hallo allemaal
als ik boilies ga draaien, dan merk ik dat er bijna altijd 2 gaatjes tegenover elkaar zitten in het midden van de boilie.
en mijn vraag was dus, kennen jullie dit probleem??
zo ja, wat doen jullie ertegen??
mvgr richard
gaatjes in je boilies
- Laurent van de Vrede
- Berichten: 92
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Goes
Ik denk dat elke boiliedraaier er wel last van heeft. Want het heeft te maken dat je een te grote of te kleine deegsliert op je plank gelegt hebt.(weet ik niet zeker) Maar wel is zeker dat de lucht die er ontstaat de boosdoener is.
Maar ervaren boiliedraaiers weten daar meer over, aan hun het woord nu.........
Maar ervaren boiliedraaiers weten daar meer over, aan hun het woord nu.........
C.T.Z. maakt het mogelijk!
The Laus
The Laus
-
- Berichten: 474
- Lid geworden op: 25-06-2002 02:00
Richard,
Ik denk dat dat puur aan de mix ligt. Soms heb ik het ook, soms weer niet< ander recept>
Met rollende groet J0H@N
Ik denk dat dat puur aan de mix ligt. Soms heb ik het ook, soms weer niet< ander recept>
Met rollende groet J0H@N
-
- Berichten: 4482
- Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
- Locatie: Gelderland
- Contacteer:
Richard,
Ik denk dat je deegworst, wat te dik is, dus
de volgende spuitmond van je boiliespuit iets
kleiner maken, maar het is ook verschillend
per mix de 1 zet nu eenmaal meer uit als de
andere.
Als het wel aan de mix ligt, voeg dan eens
5% ei-albumine toe aan de mix, dan bind het wat beter.
gr. Benny
Ik denk dat je deegworst, wat te dik is, dus
de volgende spuitmond van je boiliespuit iets
kleiner maken, maar het is ook verschillend
per mix de 1 zet nu eenmaal meer uit als de
andere.
Als het wel aan de mix ligt, voeg dan eens
5% ei-albumine toe aan de mix, dan bind het wat beter.
gr. Benny
- Hoedemakers Mark
- Berichten: 1157
- Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
- Locatie: Kinrooi - België
- Contacteer:
Dit kan ook liggen aan de vochtigheidsgraad van het deeg.
Bij droger deeg komt dit nog weleens voor.
Het hoeft daarom niet slecht te zijn hoor. Als het geen grote gaten of scheuren zijn vind ik het geen probleem.
MVG, Mark
Bij droger deeg komt dit nog weleens voor.
Het hoeft daarom niet slecht te zijn hoor. Als het geen grote gaten of scheuren zijn vind ik het geen probleem.
MVG, Mark
- Jeroen houdijk
- Berichten: 682
- Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
- Contacteer:
als het deeg een beetje te droog is wil een scheutje olijfolie wel eens helpen. Wel de extra vierge!
maakt niets uit hoor, zonnebloemolie werkt net zo goed.
Als je een "berekende" mix hebt moet je die natuurlijk wel opnieuw uitrekenen. Niet dat dat iets uitmaakt voor de vangsten, maar anders slaat het helemaal nergens meer op!
Jeroen
maakt niets uit hoor, zonnebloemolie werkt net zo goed.
Als je een "berekende" mix hebt moet je die natuurlijk wel opnieuw uitrekenen. Niet dat dat iets uitmaakt voor de vangsten, maar anders slaat het helemaal nergens meer op!
Jeroen
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Richard,
Zo te horen is je mix te droog. Eitje extra of wat natter maken met een klein beetje water is gewoonlijk voldoende. Bij een berekende mix gaat het niet om het cijfer achter de komma, dus daar zou ik me niet zo druk om maken. Verder kun je worsten uit de spuit met de hand wat narollen (oprekken) om ze ietsje dunner te maken.
