betaal water


Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

22-04-2006 21:40

Ik ben oo nieuwsgierig van aard Theo :lol:

En heb een pb box :wink:

:lol:
Gebruikersavatar
Hans Brinkel
Berichten: 5271
Lid geworden op: 04-02-2003 01:00
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

22-04-2006 21:50

Dat vind ik nou zo waardeloos he :wink: ....als het er eenmaal van komt..gaat het via pb :(
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

22-04-2006 22:42

Ron Koning schreef:hoi

en van mij mag er ook een schepje bij
er hoeft voor mij niet gezegd te worden hoe en wat,
maar alleen deze olie is niet mogelijk.

vr gr Ron


Met welke olie of oliecombi zou het dan wel mogelijk kunnen zijn Ron?

Ik ben van mening dat;
Wanneer er voedinsmiddelen in een boilie verwerkt worden deze zonder gebruikmaking van een forse dosis conserveringsmiddel binnen 3 weken groen en grijs MOET zijn van de schimmelvorming.
Gebeurt dit niet binnen die termijn dan vind ik het wel erg verdacht worden en is er schijnbaar toch iets TEGENNATUURLIJKS aan het handje. :-?
Groet'n Henk..

still growing Old.
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

22-04-2006 23:43

Henk heeft de diepvriess gewonnen :lol:

Daar ook nog langer in houdbaar Henk :lol:

Maar je slaat de spijker wel heel hard op zijn kop
Gebruikersavatar
Bob Klumper
Berichten: 158
Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

23-04-2006 00:37

Ik Krijg een beetje de indruk dat in onder andere in deze discussie een subversieve boodschap verwerkt zit,

Ben benieuwd wat er straks werkelijk boven komt drijven.

Bob
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

23-04-2006 05:46

Er is hier een dwaling in de inhoudelijke discussie.

Ten eerst gaat dit topic over betaalwateren en wordt de topic-starter weer eens niet bedient. Dit nog wel door zeer ervaren boarders...mannen ga ff in de hoek staan of zo

Als het dan toch over bewaarmiddelen gaat, kan ik er nog wel iets over kwijt.

Uit alle producten, die vetten en vocht ineen hebben in natuurlijke vorm is in principe wel een anti-oxidant te verkrijgen (tevens vaak lecithine). Een noot aan de boom gaat niet snel ranzig worden niet waar?

De stoffen (anti-oxidanten) worden uit een product geextraheert en vervolgens in zuivere vorm aangeboden op de markt. Niks aan het handje, want het zijn uiteindelijk natuurlijke producten (net als de meeste drugs overigens)

De pest zit 'm in de meeste gevallen in de dosering. Want -Theo- vetoplosbare vitamines kun je ook niet ongestraft toevoegen aan een product. Die kunnen schadelijk zijn. Mooi gebracht, maar nog steeds geen overtuigend betoog.

Mensen en dieren zijn gemaakt hun voedsel te halen uit de natuur. Plukken en vreten, of vangen en vreten. Dat is het best, maar ja....... Inkuilen is bedacht door vossen en niet door mensen en Eskimo's eten geen groente. Ik kies voorlopig voor de vriezer....

Er is wel een oplossing, die afdoende kan zijn, maar daar zijn we hier druk mee bezig......

met ijskoude groet

Mitsz
Chris Gabriele

23-04-2006 11:47

Heren,

Koken en drogen helpen de konservering en vertering.
Vocht moet men zien te binden aan het eiwit om bederf zien te voorkomen, maar het vocht gehalte moet niet te hoog zijn.

Met een kombinatie van natuurlijke producten, proces beheersing en een goede combinatie van toegestane natuurlijke konserveringsmiddelen volgens de richtlijnen, toegestane dagelijkse aanvaardbare dosis) kan je dus goed weg komen.

Boilies maken is een kwestie van keuzes en in de alle gevallen een compromie dat we moeten sluiten.

koken maakt de verteerbaarheid beter, maar enkele nutriënten gaan verloren in het water. Kan je ook weer als additief toevoegen.
Een voordeel van koken is dat je alle ziektekiemen vernietigd en tevens bij het gebruik van eieren en bv soya producten het Avidine dat Vit. H tegenwerkt en het anti-tripsine dat tripsine tegen werkt.
Soyabloem en eieren koken wij (zit in de boilie verwerkt)...probleem opgelost.

