Robin Red kenners!

Plaats reactie
jan hogendijk
Berichten: 38
Lid geworden op: 16-07-2003 02:00
Locatie: den haag

12-08-2003 13:06

Heeft iemand van jullie een recept om Robin Red zelf te maken, mkan misshcien erg handig zijn en geldbesparend...

Iemand een goede mix...

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: jan hogendijk op 2003-08-12 13:20 ]</font>
Donald Stevens
Berichten: 425
Lid geworden op: 14-01-2002 01:00

12-08-2003 13:54

paprika poeder
Gebruikersavatar
marijn ham
Berichten: 2429
Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
Locatie: Waarland

14-08-2003 13:16

Ik dacht dat een gedeelte avn Robin Red gemaakt is van Caroteen, dit is een vitamine uit een wortel, word ook veel gebruikt om kanaries rood mee te kleuren, maar of je er Robin Red mee kan maken... Dat weet ik niet!

Pure Caroteen is ook niet bij de dierenspeciaalzaak te verkrijgen, wel word het veel gebruikt voor in vitaminepillen en andere reform-artikelen!
Gebruikersavatar
Vincent Kuipers
Berichten: 115
Lid geworden op: 30-06-2003 02:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

14-08-2003 14:18

Zalmkwekerijen (consumptiezalm) gebruiken caroteen ook om het zalmvlees te kleuren. Ik neem aan dat het caroteen in dit geval in de trouvit wordt verwerkt???
Mischien is robin red wel hetzelfde product???

Helaas is het zo heel erg moeilijk om via zalmkwekerijen aan dit spul te komen, denk zelfs onmogelijk....

weet iemand er wat meer van??

gr Vincent
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

14-08-2003 18:27

Mannen Robin red is voor mij, gemalen Spaanse peper.
Trouvit waar caroteen aan toe gevoegd kan, het goedkoopste is uit wortels.
Of dat ook gebeurd weet ik niet, in de zalmkweek mag het geen geldkosten.
Op zee eet de zalm dacht ik veel haring daar komt de kleur niet van.
Bij vogels gaat het in de veren zitten, onder andere kanaries,
Flamingo’s eten kreeftjes die van binnen rood zijn.
Luuk De Baets, kleurde de schubben van de karper op La Maxe, rood met het voeren van zijn Robin red Boilies.
Of de karper ook roodvlees kreeg heeft hij niet beschreven.

Gewoon 10% toevoegen en voor de rest niet moeilijk doen.
Stop maar met het zoeken naar geheimen samenstellingen want ze zijn er niet.
Het is de visser die het doet, niet meer en niet minder.

Groeten, Peter
Gebruikersavatar
Vincent Kuipers
Berichten: 115
Lid geworden op: 30-06-2003 02:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

15-08-2003 10:30

kijk, die is duidelijk!!! thanks

vd zalm en haring klopt overigens!! (oa haring, daarnaast ook andere soorten als lodde) de kleur van wilde zalm kan ook welleens rood zijn door het eten van kriel en garnalen...

Vr gr,

Vincent
Peter Otte
Berichten: 1261
Lid geworden op: 10-01-2003 01:00
Locatie: Veghel

15-08-2003 14:51

Beste Hageneesje,

Het is goed mogelijk dat een zalm kriel eet.
Een klein twijfeltje heb ik nog, hoe zeeft hij de kriel, kan hij zijn kieuwen ook als zeef gebruiken??
Baleinen als een walvis heeft hij niet, zo groot is die ook wel niet maar toch.
Trouwens tanden zijn wel aanwezig.

Groeten, Peter
Gebruikersavatar
Vincent Kuipers
Berichten: 115
Lid geworden op: 30-06-2003 02:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

15-08-2003 15:57

Beste Peter,

daar zit weer wat in.
Heh het even nagekeken en inderdaad, zalm eet nagenoeg geen kriel, in ieder gaval niet in volwassen staat....
Haring daarintegen wel, (zit zelf in de keuring en wij treffen dit zeer veel aan in Haring wat gevangen wordt in de noordelijke noordzee tijdens de zomermaanden. Ook in maatjesharing kom je het tegen als deze niet juist is gekaakt) Via deze weg komt het dus waarschijnlijk wel in de zalm terecht (en via andere vissoorten die op z'n menu staan)
Waarschijnlijk is dit de reden waarom ik hier de fout inging..... Zalm is niet mijn gebied eigenlijk.
Wat je je nu waarschijnlijk afvraagd is waarom een haring dan geen rood vlees heeft??
sorrie daar heb ik ook even geen antwoord op, zal het even opzoeken...

Geloof wel dat we hier een beetje off-topic gaan trouwens :smile:


Robin red is dus niets anders dan gemalen peper?? niet teveel van in de mix doen dus??
Gebruik het spulletje eigenlijk nooit.
In herinner me van een tripje Turkye dat ze daan gemalen rode Peper met kilo's verkopen, zal dit hetzelfde kunnen zijn? Was wel iets goedkoper!!!

Groetjes,
Viincent
Plaats reactie