Het Jawadnya rapport.


Plaats reactie
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

25-09-2012 15:08

Dat crussen van aas: werd met de hand gemalen en opgenomen ?? dus hier is geen karper aan te pas gekomen ?


Scherp. Da's idd een leuke, want dat plastic crushertje zal waarschijnlijk veel meer als klankkast fungeren dan de met vlees gevulde bek van een karper...

We denken gewoon weer wat verder met je Daniël. Zonder jouw artikel geen discussie in deze...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

25-09-2012 17:12

Hoe dan ook, denk dat geluid een onderschatte factor is. Als ik naar mijn cavia's kijk ( ja ja tis geen karper) dan zitten ze soms apatisch in hun huisje en zijn ze er niet uit te krijgen. Tot ik er 1 een hard snoepje geef en de ander hoort haar knagen, dan komt er ineens wel beweging in bang om iets tekort te komen
Gebruikersavatar
Marc Schrikkema
Berichten: 3034
Lid geworden op: 09-10-2004 16:43
Locatie: Heerhugowaard

26-09-2012 08:08

horen of zien?

Zien vreten doet vreten / horen vreten doet vreten
Blauw helmen, zijn ook maar mensen ..... af en toe laten ze hun emotie spreken :-)
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

26-09-2012 08:44

...en voor het raam half geld.....
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
Daniel Jawadnya
Berichten: 199
Lid geworden op: 25-02-2010 00:35

26-09-2012 20:40

Kees Ouwendijk schreef:Ik zat er ook naast je gaat dronken naar huis. :lol:

Maar ik heb altijd zo iets van het is niet echt, de karpers, de omstandigheden en veel meer dingen die in het vrijewater meespelen.
Niet te min is het verrassent oranje eerst.

Ook vind ik dat donker voor de kippen het niet echt positief deed in het artikel, ik vind onopvallend aas op de termijn langer meegaan en dressuur doorbrekend maar dit is mijn mening, kleur is voor overdag, voedingswaarde, herkenbaarheid, smaak, geur ?
Hoe herkenbaarder het aas voor de karper hoe korter het meegaat, ook al heb ik met dit zinnetje bedenkingen als heel veel mensen het aas gebruiken en het er maar in blijven gooien, maar toch ? er liggen heel wat bollen te rotten .

Dat crussen van aas: werd met de hand gemalen en opgenomen ?? dus hier is geen karper aan te pas gekomen ?

Ik vind dit soort artikelen leuk om te lezen en het zet je aan het denken of maar tijdelijk.
Het zou mij niet verbazen als mensen bij het volgende bezoek aan de hengelsport winkel om roze of oranje bolleke's vragen met oesterschelpen erin :lol:

Ik hoop dat ik geen mensen beledigd hebt je weet maar nooit nu gelijk al mijn excuses.


-Je zult me moeten helpen Kees. Overigens waren er één of meerdere die het wel goed hadden. Die mogen gelijk meedoen dus! :wink:

-Ik ga proberen om het één en ander te testen op een maagdelijk water binnenkort maar makkelijk gaat het niet worden.

-Dressuur speelt in de praktijk een belangrijke rol die hier niet aanwezig is dus kan het altijd verschillen opleveren (praktijk versus testen). Het ging hier meer om instinctieve gedragingen zonder (hopelijk) menselijke invloed.

-Is natuurlijk een vrije grove proef, enkel om bewustzijn te creëren. Hoewel, de tanden van een karper zullen op zijn minst net zo hard zijn als het plastic van een krusher. Ook dit zal ik in de praktijk gaan proberen te meten op dat maagdelijk water i.c.m onderwaterbeelden, om eventueel wijzer te worden in de materie.
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

28-09-2012 00:19

Die mogen gelijk meedoen dus!


Dus ik mag me ook vol laten lopen op de kosten van de jongens die het niet bij het juiste eind hadden!!

Maarre laat ik dat maar niet doen ben namelijk niet zo heel erg geliefd bij de boarders hier, dus sla maar ff een ronde over. :lol: :lol:

Groet, Peter
Gebruikersavatar
Peter van Loo
Berichten: 1785
Lid geworden op: 09-08-2011 00:41
Locatie: Schiedam

28-09-2012 18:22

Gelukkig maar dan Leon :D . We kunnen er ook gewoon een Schiedams feessie van maken, met al de Schiedamse boarders heb je een aardig zaaltje vol :lol: :lol:

Groet, Peter
Kees Ouwendijk
Berichten: 487
Lid geworden op: 19-11-2007 19:20

09-10-2012 12:19

Weet je toevallig had ik nog een paar kilo supergoedkope boilie's. geel , roze ,bruine, grijze en zelfs bijna zwart.
Als die in ongeveer dezelfde afmetingen snijd en je gooit het in mijn vijver word alles opgevreten zonder dat het de bodem raakt ?
Nu is mijn vijver folie erg zwart maar het is toch ? Dan is kleur toch niet zo belangrijk.
Wat dan belangrijk is de afmeting als ik bij de boilie stukjes een honde brok doe die groter en bruin is word deze als eerste gepakt.
Wat ook is als er een bij de vallende stukjes is en hij krijgt de tijd vreet hij gewoon alle kleuren op.

Ik ben ook nog nooit een bodem tegengekomen die oranje of geel is, zandkleurig wel ?

Ook bij kattevoer met verschillende kleurtjes is het zo dat alles wat zinkt er het eerste aangaat ongeacht de kleur.
Gebruikersavatar
Rene Schouten
Berichten: 1092
Lid geworden op: 23-11-2006 15:31
Locatie: Soest

09-10-2012 16:23

...? Heb 't ook nog nooit mais zien regenen maar 't schijnt er in te gaan als koek........
If you tolerate this, then your children will be next...
There will be ATTITUDE.
martijn van den Haak
Berichten: 202
Lid geworden op: 11-08-2006 09:34

24-10-2012 11:18

toch ook opvallend dat niemand zich druk maakt over uitgangspunt 2.

karpers associëren blijkbaar nu toch weer wel.
Kees Ouwendijk
Berichten: 487
Lid geworden op: 19-11-2007 19:20

24-10-2012 16:30

wat is uitgaanspunt 2?
martijn van den Haak
Berichten: 202
Lid geworden op: 11-08-2006 09:34

24-10-2012 19:19

In het rapport wordt gesproken over 3 uitgangspunten, of voorwaarden, om tot deze onderzoeksmethode te komen.
Kees Ouwendijk
Berichten: 487
Lid geworden op: 19-11-2007 19:20

25-10-2012 17:22

ik kan de karper waar in het staat niet 1 , 2 , 3 vinden sorry.
Gebruikersavatar
dave troost
Berichten: 482
Lid geworden op: 26-07-2005 17:53
Contacteer:

16-11-2012 14:57

Is er ook getest hoe ze reageren op conserveringsmiddelen?
Plaats reactie