
MVG,
Peter
Kees Ouwehand schreef:
Waarom? Karper is koudbloedig en de activiteit is in de winter veel lager. In de zomer zijn de temperaturen constant hoog en is er ook geen probleem omdat het metabolisme dan optimaal werkt en natuurlijk voedsel in overvloede aanwezig is. De meeste sterfgevallen vinden altijd plaats in het voorjaar als de temperaturen toenemen en alles nog op gang moet komen. Dan is de grote opruiming die de zwakkere laat afvallen.
Maar om welke aantallen gaat het nu op de Poel?
Groet, Kees
Henk de Jonge schreef:Henk, er is bij mij geen sprake van paniek, maar wel van zorg, zeker als het een heel klein stukje water van het grote totaal betreft.
Aart Lokhorst schreef:René, Jan, in het geval dat daar ook dode brasem en bliek is aangetroffen is de oorzaak waarschijnlijk SVC. Zit in ieder water en steekt af en toe (met name in het voorjaar) de kop op. Kun je min of meer vergelijken als de griep bij mensen. Daarbij komt nog dat het immuunsysteem van de karper pas bij ca. 15 graden (watertemperatuur) gaat werken.