dit jaar begin ik voor het eerst met zelf boilies maken.
mijn mix is:
250 gram tarwemeel- volkoren
125 gram maismeel
80 gram trouvit
40 gram vismeel
20 gram tarwegluten
ik gebruik hiervoor 6 eieren
als ik met de boilieplank rol ontstaan er gaatjes aan de zijkant.
komt dit door het rollen?
of misschien door de samenstelling van de mix?
wie kan mij helpen?
gaatjes in zijkant van boilies
- Bas Stevens
- Berichten: 452
- Lid geworden op: 20-04-2004 09:20
Hoi Wouter,
ik ken het. Waarschijnlijk doe je een iets te dikke sliert deeg tussen je rolplanken. Er zit dan dus iets te veel deeg in elke 'boiliesleuf' van de boilieplank, waardoor je nooit mooie ronde boilies kan draaien. Het gevolg is dat er in het midden van de boilie een gaatje ontstaat.
Kortom, je moet precies de juiste diameter sliert deeg op je plank leggen. In het begin is dit even lastig, maar oefening baart kunst.
Groet
Bas
ik ken het. Waarschijnlijk doe je een iets te dikke sliert deeg tussen je rolplanken. Er zit dan dus iets te veel deeg in elke 'boiliesleuf' van de boilieplank, waardoor je nooit mooie ronde boilies kan draaien. Het gevolg is dat er in het midden van de boilie een gaatje ontstaat.
Kortom, je moet precies de juiste diameter sliert deeg op je plank leggen. In het begin is dit even lastig, maar oefening baart kunst.
Groet
Bas
- tino beunk
- Berichten: 2626
- Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
- Locatie: Duiven
klopt als een bus
~~Dreams can be true.~~
- Kevinskie de Boer
- Berichten: 542
- Lid geworden op: 12-02-2005 17:34
ja idd.... mag jij blij wezen gelijk bij je eerste antwoord een goed antwoord
Ga toch vissen, dan vang je nog eens wat
-
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 23-03-2006 17:05
- Locatie: leiden
als je de sliert te dun maakt dan worden het tonnetjes.
iets te dik, dan eitjes met die gaatjes aan de zijkant.
ik weet wel oefening baart kunst,
maar met een mix waar polenta en griesmeel in zat kwamen met dezelfde slierten kwamen er geen gaatjes.
zou het door het tarwemeel-volkoren kunnen komen.
dit heeft toch een wat grovere structuur. die andere boilies waren wat gladder.
of ligt het toch gewoon aan het draaien
iets te dik, dan eitjes met die gaatjes aan de zijkant.
ik weet wel oefening baart kunst,
maar met een mix waar polenta en griesmeel in zat kwamen met dezelfde slierten kwamen er geen gaatjes.
zou het door het tarwemeel-volkoren kunnen komen.
dit heeft toch een wat grovere structuur. die andere boilies waren wat gladder.
of ligt het toch gewoon aan het draaien
- Bas Stevens
- Berichten: 452
- Lid geworden op: 20-04-2004 09:20
uiteraard kan het deels aan de structuur van je deeg liggen. Als je deeg te grof/korrelig is dan zouden je boilies eerder gaatjes kunnen vertonen. Maar griesmeel is ook redelijk grof. Misschien moet je een bindmiddel aan je ingrediënten toevoegen, zoals aardappel(zet)meel. Hierdoor blijft het deeg beter bij elkaar.
Groet
Bas
Groet
Bas
- Diego van den Hurk
- Berichten: 187
- Lid geworden op: 06-04-2004 19:42
- Locatie: Lommel (België)
of effe een spuit halen van 12.50 € ben je er van af want met de hand worsten rollen is niet alles vind ik heb het 1 keer gedaan maar pfffff
of die van de liddl avn 3.50
of die van de liddl avn 3.50
Nature,something beautyfull, so don't mess with it.
Pr.:30 pond so far
Pr.:30 pond so far
- Thijs Tweebeeke
- Berichten: 216
- Lid geworden op: 01-08-2002 02:00
mja kilos deeg spuiten met zo'n spuit veroorzaakt ook heel wat kramp, dus het logische vervolg daarvan is natuurlijk een compressor....
met die boilies met gaten in de zijkant kan je trouwens gewoon vissen hoor...geen probleem zolang je niet op lange afstand hoeft te voeren..
met die boilies met gaten in de zijkant kan je trouwens gewoon vissen hoor...geen probleem zolang je niet op lange afstand hoeft te voeren..
waarschijnlijk heb je niet de goede zak trouvit gehad
je moet de fijnste hebben welk nr er bij hoort weet ik niet
zelf heb ik het ook ooit eens gehad en ben over gestapt op de poedervorm
je moet de fijnste hebben welk nr er bij hoort weet ik niet
zelf heb ik het ook ooit eens gehad en ben over gestapt op de poedervorm
- Marck de Jongh
- Berichten: 491
- Lid geworden op: 28-04-2004 17:27
- Locatie: Blaricum/Velp
- Contacteer:
Eetlepel zonnebloemolie of olijfolie erdoorheen en klaar is kees;)
The Carp, The Whole Carp, And Nothing But The Carp, So Help Me God...
Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
Binnekort online, http://www.karpertotaal.nl!
PR NL: 24 pond spiegel
PR FA: 28 pond Spiegel
- Marco Mensing
- Berichten: 5504
- Lid geworden op: 18-09-2002 02:00
Trouvit is er volgens mij in verschillende maten ;
Gemalen; 000 en 00,
Korrel; 0 & 1 & 2 & 3 en 4 mm .
Als je gewend bent om met de gemalen varianten te draaien ( 000 en 00 ) dan blijft je deeg ongeveer gelijk van diameter. Op het moment dat je aan de slag gaat met de korrel varianten ( vanaf 0 dus, een kleine gitzwarte korrel ) , zal het deeg na het aanmaken met de natte fase dus gaan uitzetten. Is dus alleen te voorkomen door het deeg voor langere tijd te laten staan en zodoende de korrels de tijd te geven zich vol te zuigen met de eieren zodat de korrels allen verzadigd zijn en dus niet meer zullen zwellen.
Of je zet er een ander spuitmondje op én snijd deze op maat zodat er een iets dunnere worst uitkomt die nog wat kan zwellen zodat je dan wel de juiste diameter worst hebt.
Gemalen; 000 en 00,
Korrel; 0 & 1 & 2 & 3 en 4 mm .
Als je gewend bent om met de gemalen varianten te draaien ( 000 en 00 ) dan blijft je deeg ongeveer gelijk van diameter. Op het moment dat je aan de slag gaat met de korrel varianten ( vanaf 0 dus, een kleine gitzwarte korrel ) , zal het deeg na het aanmaken met de natte fase dus gaan uitzetten. Is dus alleen te voorkomen door het deeg voor langere tijd te laten staan en zodoende de korrels de tijd te geven zich vol te zuigen met de eieren zodat de korrels allen verzadigd zijn en dus niet meer zullen zwellen.
Of je zet er een ander spuitmondje op én snijd deze op maat zodat er een iets dunnere worst uitkomt die nog wat kan zwellen zodat je dan wel de juiste diameter worst hebt.