tijgers
-
- Berichten: 26
- Lid geworden op: 25-05-2008 18:55
ik heb eergisteren tijgernoten geweekt en vandaag gekookt na het koken heb ik wat oud bier bij het kookvocht gedaan maar nu is het water helemaal donker en ruikt helemaal naar bier :S:S is dit wel goed ?
- Thijs de Lange
- Berichten: 93
- Lid geworden op: 23-02-2006 14:13
- Locatie: Flevoland
ja, hier is helemaal niks mis mee.
over enkele dagen, afhankelijk van de temperatuur, zal het beginnen te gisten. dan zal het vocht vanzelf steeds slijmeriger worden.
gewoon geduld hebben is de oplossing;)
over enkele dagen, afhankelijk van de temperatuur, zal het beginnen te gisten. dan zal het vocht vanzelf steeds slijmeriger worden.
gewoon geduld hebben is de oplossing;)
tja...
- Joey David
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 24-06-2008 10:21
- Locatie: Roermond
Je kan natuurlijk ook alleen suiker erbij doen.
Duurt het wel ietsjes langer voordat de slijmlaag vormt.
Duurt het wel ietsjes langer voordat de slijmlaag vormt.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Suiker en bier toevoegen is feitelijk onnodig.
Zet de emmer goed gesloten in de zon en je zult zien dat het slijmen - gisten - veel sneller gaat.
Je kunt nog iets versnellen door de emmer in een deken te wikkelen - broeieffect.
Zelf deed ik de noten in een koelbox die isoleert ook heel goed.
Zet de emmer goed gesloten in de zon en je zult zien dat het slijmen - gisten - veel sneller gaat.
Je kunt nog iets versnellen door de emmer in een deken te wikkelen - broeieffect.
Zelf deed ik de noten in een koelbox die isoleert ook heel goed.
Vissen is een hobby, geen religie!