zelf boilie flavours maken?
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 18-04-2007 16:35
heey
ik maak sinds kork ook zelf boilies,
maar de flavours die ik in de winkel koop zijn erg duur(vind ik ).
kan in zelf geen flavours maken?
gr roel
ik maak sinds kork ook zelf boilies,
maar de flavours die ik in de winkel koop zijn erg duur(vind ik ).
kan in zelf geen flavours maken?
gr roel
- pieter de gouw
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 10-12-2006 22:58
- Locatie: Wageningen & Sint Oedenrode
Echt zelf flavours maken lijkt me nog een hele opgave.
Je zou wel kunnen denken aan andere toevoegingen: er hier op het forum genoeg voorbeelden te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan kruiden ed
groeten
Pieter
Je zou wel kunnen denken aan andere toevoegingen: er hier op het forum genoeg voorbeelden te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan kruiden ed
groeten
Pieter
Als ge het nie mêr wit, kûnde het ált nog behangen!
- Danny v Swieten
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 21-04-2006 19:44
- Locatie: Zoetermeer
precies, de natuurlijke dingen als kruiden en zaden ruiken meestal net zo goed, of zelfs beter.
Dat wou ik zeggen ja...
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 18-04-2007 16:35
ik heb al geprobeert knoflook te koken in een beetje water en dat gingen wel goed en rook ook heel sterk, maar nu wil ik ook graag iets zoets proberen.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Roel je had beter het water kunnen proeven dan de geur opsnuiven.
Dat zegt in ieder geval meer dan ergens aan ruiken.
Dat zegt in ieder geval meer dan ergens aan ruiken.
Vissen is een hobby, geen religie!
- thijs wijnhoven
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 02-02-2008 16:35
- Locatie: Riethoven
- Contacteer:
ik heb al geprobeert knoflook te koken in een beetje water en dat gingen wel goed en rook ook heel sterk, maar nu wil ik ook graag iets zoets proberen.
ze verkopen ook gwn knoflookpoeder in de supermarkt hoor...
pas wel op dat je niet teveel ervan in je mix doet want je komt erachter
dat dat poeder erg sterk ruikt
-
- Berichten: 37
- Lid geworden op: 18-04-2007 16:35
oke ik zal is gaan kijken bij de kruiden afdeling
- Martin Flierman
- Berichten: 287
- Lid geworden op: 30-11-2004 17:40
- Locatie: Harns
idd gewoon geen flavours gebruiken maar gewoon wat de supermarkt te bieden heeft.
zout peper paprikapoeder knoflookpoeder tomatensoep(ja deze werkt heel goed) verschillende soorten jus(zowel poeder als knijpfles) chili kerrie enz...
En ook verschillende dranken berenburg bv.
succes
zout peper paprikapoeder knoflookpoeder tomatensoep(ja deze werkt heel goed) verschillende soorten jus(zowel poeder als knijpfles) chili kerrie enz...
En ook verschillende dranken berenburg bv.
succes
- Jesse Geerling
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 18-03-2008 22:55
- Locatie: Oud-Beijerland
Ik denk dat je best flavours kan maken op die manier van koken, alleen zit er waarschijnlijk dan nog teveel water bij en zou je moeten gaan destileren (water eruit filteren), dan hou je alst goed is alleen knoflook olie over. Ik denk dat dit ook wel mogelijk is met andere stoffen.
Maar ikzelf zou gaan, zoals al gezegt is voor gewoon knoflookpoeder of -pasta uit de winkel.
Maar ikzelf zou gaan, zoals al gezegt is voor gewoon knoflookpoeder of -pasta uit de winkel.
Hooked 4 life.
- Albert van Benthem
- Berichten: 319
- Lid geworden op: 07-07-2006 14:38
- Locatie: Oosterwolde (Fr)
Flavours maken wordt inderdaad wat pittig. Een favoriete flavour van mij is stroop. Zo in de winkel te koop.. En duur kun je het niet noemen.
