Locatie: maasmechelen
- Contacteer:
als ik ze invries doe ik er altijd nog een paar druppeltjes flavour bij en dat werkt prima bij mij
-
- Berichten: 11
- Lid geworden op: 20-07-2004 21:38
- Locatie: Vriezenveeen
- Contacteer:
mensen allemaal bedankt voor de tips!