Geachtte heren en dames,
Mijn vraag is de volgende :
Welke boilie gebruik je welke maanden.
ik heb gehoord dat je een zoete boilie in de zomer gebruikt, en een visvoer boilie in het najaar?
Klopt dit, en geldt dit ook voor op een riviertje zoals de linge, de vecht en andere riviertjes ???
Moet ik voorvoeren e.d. ?
Alvast bedankt.
boilie types
-
- Berichten: 135
- Lid geworden op: 07-09-2005 17:25
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Dag Marco.
Het is juist net andersom, zoet is voor de winter en vis voor de zomer!
Omdat als het koud is komt er vrijwel geen geur vrij van de vismeelboilie.
Ik zeg niet dat hij dan niet vangt.
Op de linge weet ik dat je moet voorvoeren net zoals de vecht.
Maar als je er dan 1 vangt is het vaak een plaatje!
Die 2wateren herbergen hele mooievissen.
Succes
Het is juist net andersom, zoet is voor de winter en vis voor de zomer!
Omdat als het koud is komt er vrijwel geen geur vrij van de vismeelboilie.
Ik zeg niet dat hij dan niet vangt.
Op de linge weet ik dat je moet voorvoeren net zoals de vecht.
Maar als je er dan 1 vangt is het vaak een plaatje!
Die 2wateren herbergen hele mooievissen.
Succes
<<< Some times i think i'm crazy, and some time i know i am not! >>>
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Wat is de geur van zoet dan??
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 135
- Lid geworden op: 07-09-2005 17:25
- Locatie: Nederland
- Contacteer:
Uhuh zoet=zoet!
En dat komt beter tot zijn recht dan vismeel in koud water.
En dat komt beter tot zijn recht dan vismeel in koud water.
<<< Some times i think i'm crazy, and some time i know i am not! >>>
- Douwe Bijlsma
- Berichten: 8217
- Lid geworden op: 01-01-2002 01:00
- Locatie: Leeuwarden
Zoet is een smaak geen geur, maar dat terzijde.
Je kunt ook heel goed zoete vismeel maken bv.
De smaak is wel de trigger die de vis laat besluiten om te eten.
Toevallig kan een vis iets wat wij niet kunnen.
Wij kunnen bv aan de voordeur van een restaurant niet proeven of het eten ons zal smaken.
Niet dat een karper ergens op de stoep gaat staan, maar het omringende water kan hij heel goed aftasten met zijn smaakzintuigen
Vismeel op koud water ach als je niet teveel voert valt het wel mee hoor.
Je kunt ook heel goed zoete vismeel maken bv.
De smaak is wel de trigger die de vis laat besluiten om te eten.
Toevallig kan een vis iets wat wij niet kunnen.
Wij kunnen bv aan de voordeur van een restaurant niet proeven of het eten ons zal smaken.
Niet dat een karper ergens op de stoep gaat staan, maar het omringende water kan hij heel goed aftasten met zijn smaakzintuigen
Vismeel op koud water ach als je niet teveel voert valt het wel mee hoor.
Vissen is een hobby, geen religie!
-
- Berichten: 895
- