Maaltijden

Gebruikersavatar
Jaap Koster
Berichten: 38
Lid geworden op: 10-02-2005 20:57
Locatie: Reiderland

07-03-2005 18:26

Ik zoek nog een paar gemakelijk te bereiden culinaire hoogstandjes,
voor onze frankrijksessie, wie heeft een paar recepten.


Groet, Jaap :P :P :P
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

07-03-2005 18:31

culinair niet echt,lekkers...Ja zekers!


Broodje hamburger met alles er op en er aan,je kan zelf wel verzinnen wat.

Pizza

bami

pannekoeken

pan pizza

frituur zooi

En zo kan ik nog wel ff doorgaan,maar ja,je weet zelf wel wat er allemaal kan met een pannetje!

En vergeet alsjeblieft niet de bier beque.

Greetz danny
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

07-03-2005 19:02

Jaap,


Culinaire hoogstandjes.

Gamba's gebakken in knoflookolie.
Coqiulles op een bedje van waterkers.
Ganzenlever met walnoot.
Gerookte eendenborst.

Nog meer? :D

Die eerste 2 zijn wel te doen aan het water.
Daarna wordt het wat moeilijker.
En of het echt de maag vult is ten tweede.
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

07-03-2005 19:08

Danny, ikzelf beschik over een eenpits campinggas brandertje....
Ik weet niet waar jij een frituurpan, oven en kookset vandaanhaalt? :roll:

:lol:

Daniel
Danny Schaltin
Berichten: 886
Lid geworden op: 20-01-2004 01:41
Locatie: Barendrecht
Contacteer:

07-03-2005 19:17

Wel blijven nadenken daniel,

pizza zo uit de verpakking zo in de koekepan,smaakt perfect.

pannetje met frituur olie,en dan zo uit de verpakking,frikandellen,kroketten,patat,kasoefles...moet ik doorgaan?
Tevens is een frikandel in de koekepan prima te doen.

Pannekoeken beslag meenemen en hop...zo in de koekepan.
En zo kan ik nog wel even doorgaan,heb ik alleen geen zin meer in :wink:

Beetje inteligentie,dan kom je al een heel eind! :)

Greetz Danny
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

07-03-2005 19:52

Haha ok, ik kom er al achter dat een bakkie koffie en knakworsten niet het einde zijn... :oops:
Afijn, ik hou het meestal bij die welbekende nescafe en een boterhammetje :P

Mvg. Daniel
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

07-03-2005 20:07

Stelletje koekenbakkers ook he! :lol: :wink:


Als je aan het water zit dan eet ik puur omdat ik vulling nodig heb.
Als ik in de keuken sta dan eet ik om m'n eindproduct te beoordelen op smaak,structuur en nasmaak(ook is nasmaak belangrijk!!).
Aan het water eet ik dus meer richting de vette hap dan het culinaire gebeuren. Dat culinaire komt ook wel aan bod aan het water want een visser die kookt voor z'n boterham heeft toch ook aan het water z'n "kookfeeling" meegenomen, al is dat in mindere mate.
Wil je iets speciaals eten aan het water bij een speciale vangst o.i.d dan zijn de eerder genoemde amuses zeker het proberen waard! :wink:

En zo heb ik er nog veeeeeeeeeeeeeeeel meer!
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Rick Nijland
Berichten: 445
Lid geworden op: 14-08-2002 02:00

07-03-2005 20:13

Ik eet eiwittjes, want ik moet groeien 8)
Daniel Takken
Berichten: 1009
Lid geworden op: 28-02-2004 12:02
Locatie: Fikkersdries

07-03-2005 21:38

een visser die kookt voor z'n boterham


Haha wat een prachtzin :lol:

:wink:
Gebruikersavatar
Casper Hijkoop
Berichten: 319
Lid geworden op: 06-08-2004 12:37

07-03-2005 21:48

[quote]frikandellen,kroketten,patat,[b]kasoefles[/b]...moet ik doorgaan?
[/quote]

kasoefles? hmm...

Ik heb ooit eens 2 blikjes gehad met een automatisch opwarmsysteem. Er zat nasi in, en naast het compartiment waar het eten inzat zat een compartiment met een of ander chemisch goedje. Als je iets indrukte warmde de maaltijd zich vanzelf op in ongeveer 10 minuten. Het heeft ooit ook in de beet gestaan dacht ik, maar ik zou niet meer weten hoe het heet...

