tijgers


Plaats reactie
luuk bosch
Berichten: 26
Lid geworden op: 25-05-2008 18:55

25-06-2008 18:27

ik heb eergisteren tijgernoten geweekt en vandaag gekookt na het koken heb ik wat oud bier bij het kookvocht gedaan maar nu is het water helemaal donker en ruikt helemaal naar bier :S:S is dit wel goed ?
Gebruikersavatar
Thijs de Lange
Berichten: 93
Lid geworden op: 23-02-2006 14:13
Locatie: Flevoland

25-06-2008 18:58

ja, hier is helemaal niks mis mee.

over enkele dagen, afhankelijk van de temperatuur, zal het beginnen te gisten. dan zal het vocht vanzelf steeds slijmeriger worden.

gewoon geduld hebben is de oplossing;)
tja...
Gebruikersavatar
Joey David
Berichten: 52
Lid geworden op: 24-06-2008 10:21
Locatie: Roermond

25-06-2008 22:26

Je kan natuurlijk ook alleen suiker erbij doen.
Duurt het wel ietsjes langer voordat de slijmlaag vormt.
Gebruikersavatar
Douwe Bijlsma
Berichten: 8217
Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
Locatie: Leeuwarden

25-06-2008 23:22

Suiker en bier toevoegen is feitelijk onnodig.
Zet de emmer goed gesloten in de zon en je zult zien dat het slijmen - gisten - veel sneller gaat.
Je kunt nog iets versnellen door de emmer in een deken te wikkelen - broeieffect.
Zelf deed ik de noten in een koelbox die isoleert ook heel goed.
Vissen is een hobby, geen religie!
Plaats reactie