Wel heb ik een tip om zelf dipjes te maken. Die zijn ook nogal prijzig in de winkel, terwijl het bijna allemaal oliën zijn met daarin ook een beetje flavour.
Ik koop gewoon een fles sla-olie en voeg daar mijn, uit de supermarkt gekochte flavour bij. Laat het goedje een poosje staan zodat de olie goed naar de flavour ruikt. En voila: je eigen dip.
Een echte knaller is notenolie. Maar die combineerd niet goed met alle flavours. Zo kun je dus ook boilies draaien zonder flavour en toch attractie meegeven door middel van een goeie dip. Hoe langer je je boilie(s) in de dip houd, hoe meer ze opnemen (dus meer/langer ze uitlekken).
Vriendelijke groet,
Albert van Benthem
Wel heb ik een tip om zelf dipjes te maken. Die zijn ook nogal prijzig in de winkel, terwijl het bijna allemaal oliën zijn met daarin ook een beetje flavour.
Ik koop gewoon een fles sla-olie en voeg daar mijn, uit de supermarkt gekochte flavour bij. Laat het goedje een poosje staan zodat de olie goed naar de flavour ruikt. En voila: je eigen dip.
Een echte knaller is notenolie. Maar die combineerd niet goed met alle flavours. Zo kun je dus ook boilies draaien zonder flavour en toch attractie meegeven door middel van een goeie dip. Hoe langer je je boilie(s) in de dip houd, hoe meer ze opnemen (dus meer/langer ze uitlekken).
Vriendelijke groet,
Albert van Benthem
-
- Berichten: 289
- Lid geworden op: 25-01-2008 18:12
- Locatie: Hilvarenbeek
Als je weleens met particles (indien zelf gekookt en geweekt LET OP: dit moet goed gebeuren anders mol je de vis))vist kun je de toellie die hier van overblijft goed gebruiken als flavour. Die zure zooi vangt goed en is niet duur. Wel een nadeel is dat het een uur in de wind stinkt en je op je werk/school wel commentaar kan krijgen vanwege de lucht die er om je heen hangt.
Langs het kanaal komen niet alleen vissers maar ook de shoarmaboer
-
- Berichten: 56
- Lid geworden op: 05-03-2007 20:57
Je boilies een tijdje in siroop met suiker zetten kan ook goed helpen als je tog iets zoets wilt hebben;)
kan je noten olie dan eigelijk zo bij de supermarkt halen of waar..? en dan alleen in noten olie dippen of doe je daar dan nog wat bij..?
Gr. Dennis
kan je noten olie dan eigelijk zo bij de supermarkt halen of waar..? en dan alleen in noten olie dippen of doe je daar dan nog wat bij..?
Gr. Dennis
Denk niet in onmogelijkheden maar geloof in mogelijkheden
- Albert van Benthem
- Berichten: 319
- Lid geworden op: 07-07-2006 14:38
- Locatie: Oosterwolde (Fr)
Dennis,
In de meeste supermarkten verkopen ze wel notenolie, ja..
Notenolie heeft zelf ook wel een aardige smaak, maar als je een boilie maakt met bv. kaneel o.i.d. kan je dat ook gewoon bij die olie ingooien.
Zoals ik al zei, het is niet geschikt voor iedere flavour, maar dat ruik/proef je vanzelf wel.
Een leuke combinatie die ik wel gebruik is: Een boilie met als toevoeging op mijn basismix: notenmeel. Dat met die notenolie-dip heb je een superattractieve bol!
Gr. Albert
In de meeste supermarkten verkopen ze wel notenolie, ja..
Notenolie heeft zelf ook wel een aardige smaak, maar als je een boilie maakt met bv. kaneel o.i.d. kan je dat ook gewoon bij die olie ingooien.
Zoals ik al zei, het is niet geschikt voor iedere flavour, maar dat ruik/proef je vanzelf wel.