Mijn maaltijden aan de waterkant zijn geen culinaire hoogstandjes, maar ik probeer toch wel iets beters te eten dan prutje uit de pan of de patat die moeders rond etenstijd komt brengen?

heb wel eens ontbeten op een zondagochtend met een ''zondags'' ontbijt. bacon met eieren, en eeen kerststol die was afgeprijst. Niet echt de ultieme combinatie, maar toch smaakt het wel... :) (aan de waterkant)
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

07-03-2005 21:57

Voor de eerste dagen, koel houden dus,

Indiase wokmix van de AH incl. saus (bak 400gram), rivierkreeftjes (bakje 125gr. AH) en daarbij gele rijst (kant en klaar, enkel opwarmen in de zakjes van Uncle Benz, oranje zakjes). Enkel een gasbrander en een wok nodig, echt overheerlijk en veel gezonder dan de alledaagse struikmaaltijd.

Voor na 2 a 3 dagen, als je geen gaskoelbox meehebt, laat de slager dan vlees inblikken, de meeste keurslagers doen dit. Ook weer rijst of wat aardappels mee en wat blikgroenten. Nog steeds vele malen beter dan die struikshit 8)

Wil je het volhouden aan de waterkant, zeker tijdens een vermoeiende lange sessie, dan zal je goed moeten eten en de vitamines binnen moeten krijgen. Ik knikker alles gewoon in de wok op de coleman, werkt perfect, 1 pan voor al het werk en scheelt beduidend in het afwassen. Want we zijn wel op vakantie in France, of niet :wink: . Heb ik Frankrijk al enkele karpervissers laten meegenieten van mijn wokkunsten (ahum), en de eerste moet nog komen klagen..., maar na een paar dagen op struik, water en brood, tja, dan vinden ze natuurlijk alles lekker!
mvg

Bart van den Hurk
Gebruikersavatar
Michiels Gino
Berichten: 667
Lid geworden op: 29-11-2004 22:22
Locatie: Bredene (België)

07-03-2005 22:16

Man man wat ik al heb klaargemaakt aan de waterkant.
Velen hebben dan al ook hun ogen uitgekeken op me.

Kipfilet appemoes patatjes
Steak, een roomsausje en frieten
Verse spaghetti
Vol au vent met frieten
BBQ
Spek en eieren
Pannekoeken
etc etc etc .....

eigenlijk alles wat je thuis kan eten.
Ben in bezit van een 3 bek fornuis en zulk van coleman op fuel, met deze beiden kan ik me gerust 2 weken een koningsmaal bereiden.
Ik kook graag, en aan de waterkant is het een prettig tijdsverdrijf om de "dode" momenten op te vullen.

grtz peeke

men maat had eens een eend gevangen, gefilleerd en s'avonds was het kroketjes met eendeborstfilet in portosaus..........

ps: Frigo op gas 8) 8) 8)

idd bart ik ken er ook die een week doorbrengen in France met ne camenbert en een stokbrood zelle
maar als je dan zoiets klaarmaakt, ze zijn der zelle.
Ze hebben dan wel voor duizenden euro's aan materiaal, maar iets deftig eten kan er niet van af, allé daar kunnen ze niet mee pronken he, hun materiaal daarin tegen.....
Greets Gino
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

07-03-2005 22:24

alles wat ik thuis klaarmaak kan ik in een lite vorm ook aan de waterkant klaarmaken op een meer daagse sessie.

pannekoeken vers
beslag thuis maken in een flesje(spa) en dan bakken aan de water kant.

beetje bacon mee stroop en red me de eerste dag wel.
behandel een karper zo als je zelf wil worden behandelt
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

07-03-2005 22:50

Snel en lekker:

Gefrituurde champignons + knoflook saus (eigen maak).
Gewoon de knof bij huis maken, en gekoeld bewaren in de koelbox.

Tot slot: Ik sla grote stukken vlees (bief) ook niet af.... :P
O ja.... Niet vergeten tandenborstel + tandpasta mee te nemen en adem ver-
frisser, in verband met de knoflook... :lol:

groetjes Benny
Gebruikersavatar
Koen de Been
Berichten: 1882
Lid geworden op: 10-02-2004 19:08
Locatie: Wosterhout

07-03-2005 23:06

Benny van de Werfhorst schreef:O ja.... Niet vergeten tandenborstel + tandpasta mee te nemen en adem ver-
frisser, in verband met de knoflook... :lol:

groetjes Benny


Benny,

Sinds wanneer krijg jij dames op bezoek met het vissen? :lol: :wink:
Vriendelijke groet,