Drogen van boilies, vitamines gaan verloren, omdat te lang wordt gedroogd door of een te hoge temperatuur of een te lange droogtijd.
Niet drogen zorgt dat de boilie eerder bederft, dus liever kwaliteits verlies en iets toevoegen dat het opheft, en wel goed drogen.

Daan, de methode die jij gebruikt voor je stempel is een effectieve, maar geen goedkope manier!

Jij en ook Theo hebben iets wat nog niet eerder toegepast is.


gr Chris.
Gebruikersavatar
Daniel Legrand
Berichten: 459
Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

23-04-2006 17:46

Mensen,

Inderdaad het is mogenlijk om te concerveren op een natuurlijke wijze !!
Eerst had ik het ID om gebruik te maken van een extract dat een uitzonderlijk hoog zoutniveau bevat, echter kwam ik er achter van iemand dat dit product zelf ook nog extra concervering bevatte.
Dus ging mijn zoektocht verder en ben ik eindelijk na 3 jaar beland op de oplossing ! :D
Ik weet nu zeker dat concervering zonder gebruik van zelfs goedgekeurde E-Nummers mogenlijk is.
Tevens is het niet verboden om E-Nummers te gebruiken, echter zullen we moeten opletten op de ADI, Acceptable Daily Intake.
Kortom hoeveel je er maximaal per dag van in je mag hebben.
En nu hoor ik ook al een hoop mensen schreeuwen maar een karper is een mens niet dat klopt.
Maar dus heb ik en zover 1 iemand anders de oplossing gevonden namelijk Theo.

Zal nu wel weer een hoop ellende ontstaan maar ik weet dat het dus wel kan.
En zodra 1 Mei aanstaande het product in de winkels ligt zal iedareen het recht hebben de desbetreffende product te laten testen.
(Voor diegene die in alleen de stempel nog geen vertrouwen heeft)

Verder lucht 1 ding me ook behoorlijk op dat is dat 1 November aanstaande de nieuwe wet ontstaat voor produceren van karper en andere visvoeders.

Concurenten maak je borst maar nat, ik ben in ieder geval wel op de juiste veilige weg !

Greets Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Ron Koning
Berichten: 24
Lid geworden op: 05-01-2002 01:00

23-04-2006 17:55

hoi

Ik zeg alleen dat het met de olie van het onderwerp niet kan.
Een boilie goed houden is geen probleem (donker koel in een magazijn) ,maar wil je de markt op dan word het een heel ander verhaal.
daar zet een winkelier ze in de etalage,daglicht, temperatuursverschillen van meer dan 20 graden per dag is gewoon.conserveren volgens
menselijke toegestane hoeveelheid is inmiddels ook al geen wonder meer,
Maar wat weegt een karper en een mens,en wat doet de toegestane hoeveelheid bij een karper?.
maar boilies vers in de winkels krijgen is een utopie
en beleid in winkels is ook te triest voor worden (bij de meeste).
en die nieuwe wet vind ik goed,ben er niet bang voor!!!!!!
verder laat ik het hierbij.

vr gr Ron Koning
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

23-04-2006 19:27

Daniël, daar 1+1 nog steeds 2 is had ik de link tussen jou en Theo ook al gelegd...
Voorlopig blijf ik nog uitermate kritisch daar zoals jij ook wel weet er vrijwel geen product is waar meer over gelogen werd en wordt dan over de 'kwaliteit' van ready-made boilies in samenhang met de wijze / product(en) waardoor de langdurige houdbaarheid werd / wordt gerealiseerd.
En inderdaad is een mens of een rat of een kat niet zonder meer te vergelijken met een karper, ook niet qua ADI per kg lichaamsgewicht trouwens.
Mag ik nog vragen (heb ik in een andere post ook al gevraagd) wat de houdbaarheidstermijn vanaf de productiedatum tot de uiterste 'consumptiedatum'/ houdbaarheidsdatum wordt?
En laat er geen misverstand over bestaan, ik zou het geweldig vinden als jullie het ei van Columbus uitgevonden zouden hebben om boilies, buiten de diepvries om, een (ook voor de wederverkopers) redelijke termijn houdbaar te kunnen houden zonder voor mens en vis schadelijke toevoegingen.
Gebruikersavatar
Wil Jeurninck
Berichten: 2261
Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
Locatie: Baexem
Contacteer:

23-04-2006 20:10

Die wet heeft dus nul komma nul om het lijf.

