Goed, we hebben zo’n beetje het hele jaar kunnen besteden aan het vervuilen van moeders,vriendin,vriend of andere partner’s keuken en machines voor het fabriceren van onze enige vangende,zeer geheime boilie.
Wegen,draaien,koken, explosies heeft van menige nette keuken een ravage gemaakt.
De wederhelft heeft dat toch weer allemaal toegestaan.
Tijd om iets terug te doen, met dit speciale kerst en oud/nieuw recept voor menselijke consumptie geschikte kaasboilies!
Voor ongeveer 90 stuks heb je nodig:
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram 40+ oude kaas, zelf raspen
100 gram ijskoude (room)boter
2 theelepels zout
zwarte peper uit de molen.
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht 15 a 20 graden lager en beboter de bakplaat.
Voor de echte boiliebakkers onder ons is de rest een peulenschil;
Zeef het bakmeel in een kom en schep de geraspte kaas erdoor, zo luchtig mogelijk, en liefst met een lepel. Voeg daarna de boter, zout en peper naar smaak toe.
Snijd de boter met twee messen snel in kleine stukjes, het mengt dan al wat met de rest.
Kneed nu met een koele hand ( dus even onder de koude kraan houden), snel een samenhangend deeg, ( jullie wel bekend).
Maak nu de bekende worsten en snij die in stukjes van 1 a 1 1/2cm. Daarna bolletjes draaien, ja, met de hand.
Leg de bolletjes op een afstand van ongeveer 2 centimeter op de bakplaat en plaats die midden in de oven.
Wel opletten, bak ze gaar en zandkleurig in 20 tot 25 minuten gaar en zandkleurig.
Bewaren, ongeveer 2 weken in een luchtdichte trommel.
Seizoen voor volgend [edit jaar] kan niet meer stuk!!
Prettige Kerstdagen en een goed 2004 gewenst, bon apetit.

Groetjes,
Henk
_________________
Wier in het water, blaadjes vallen traag, de karper stijgt gewichtloos.... <:)(((>>>< KSN
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Henk de Jonge op 2003-12-23 20:14 ]</font>