eikels

Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

15-09-2003 10:51

heb in de media carpe eens een ertikel gezien dat ging over het vissen met eikels, ik zou het in dit geval gaan gebruiken als een singel hookbait onder die boom en maak je nu geen zorgen om de geur , een karper is zeer wel in staat eetbaar van oneetbaar te onderscheidden

mvg martijn
Koen Workel
Berichten: 1242
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Goor(Twente)

15-09-2003 13:36

In rotte eikels zitten ook zeer vaak van die kleine wormpjes in.
Zal dat de karpers niet aantrekken?

laat maar, I already know the answer.
Rotte eikels drijven dus dat van die wormpjes gaat niet op.

Ik ga dat van die eikels maar eens proberen.
Weet iemand misschien nog een goede bereidingswijze?
Of moet je die dingen niet weken? zetten ze niet uit in het water?
Zal wel ff een paar in ut water gooien.

vriendelijke groet,
Koen
Michel Geraedts
Berichten: 7
Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
Locatie: Reuver

29-09-2003 21:09

Ik kan niet wachten tot iemand eikels heeft geprobeerd!
:smile:
Gast

29-09-2003 21:25

Ik heb vandaag met eikels gevist!! Ik heb ze even geblancheerd, (kort gekookt) en toen 2 min. in ijswater gelegt, (stopt het garingsproces). Ik kan 1 ding vertellen, ze ruiken best apart na het koken... dit komt omdat als je ze kort kookt, de smaak en geur stoffen meer naar boven komen! <- Tja, als kok moet ik dat weten! Maar goed.. 1 hengel met anderhalve eikel, 1 banaan en 1 aarbei! Het is een wonder, alleen op de met eikel heb ik 2 runs gehad... zegt genoeg? En dat in 2 uur tijd... Probeer het eens.. Groeten
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

29-09-2003 22:27

blacheren opzetten in koken water om de vitamnie en kleur in tesluiten.

kok het blijft een mooi beroep
Koen Workel
Berichten: 1242
Lid geworden op: 29-04-2003 02:00
Locatie: Goor(Twente)

29-09-2003 22:27

Dat geeft me vertrouwen!
Heb het NOG niet geprobeert.

Koen
Gast

29-09-2003 23:11

Lars, als ik het goed heb als zelfstandig werkend kok:

Blancheren;

De doelen:
-Het reinigen van (eikels)
-De omringde huid van (eikels) verstevigen
-De verwijdering van een te sterke smaak (eikels
-Een snelle garing van het product (eikels)

En dan nog 3 bladzijden vol.. maar hier gaat het om!
lars kern
Berichten: 697
Lid geworden op: 11-05-2003 02:00
Locatie: capelle a/d ijssel

29-09-2003 23:30

ik ben vrij hoor


ga morgen effe pasta maken als ik thuis kom.
Gebruikersavatar
William Crommentuijn
Berichten: 504
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: grubbenvorst

29-09-2003 23:39

je kunt eikels het best als volgt klaar maken:
Eerst even plicheren, oftewel van het velletje ontdoen in kokend water-dan schrikken op ijs.
dan smelt je een beetje grasboter in een pan waarin je een sjalotje aanfruit met wat tijm en eventueel wat knoflook.
voeg nu de eikels toe en bak op gematigd vrij mooi goudbruin.
blus af, en flambeer met wat calvados, voeg nu ook wat jus 'd veau toe, en ook een flinke scheut room. laat inkoken tot het een mooie saus. breng tenslotte op smaak met peper en zout. Serveer met garnituur naar keuze, eventueel pommes soufle of iets dergelijks.
U kunt het recept nalezen op tele...
Gast

29-09-2003 23:43

Whaha, het is 'pliceren' , en hoe lang? misschien 8-10 seconden? en dan laten schrikken in ijswater zodat het garingsproces stopt... whahaha