hoe tikke we de eitjes


Plaats reactie
Gebruikersavatar
remon van dusschoten
Berichten: 473
Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
Locatie: Nijkerk

01-03-2007 23:24

hallo mede boarders,vandaag heb ik een vooraad boilies gemaakt.Dat begon met eitjes halen bij de plaatselijke eieren handel thuis aan gekomen moesten ze gebroken worden.Dat was dus nog een heel karwei ,het waren er namelijk 500.hoe pakken jullie dit aan,ik brak ze gewoon zoals je dat normaal ook doe.mar is er niet een betere of snellere manier wat zijn jullie ervaringen


met vriendelijke groet en goede vangtsen remon van dusschoten
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT

steun de KSN en wordt lid gewoon doen
Gebruikersavatar
rebec schippers
Berichten: 125
Lid geworden op: 11-09-2005 23:49
Locatie: grootebroek

01-03-2007 23:41

eieren in een speciekuip of emmer. en dan ff lekker met de boormachine met een speciemenger er op, er door heen raggen!
Gebruikersavatar
remon van dusschoten
Berichten: 473
Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
Locatie: Nijkerk

02-03-2007 00:26

dus met schil en al (cruns effect ken de theorie ) is niet mijn ding mar goed.Andere manieren wellicht
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT

steun de KSN en wordt lid gewoon doen
Arjan Brand1
Berichten: 57
Lid geworden op: 06-01-2007 23:48
Locatie: Ridderkerk

02-03-2007 00:32

Met schil en al lijkt mij niet.... :o
Gebruikersavatar
Kenny Willems
Berichten: 3415
Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
Locatie: Duiven
Contacteer:

02-03-2007 02:07

kan prima. alleen moet de schil wel fijn zijn :D
Gebruikersavatar
remon van dusschoten
Berichten: 473
Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
Locatie: Nijkerk

02-03-2007 07:28

dan gebruik ik liever gemalen tijgernoten of birdfood.Mar goed die eitjes hoe verwerk je die op een snelle manier.Wie heeft het EI van Columbus
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT

steun de KSN en wordt lid gewoon doen
Gebruikersavatar
Ray v/d Bos
Berichten: 497
Lid geworden op: 06-04-2002 02:00
Locatie: Doesburg

02-03-2007 09:38

Remon

een oude Centrifuge is de uitkomst, je maakt een fijnmazig stalen netje. Die in de Centrifuge past, dan gooi je je eieren hierin kapot.

je zet dan je centrifuge aan, en je ei zal eruit stromen, alle schalen zullen dan in je mandje blijfen zitten die je later zo boven de afvalton uit kan kloppen.


maak alles wel erg goed schoon, goed uitspoelen met de tuinslang.Ei schimmelt erg snel namelijk.


zo'n Centrifuge kan je kopen bij de kringloop voor een paar tientjes, maar nieuw kosten ze ook niet zoveel.


geluk ermee.
Laatst gewijzigd door Ray v/d Bos op 02-03-2007 09:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

02-03-2007 09:39

Je kan ze wel op deze manier doen. Ik laat dan wel eens de eierstruif door een zeef of iets dergelijks lopen. Zo blijven alle schillen mooi erop liggen en ligt het eierstruif mooi onderin de bak.
~~Dreams can be true.~~
Ray Schra
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00

02-03-2007 09:46

Tino,

Dat kan inderdaad.
Wat je wel nodig hebt is een niet al te grove zeef en wat geduld :lol:

Gr. Ray
Gebruikersavatar
tino beunk
Berichten: 2626
Lid geworden op: 29-03-2005 18:42
Locatie: Duiven

02-03-2007 09:52

Dat is zo. :wink: . Maar meestal maal ik de eierschillen niet al te fijn. Op deze manier gaat het nog redelijk snel.
~~Dreams can be true.~~
Gebruikersavatar
Rick Boerboom
Berichten: 3459
Lid geworden op: 11-07-2002 02:00
Locatie: Doetinchem

02-03-2007 12:10

Men neme een speciekuip. Maak de doos eieren los. Smijt de eieren van een hoogte in de kuip. Boormachine met mixer erdoorheen en klaar is kees. Gewoon met schaal en al. Gewoon doen. Je gaat toch geen 500 eitjes zitten tikken!! Bovendien verlies je een deel van het eivocht omdat het aan de schalen blijft hangen die je weg kiepert. Met goed mixen met de boormachine en daarna het mengen met de boiliemix worden de eierschalen wel klein. Geen probleem.
Donny nouris
Berichten: 144
Lid geworden op: 12-04-2006 23:28
Locatie: Maarssen

02-03-2007 12:11

je moet gewoon snel in eitjes tikken zijn :lol: .
Herwin Kwint
Berichten: 412
Lid geworden op: 21-10-2003 02:00

02-03-2007 12:53

De eitjes in een grote emmer gooien, klopboor erdoor en vervolgens een tijdje laten staan. De eierschalen zinken dan mooi naar de bodem. Vervolgens de struif voorzichtig door een frituurnetje overschenken in een andere emmer. Doordat de meeste schalen al gezonken zijn gaat dit echt prima. Je hebt natuurlijk iets verlies qua vocht maar swa...