Word ( en nu pik ik er willekeurig eentje uit ) op honde voer ook teogepast.

Voor diegene die wil rommelen blijft er teveel ruimt e over.

Ik noem maar wat :
Toegevoegde olie ( kan vanalles zijn inclusief bv motorolie )
Vezels ( houtsnippers uit de tuin zijn ook vezels )
Extra kalk ( in grind zit ook kalk )

Nee sorry, helaas blijft er voor diegene die willen rommelen nog veel te veel ruimte over.
Ook MET meldingsplicht blijft het voor de karpervisser oppassen.

Een stap vooruit is het zeker, maar we zijn er nog lang niet
Gebruikersavatar
Daniel Legrand
Berichten: 459
Lid geworden op: 23-06-2004 10:17
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

23-04-2006 20:16

Beste Aart,

Inderdaad weet ik dat je een heel nuchter persoon bent, en dat bevalt me wel hoor.
Nee maargoed de uiterste houdbaarheids datum ervan zal dan 8 maanden vanaf produktie datum zijn (en die komt duidelijk op de zak te staan).
Namelijk zo duidelijk dat de winkelier zelf een behoorlijke prijs etiket erachter zal moeten doen wilt hij niet volgens de regels spelen.
Ook de verpakking die er word gebruikt draagt toe aan de houdbaarheid evenals de hygienische manier van werken, handschoenen en zelfs mondkapjes.
Sommige zullen wel lachen nu maar goed.
Het komt erop neer dat het ook op een soort van beschermd atmosfeer word verpakt.
Om terug te komen op de ADI, ik ben de laaste tijd aardig in contact met wat koivoerspecialisten waarvan sommige uit Japan.
En die ook weten hun spullen op bijna de zelfde manier te concerveren.
Hun weten inmiddels wat de ADI van sommige stoffen is voor de karpers.

Greetz Daan
<Eclips Baitrange-Carpsounder Nederland-Atropa Benelux-Bush Boats Nederland-Carpwear Benelux>
Aart Lokhorst
Berichten: 8585
Lid geworden op: 03-01-2002 01:00
Locatie: Dronten

23-04-2006 21:26

Dat schept weer wat meer duidelijkheid Daniël. En ik lach beslist niet om de manier van werken. Ook buiten Japan zijn er wel instituten die weten wat de ADI van 'sommige' stoffen is voor de karper hoor...
Maar ik heb toch nog een volgende vraag: voldoen jullie ready-mades ook aan alle voorschriften die gelden t.a.v. voer voor de visteelt voor menselijke consumptie?
Want verwijzen naar Koivoerspecialisten (waarvan sommige in Japan) klinkt wel aardig maar hun voer voldoet n.l. niet aan de bovenvermelde (strenge) voorschriften die daarvoor in de EU gelden...
Gebruikersavatar
Bob Klumper
Berichten: 158
Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

23-04-2006 21:54

Heren..
Vraagje waar kan ik de wet tekst vinden?
produceren van karper en andere visvoeders.
wil namelijk weten of dit ook geld voor flavours met b,v. een drager als propyleenglycol,kleurstoffen en dergelijke.

De volgende vraag mijnerzijds. Wat is het belang dat het geschikt moet zijn voor menselijke consumptie. In relatie tot de karper?

Voorbeeld ter illustratie chocolade is geschikt voor menselijke consumptie maar voor honden en katten kan dit dodelijk zijn.

En heren prijzenswaardig dat jullie een samenstelling hebben kunnen vinden op natuurlijke basis.

m.vg. Bob
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

23-04-2006 22:20

Daniel en Chris. Bedankt voor jullie bijval. Ik hoop dat ook jullie in jullie opzet zullen slagen. Per slot hebben we het o.a over afgesloten wateren in relatie tot een gezond leefmilieu en een gezonde vis.