Koen de Been
Gebruikersavatar
Dennis van den Bogaert
Berichten: 4400
Lid geworden op: 25-02-2002 01:00
Locatie: Den Haag
Contacteer:

07-03-2005 23:23

Heb al eens een weekje op blikken koude ravioli,koude ontdooide pakjes sate en koude blikken soep moeten leven :o
PROUD TO HAVE BEEN A WATERLANDER ;-)

BETER GOED 2DEHANDS DAN NIEUWE BAGGERZOOI !
Mark Creyghton
Berichten: 365
Lid geworden op: 28-03-2004 10:53

08-03-2005 07:34

Dennis van den Bogaert schreef:Heb al eens een weekje op blikken koude ravioli,koude ontdooide pakjes sate en koude blikken soep moeten leven :o


Handig he, zo'n coleman ? (Wel benzine meenemen ;) )
Piet Vogel
Berichten: 853
Lid geworden op: 19-02-2002 01:00
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

08-03-2005 08:21

Bart
Ziet er goed uit, wanneer mag ik mee om culinair verwend te worden?
Wil ook graag de recepten van de boilie's (presentatie) toegestuurd krijgen!
Gr. Piet
Gebruikersavatar
Bart van den Hurk
Berichten: 1568
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00
Locatie: Someren
Contacteer:

08-03-2005 08:39

Piet,

Het wordt tijd voor een stoomcursus "wokken aan de sloterplas voor gevorderden" :wink:, maar dan wel even de stokken eruit tijdens een overheerlijk maal, om het concentratieniveau daarna weer voor de volle 100% te laten werken. Maar zeker een keer gezellig, daar hebben we het nog wel een keer over.

PB me even je e-mail, kan ik de presentatie even doorsturen, heeft Maarten hem trouwens ontvangen (e-mail was iets of wat moeilijk leesbaar)?
mvg

Bart van den Hurk
Gebruikersavatar
koos kalkman
Berichten: 585
Lid geworden op: 24-05-2004 11:38

08-03-2005 10:27

een van tevoren gebraden kip in de koelbox gaat er ook wel in.
heerlijk met appelmoes.
groetjes koos.
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

08-03-2005 10:42

Koen,

Altijd het zekere voor het onzekere nemen...! :D Je weet maar nooit, wat je
zult ontmoeten. :roll: :P

groetjes Benny
Gebruikersavatar
menno laarmans
Berichten: 2070
Lid geworden op: 20-09-2004 10:34
Locatie: lapzwansland

08-03-2005 12:14

Op bepaalde franse wateren mijn no 1 :


N emmertje kreeft rapen en die ff koken.

Wat mayo en stokbrood erbij en n flesje witte wijn :P

Laat dan die dikkes maar komen.


Ps kreeft afval wel op je stek dumpen , in vuilnis zak is zonde :wink:
Gebruikersavatar
Jeroen houdijk
Berichten: 682
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Contacteer:

08-03-2005 16:00

Hoi,

vaak zijn struikmaaltijden te weinig om van te leven. (Ontken maar niet dat jullie je nog nooit aan zo'n maaltijd hebben vergrepen.) Een uitje of wat blikgroente geeft wat meer volume en variatie.

De grote blikken bami en nasi zijn zeer goed aan te vullen met vlees in saus.

Wat heel handig is om rekening mee te houden is of je water meeneemt of ter plaatse koopt. Wanneer je alles meeneemt is droogvoer niet echt handig omdat je dan meer water mee moet nemen. Gedroogd eten is dus alleen nuttig als je ter plaatste water haalt.

Jeroen
Gebruikersavatar
Jeroen houdijk
Berichten: 682
Lid geworden op: 11-09-2002 02:00
Contacteer:

08-03-2005 16:01

PS,

die klikkerdeklak instant opwarm maaltijden heb ik ook geprobeerd, uiteindelijk niet echt een succes. lauwe hap...
Gebruikersavatar
Mark Zelle
Berichten: 943
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Vorden
Contacteer:

08-03-2005 17:02

tips voor frankrijk voedsel:

jongens vergeet de saucijzen en worstebroodjes niet!! ( aldi)

je zet 2 koekepannen op elkaar.( krijge je het idee van een oven). laag vuurtje... pan beetje vet maken. en lekker warm laten worden... lekker hoor

een paar blikken soep met stokbrood. lekker ontbijt
ei met spek als ontbijt...


ik heb een koelkast op gas bij me. neem dan ook wat huzarensalade mee. ook kun je dan meer dingen goed houden. ( en bier koud)