Wanneer je zoals ik werk met boilie machines ( walsen ) dan heb ik liever geen eierschalen in mijn deeg omdat de worsten soms niet (snel genoeg) door de walsen heenvallen door de grove deeltjes (eier-schaal). Verder maakt het geen moer uit of er nu wel of geen eierschalen door de bollen zitten.

Mocht je in een koude schuur of garage een beste zooi deeg willen verwerken zet dan die emmers met struif van te voren lekker een nachtje in huis, uiteraard met deksel erop. Zodoende zit je de volgende dag niet met een klomp steenkoud deeg.

MVG

Kwint
Willem Barnas

02-03-2007 13:06

Heerlijk dit... ei drijft, schaal zinkt.

Puur natuur.

een centrifuge werkt ook goed, deed mijn vader vroeger al op dat pluimveebedrijf.

Jo,
WB 8)
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

02-03-2007 13:26

men pakt een grote emmer.. met legt hier een fijne zeer op.. en met tikt de eitjes gewoon stuk voor stuk,,, dit kun je best onnauwkeurig doen,,, je schaalscherfies blijven in het zeef achter,,, mijn record staat op 200eitjes in 9min :wink:

oja,,, laat je eierdooier wel van een afstandje erboven op de zeef vallen, valt hij er zo doorheen. anders moet je ze allemaal kapot gaan prikken.

Deze methode gebruik ik alleen als ik meer als 5kilo ga draaien. anders tik ik ze gewoon.
er zullen snellere en betere methodes zijn maar werkt bij mij prima :D

groete
Karper vissen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel karpervissen
Gebruikersavatar
Bart Smol
Berichten: 438
Lid geworden op: 09-01-2002 01:00

02-03-2007 18:36

je pakt gewoon en oude emmer boort er een serrie gaten in en gooit de eitjes erin ff met een boor machine erdoor en laat het een poosje staan
op den duur heb je alleen het ei en de schaal blijft in de andere emmer
Gebruikersavatar
jurgen heintjes
Berichten: 682
Lid geworden op: 28-08-2006 12:53
Locatie: JRC twin skin

02-03-2007 19:55

O op die manier breek ik 100 eieren in een paar seconden :D
Gebruikersavatar
remon van dusschoten
Berichten: 473
Lid geworden op: 31-08-2004 22:06
Locatie: Nijkerk

02-03-2007 20:44

het is zo makkelijk mar je moet het wel weten bedankt
elke vangst telt hoe groot of klein dat je vangt daar gaat het om
behandel een karper zoals je zelf ook behandelt wilt worden met RESPECT

steun de KSN en wordt lid gewoon doen
Gebruikersavatar
Fabian stukker
Berichten: 752
Lid geworden op: 14-08-2006 23:00
Locatie: Twente

02-03-2007 20:50

hoe doen ze het in de frabrieken dan ? heb ik het niet over de boilieboeren ofzo maar fabrieken waar eieren in producten zitten verwerkt. lukt me niet dat ze daar iemand hebben om eitjes te tikken of wel ?

groete
Karper vissen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel karpervissen
Willem Barnas

02-03-2007 21:15

daar gebruiken ze gesproeidroogde eieren...

WB 8)
Gebruikersavatar
Jeroen Huigen
Berichten: 393
Lid geworden op: 03-09-2006 18:26
Locatie: Emmercompascuum ( Emmen )

02-03-2007 21:42

Ik ben woensdag in een boilie draaierij geweest en deze man gebruikte gewoon een oude centrifuge om z'n eieren van de dop te schijden .
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

03-03-2007 13:37

Waarom zou je in 1 keer zoveel deeg aanmaken? Droogt dat dan niet snel uit voor de worstenspuit?
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Ray Schra
Berichten: 1306
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00

03-03-2007 14:40

Als je het deeg in een vuilniszak verpakt valt het reuze mee hoor Sven.
Gebruikersavatar
Sven van Anrooy
Berichten: 7339
Lid geworden op: 26-01-2004 16:58
Contacteer:

04-03-2007 16:10

Sven van Anrooy schreef:Waarom zou je in 1 keer zoveel deeg aanmaken? Droogt dat dan niet snel uit voor de worstenspuit?
Waar ik eerder op doelde is dat het droge voer toch wel redelijk lang vocht blifjt opnemen. Vooral als je veel grof spul gebruitk blijft het wel langer intrekken, althans, da's mijn eigen ervaring. Grove polenta en onvermalen CeDe bijvoorbeeld.. Als je dan al per ongeluk te veel droge stof aan de struif toevoegd, ben je goed het zaadje...
Het juiste water, de juiste plek en dan het juiste aas...

Geniet van mijn afwezigheid..

WC-PB: 1kg+ / 76cm
Plaats reactie