Een leuke combinatie die ik wel gebruik is: Een boilie met als toevoeging op mijn basismix: notenmeel. Dat met die notenolie-dip heb je een superattractieve bol!
Gr. Albert
- robin weijn
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 19-03-2004 18:45
- Locatie: almelo
- Contacteer:
ga eens kijken bij een chinese toko daar hebben ze wel natuurlijke geur kleur en smaakstoffen en veel kruiden en specerijen die je niet in een gewoone suppermarkt niet zult vinden
ranja is een hele goed koope flavour en je hebt ze in allerlij smaaken een tip koor de ranja in op laag vuur dus van een lieter 250 mililieter maken (pas wel op dat de randen van de pan schoon blijft zodat het niet aan koekt dit maakt de ranja bitter).dat kunde als dip gebruiken of als vlavour (moetje het wel goed los roeren met het ei want de ranja is dikker)
gr robin
ranja is een hele goed koope flavour en je hebt ze in allerlij smaaken een tip koor de ranja in op laag vuur dus van een lieter 250 mililieter maken (pas wel op dat de randen van de pan schoon blijft zodat het niet aan koekt dit maakt de ranja bitter).dat kunde als dip gebruiken of als vlavour (moetje het wel goed los roeren met het ei want de ranja is dikker)
gr robin
ik leef aan de waterkant
- Dries Jacke
- Berichten: 2360
- Lid geworden op: 01-04-2007 09:29
- Locatie: Friesland
ik koop vaak een goede olie in de supermarkt en voeg daar wat knoflook aan toe, paar week laten staan en je hebt een prachtige flavour. Goedkoop en erg goed.
- Coen Aarts
- Berichten: 825
- Lid geworden op: 09-02-2007 13:41
- Locatie: Valkenswaard
- Contacteer:
Heb net een hoop opgezocht over flavours. Kan ik het zo indelen:
1. Flavours van kunstmatige geurstoffen in een oplosmiddel. Deze ruiken bijvoorbeeld naar ananas, maar snaken naar het oplosmiddel.
2. Flavours op basis van etherische olieen. Zijn meestal van planten en dus natuurlijk. Smaakt dus ook naar de geur. Heeft geen oplosmiddel nodig.
3. Flavours op visoliebasis. Ruikt en smaakt ook naar de vis, dus natuurlijk. Heeft geen oplosmiddel nodig.
Beredeneer ik dit zo goed?
1. Flavours van kunstmatige geurstoffen in een oplosmiddel. Deze ruiken bijvoorbeeld naar ananas, maar snaken naar het oplosmiddel.
2. Flavours op basis van etherische olieen. Zijn meestal van planten en dus natuurlijk. Smaakt dus ook naar de geur. Heeft geen oplosmiddel nodig.
3. Flavours op visoliebasis. Ruikt en smaakt ook naar de vis, dus natuurlijk. Heeft geen oplosmiddel nodig.
Beredeneer ik dit zo goed?
- willem slingerland76
- Berichten: 112
- Lid geworden op: 27-04-2005 19:19
- Locatie: Zuid-Holland
- Contacteer:
koop standaard vismeel ballen.
Koop steranijs.
Pak een maatbeker doe daar wat slaolie in voeg een paar eetlepels steranijs toe.
Gooi de bollen een bak gooi het mengsel van anijs erbij het geheel goed mengen.
Doe de bollen per 20 in een diepvries zak en leg ze 3 dagen in de vriezer.
Doe je voordeel hiermee en vangse.
Ik vind het een goede combinatie
Koop steranijs.
Pak een maatbeker doe daar wat slaolie in voeg een paar eetlepels steranijs toe.
Gooi de bollen een bak gooi het mengsel van anijs erbij het geheel goed mengen.
Doe de bollen per 20 in een diepvries zak en leg ze 3 dagen in de vriezer.
Doe je voordeel hiermee en vangse.
Ik vind het een goede combinatie