Even een simpele vraag. Vanaf welke watertemperatuur kan ik het voeren best terugschroeven?
Of anders gesteld vanaf welke temperatuur zijn de karpers niet meer zo actief?
Greets
Watertemperatuur
- Anne Cents!
- Berichten: 29
- Lid geworden op: 30-07-2006 13:30
- Locatie: Nijverdal
kunnen sommige mensen dan echt niets zelf uitzoeken? maargoed, het hangt er vanaf hoeveel je nu voert. Stel dat je nu gemiddeld 1 kilo voert, dan zou ik het helemaal niet terugbrengen. Het ligt er ook aan hoe het met het bestand aan vissen staat. Zwemt er veel witvis, dan zou ik het ook niet terugbrengen. Maargoed ik zou zeggen, probeer het eerst zelf en dan zul je het vanzelf zien!
Dé Karper
-
- Berichten: 618
- Lid geworden op: 04-01-2006 11:49
- Locatie: Wijhe
ik zou niet minder voer gaan gebruiken allen onder de 10 graden is de vis meer passief dus dan maar een handje ofso gebruiken en boilies die makkelijk te verteren zijn.
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Wanneer de temperaturen dalen stopt ook de spijsvertering het is dan nog maar de vraag of gemakkelijk verteerbaar voedsel wel te verteren is.
Bovendien hoe bepaal wat een karper gemakkelijk kan verteren???
Onder de 10 graden watertemperatuur wordt de vis al inactief onder de 6 graden is de vertering vrijwel geheel gestopt.
Stekkennis is dan veel belangrijker dan voeren, dat is overigens 12 maanden van het jaar belangrijker maar zeker in de winter.
Bovendien hoe bepaal wat een karper gemakkelijk kan verteren???
Onder de 10 graden watertemperatuur wordt de vis al inactief onder de 6 graden is de vertering vrijwel geheel gestopt.
Stekkennis is dan veel belangrijker dan voeren, dat is overigens 12 maanden van het jaar belangrijker maar zeker in de winter.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Barry Koster
- Berichten: 154
- Lid geworden op: 31-03-2006 14:43
- Locatie: Muntendam
@ Anne daarvoor si dit forum toch En als het te veel moeite is dan heb je reachts bovenin een kruisje waar je op kan drukken
Der zijn tabllen van hoe lang de karper er over doet bij bepaalde tempraturen ik heb um zelf niet... Maar miss als je die opzoekt en je een beetje je water kent waar je wil vissen kan je misschien daar wat uit aflijden...
Suc6
Der zijn tabllen van hoe lang de karper er over doet bij bepaalde tempraturen ik heb um zelf niet... Maar miss als je die opzoekt en je een beetje je water kent waar je wil vissen kan je misschien daar wat uit aflijden...
Suc6
Waarom hip doen als je Groninger kan zijn??
- Barry Koster
- Berichten: 154
- Lid geworden op: 31-03-2006 14:43
- Locatie: Muntendam
schema: De watertemperatuur als maatstaf voor de dagelijkse hoeveelheid aas
Boilies Boilies
laag eiwit 10%-18% hoog eiwit 23%-28%
24o C 1500 gram maximaal
23o C -
22o C -
21o C 1300 gram gemiddeld
20o C -
19o C -
18o C 1100 gram minimaal
17o C 1000 gram 800 gram
16o C 1000 gram 700 gram
15o C 1000 gram 600 gram
14o C 1000 gram 500 gram
13o C 750 gram 500 gram
12o C 750 gram 500 gram
11o C 200-500 gram
10o C 200-500 gram
9o C 200-500 gram
8o C 200-500 gram
7o C 200-500 gram
6o C 200-500 gram
5o C 200-500 gram
4o C 200-500 gram
http://www.karperwereld.nl/voerstek/ea1.htm
misschien heb je hier wat aan
Boilies Boilies
laag eiwit 10%-18% hoog eiwit 23%-28%
24o C 1500 gram maximaal
23o C -
22o C -
21o C 1300 gram gemiddeld
20o C -
19o C -
18o C 1100 gram minimaal
17o C 1000 gram 800 gram
16o C 1000 gram 700 gram
15o C 1000 gram 600 gram
14o C 1000 gram 500 gram
13o C 750 gram 500 gram
12o C 750 gram 500 gram
11o C 200-500 gram
10o C 200-500 gram
9o C 200-500 gram
8o C 200-500 gram
7o C 200-500 gram
6o C 200-500 gram
5o C 200-500 gram
4o C 200-500 gram
http://www.karperwereld.nl/voerstek/ea1.htm
misschien heb je hier wat aan
Waarom hip doen als je Groninger kan zijn??
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Ook in een schema is de plaats waar je iets neerlegt vele malen belangrijker dan een weegschaal.
Vissen is een hobby, geen religie!
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Barry Koster schreef:schema: De watertemperatuur als maatstaf voor de dagelijkse hoeveelheid aas
Boilies Boilies
laag eiwit 10%-18% hoog eiwit 23%-28%
24o C 1500 gram maximaal
23o C -
22o C -
21o C 1300 gram gemiddeld
20o C -
19o C -
18o C 1100 gram minimaal
17o C 1000 gram 800 gram
16o C 1000 gram 700 gram
15o C 1000 gram 600 gram
14o C 1000 gram 500 gram
13o C 750 gram 500 gram
12o C 750 gram 500 gram
11o C 200-500 gram
10o C 200-500 gram
9o C 200-500 gram
8o C 200-500 gram
7o C 200-500 gram
6o C 200-500 gram
5o C 200-500 gram
4o C 200-500 gram
http://www.karperwereld.nl/voerstek/ea1.htm
misschien heb je hier wat aan
Met alle respect maar wat zegt deze statistiek?
In mijn ogen helemaal niets, als ik mijn voerhoeveelheden er langs leg klopt het niet, maar dan bedoel ik ook echt niet.
Heeft iemand wat op papier gezet en dan is het een leidraad?
De stek, de hoeveelheid karper die er zit zegt mij meer als de watertemperatuur.
- martijn bunte
- Berichten: 1342
- Lid geworden op: 25-07-2006 16:22
- Locatie: ENSCHEDE
- Contacteer:
aamen gewoon zelf je eigen kennis gebruiken hep je die niet ga er dan mee beginnen tis ook een vraag waar ontzettend veel factooren in mee speelen(met alle respect)
aldejekes loat goan!
-
- Berichten: 89
- Lid geworden op: 06-09-2005 17:24
- Locatie: hechtel
Toch allemaal al bedankt voor deze antwoorden. Zal zondag beginnen met een voercampagne en alsk der nog aan denk zalk begin volgende maand zeggen hoe het uitgedraaid is.
Groeten
Groeten
- Frank bosman
- Berichten: 1607
- Lid geworden op: 12-03-2002 01:00
- Locatie: Varsseveld
Is dat het nieuwe karpervissen...? Schema is iets wat je niet kunt aanhouden als je verder niks weet! Misschien zit er wel 20 man te voeren dan kan 500 gram al teveel zijn!
beetje bij beetje