Bob, een antwoord op een vraag van je:
"De volgende vraag mijnerzijds. Wat is het belang dat het geschikt moet zijn voor menselijke consumptie. In relatie tot de karper?"
In de witvisserij bijvoorbeeld werden maden rood gekleurd met de kleurstof "sudan red". Deze kleurstof werd door de vis opgenomen waardoor zijn vlees rossig werd. Deze kleurstof is verboden (en dus nu ook de rode maden in Nederland) omdat het kankerverwekkend is. Niet voor de vis direct, maar wel voor de mensen die deze vis consumeren. Het verbod geld vooralsnog alleen voor Nederland, waaruit blijkt dat wij al veel verder zijn dan anderen.
Als het goed is gebruikt niemand deze of andere (kleur)stof(fen) in (Karper)aas. Het gebruik ervan is trouwens ook volsterkt onnodig omdat er ruim voldoende alternatieven te krijgen zijn.
M.vr.gr,

Theo.
Gebruikersavatar
Kees Ouwehand
Berichten: 11597
Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
Locatie: Nederland

23-04-2006 22:26

Dat heb ik sommigen ook horen roepen, Aart. Ik heb de moeite genomen dat eens na te kijken. Probleem is dat de Europese richtlijnen vragen dat er een overheidscontrole wordt uitgevoerd. Japan heeft het controleapparaat daarvoor (nog) niet opgezet, zodat de export naar Europa niet volgens de regels kan worden uitgevoerd. Is toch net iets anders dan dat het voer op zich niet aan de richtlijnen zou voldoen.

Zie:

http://www.dekoi.info/hikari.pdf

Dit is een link naar de richtlijnen die dit jaar zijn ingevoerd:

http://www.pdv.nl/nederland/diervoederw ... ge1444.php

Deze ook maar:

http://europa.eu.int/scadplus/leg/nl/lvb/l32041.htm

Theo, is een kwestie van tijd. Die richtlijnen zijn er nu niet voor niets gekomen.

Groet, Kees
Theo de Kreij
Berichten: 87
Lid geworden op: 30-11-2005 00:18
Locatie: Zoetermeer

23-04-2006 22:51

Propyleenglycol kan bij verkeerd!! gebruik bij dieren verstoringen veroorzaken in het neurologisch systeem. Voor menselijke consumptie is het vaak toegepast in groentesauzen en sladressings.

Propyleenglycol is niet veel gevaarlijker dan bijvoorbeeld alcohol. Biochemisch gesproken lijken deze stoffen ook enigszins op elkaar. Alcohol vervliegt sneller.
Propyleenglycol, maar eigenlijk alle glycolen zijn niet schadelijk voor onze huid of bijvoorbeeld haar (zit ook in haargroeimiddelen). Zij worden aan een product toegevoegd om de penetratie in de huid van de werkzame stof in een product te bevorderen. De huidcellen worden in feite niet beschadigt, maar de toelaatbaarheid van het celmembraan voor andere stoffen neemt toe.
Afkomstig van petroleum word het ook toegepast voor de fabricage van alkydharsen en polyestervezels. Het verhoogt de melkproductie bij koeien en verlaagt de kans op melkziekte.

Hoewel het chemisch is, is het zelfs in Australie toegestaan. Australie is een land die als eerste stoffen verbied die op enige wijze schadelijk zouden kunnen zijn voor mens, dier en milieu.
M.vr.gr,

Theo.
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

23-04-2006 23:54

De huidcellen worden in feite niet beschadigt, maar de toelaatbaarheid van het celmembraan voor andere stoffen neemt toe.

Welke "andere stoffen" bedoel je Theo?
Antibacteriële eigenschappen????
Da's mooi voor de boilies, maar heeeeel vervelend voor de karper.
Als bioloog zul je dit moeilijk kunnen ontkennen.

Een karper heeft nu eenmaal bacteriën nodig en heeft absoluut geen gerek aan een schoon en corrosievrij koelsysteem....

------------------------------------------------------------
Propyleenglycol is een glycol (d.i. een organische verbinding gekenmerkt door twee afzonderlijke hydroxyl- (OH-) groepen). Het is een reukloze en kleurloze visceuse vloeistof, die verkregen wordt door de hydrolyse van propeenoxide.

Propyleenglycol wordt gebruikt in de plastics industrie voor de fabricage van polyestervezels en alkydharsen. Het lage smeltpunt, de lage vluchtbaarheid en de lage corrosieve activiteit maken het tevens geschikt voor antivriesproducten en koelvloeistoffen voor automobiel- of andere motoren en voor hydraulische en remvloeistoffen.