Kees
Zo te horen is je mix te droog. Eitje extra of wat natter maken met een klein beetje water is gewoonlijk voldoende. Bij een berekende mix gaat het niet om het cijfer achter de komma, dus daar zou ik me niet zo druk om maken. Verder kun je worsten uit de spuit met de hand wat narollen (oprekken) om ze ietsje dunner te maken.
Kees
-
- Berichten: 4864
- Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
- Locatie: leeuwarden
maak ook regelmatg je boilie plank schoon hier komt en soort aansag op wat het draaien bemoeilijkt
mvg martijn
mvg martijn
-
- Berichten: 212
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
- Locatie: Gouda
Beste thuisrollers,
Het gaat om een combinatie van oorzaken waarbij de olossing van de ene oorzaak de aanleiding van de volgende wordt.
Oorzaken zijn veelal een te dikke worst tov je diameter van de je plank. Verder mag het deeg niet te droog zijn, maar zelfs redelijk droog deeg met een worst diameter iets kleiner dan je plank geeft (bijna) geen problemen.
Als je het deeg natter maakt gaan de binders meer plakken en ook dan trekt de beweging van de planken de boilie open. Ook hier zijn minder problemen bij een iets kleinere diameter worst. Om plakken tegen te gaan smeer ik de plank lichtjes in met olijfolie, je weet wel die met rode peper en knoflook er in, geeft er meteen een pikante tint aan.
De plak die er dan toch aankomt laat zich zo makkelijker verwijderen. En soms sta ik, ondanks al deze voorzorgs maatregelen, de helft van mijn balletjes met de hand na te rollen. Vaak met deeg met cdrood-voer er door. Dat zet extra uit als het uit de spuit komt. Dat narollen kost even tijd maar ja, het houd je van de straat.
groeten,
Henrie
Het gaat om een combinatie van oorzaken waarbij de olossing van de ene oorzaak de aanleiding van de volgende wordt.
Oorzaken zijn veelal een te dikke worst tov je diameter van de je plank. Verder mag het deeg niet te droog zijn, maar zelfs redelijk droog deeg met een worst diameter iets kleiner dan je plank geeft (bijna) geen problemen.
Als je het deeg natter maakt gaan de binders meer plakken en ook dan trekt de beweging van de planken de boilie open. Ook hier zijn minder problemen bij een iets kleinere diameter worst. Om plakken tegen te gaan smeer ik de plank lichtjes in met olijfolie, je weet wel die met rode peper en knoflook er in, geeft er meteen een pikante tint aan.
De plak die er dan toch aankomt laat zich zo makkelijker verwijderen. En soms sta ik, ondanks al deze voorzorgs maatregelen, de helft van mijn balletjes met de hand na te rollen. Vaak met deeg met cdrood-voer er door. Dat zet extra uit als het uit de spuit komt. Dat narollen kost even tijd maar ja, het houd je van de straat.
groeten,
Henrie
- richard van der vliet
- Berichten: 748
- Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
- Locatie: Delfzijl
hallo
ik draai meestal een zeer droge mix want anders draait de mix zeer slecht
martijn,
na elke keer dat ik boilies draai maak ik mijn rolplank schoon.
dus als ik jullie allemaal goed begrijp moet ik een wat kleiner spuitmondje gebruiken en mijn boilieplank insmeren met olijfolie??
ik zal het de volgende keer dat ik boilies gaan draaien ff proberen en dan horen jullie het nog wel.
mvgr Richard
ik draai meestal een zeer droge mix want anders draait de mix zeer slecht
martijn,
na elke keer dat ik boilies draai maak ik mijn rolplank schoon.
dus als ik jullie allemaal goed begrijp moet ik een wat kleiner spuitmondje gebruiken en mijn boilieplank insmeren met olijfolie??
ik zal het de volgende keer dat ik boilies gaan draaien ff proberen en dan horen jullie het nog wel.
mvgr Richard