Propyleenglycol is minder toxisch dan etheenglycol en mag gebruikt worden in voeding, cosmetica en medicijnen. Het E-nummer van propeenglycol is 1520. Toepassingen zijn o.a.:

* in voeding en cosmetica om vocht vast te houden vanwege de hygroscopische eigenschappen;
* als niet-toxische antivriesproduct in brouwerijen en zuivelbedrijven;
* als een solvent voor kleur- of smaakstoffen;
* het heeft ook antibacteriële eigenschappen waardoor het gebruikt wordt in zuiverende lotions.

(HAUT) :o
Laatst gewijzigd door Henk ter Maat op 24-04-2006 00:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet'n Henk..

still growing Old.
Chris Gabriele

24-04-2006 00:10

aanvulling:

Propyleenglycol wordt ook gebruikt voor koeien (slepende melkziekte)
Mono-Propyleenglycol USP kwaliteit brandt niet in de slokdarm.
Gebruikersavatar
Bob Klumper
Berichten: 158
Lid geworden op: 01-06-2004 10:01
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

24-04-2006 00:25

Voor de liefhebbers. Met btrekking tot propyleenglycol
heb ik deze pdf nog voor jullie.
http://www.inchem.org/documents/sids/si ... 5-71-8.pdf
voor het overige bedankt voor de reaktie kom er nog op terug.

m.v.g. Bob
Gebruikersavatar
mitsz van der kamp
Berichten: 6100
Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
Locatie: amsterdam
Contacteer:

24-04-2006 07:04

oh da's lekker spul zeg...... :o
Gebruikersavatar
Henk ter Maat
Berichten: 6499
Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
Locatie: Didam

24-04-2006 07:54

Chris,

Jij weet net zo goed als ik dat een koe 7 magen heeft..en een karper géén.
Dat een karper 7 vinnen heeft en een koe géén.
Dat een karper behoorlijk uitgemolken dient te worden en deze vis natuurlijk géén last van slepende melkziekte kan hebben.

Ligt er schijnbaar aan hoe ver men wil gaan met het oog op omzet en winstverhoudingen, gezondheid telt dan niet meer..ook niet voor de koeien.
Biologen weten dat!

De handschoenen en mondkapjes zouden mogelijk ook wel eens beschermende maatregelen kunnen vormen voor mensen die er mee moeten werken.. :oops:
Groet'n Henk..

still growing Old.
Klaas van den Herik
Berichten: 4624
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00

24-04-2006 08:19

Dus als het een E-nummer heeft kan je het eten dus kan het geen kwaad?

http://www.food-info.net/nl/e/e175.htm
http://www.food-info.net/nl/e/e234.htm
http://www.food-info.net/nl/e/e240.htm

Maar ik kan me niet voorstellen, dat er een aasproducent is die het niet het best met de karper voor heeft.

MVG

Klaas
Gerrit Pook
Berichten: 306
Lid geworden op: 12-06-2005 18:12
Locatie: maarsbergen

24-04-2006 08:52

inblikken
Chris Gabriele

24-04-2006 09:12

Hoi Henk,

Ergens ben ik het niet met je verhaal eens.

Als je het zo bekijkt dan kunnen we heel veel flavours met bepaalde oplosmiddelen ook bannen, sweetners zwemmen ook niet in het water.
En ook beaalde sweetners kunnen bijwerkingen hebben.
Lammerenmelk poeder...voor de karper....zat voorbeelden die commercieel zijn.

Ik weet dat verschillende boilie draaiers propyleen glycol gebruiken in hun freezers...minimaal,...maar de boilies blijven wel langer goed.

Ikzelf gebruik geen propyleen, maar in bepaalde hoeveelheden kan het geen kwaad, minimaal dus..... wat mij betreft niet.

Omzet en winstverhoudingen: volgensmij draaid daar de econimie op en ik ken geen enkele boilie draaier die geen omzet/winstverhouding hanteert om te blijven bestaan.

Klaas: dat zeggen sommige boilie draaiers, die stellen dat het een E-nummer heeft , je kan het eten...dus....

Je vraagd gekscherend naar de bekende weg :wink:

Inderdaad kan het geen kwaad, maar men moet zich dan ook aan de regelgeving houden.
Net als kalium sorbaat, dat kan geen kwaad, wij krijgen het ook binnen in ons voedsel.

Alleen heeft een e-nummer alleen zin als men zich ook aan de hoeveelheden houdt.

gr Chris.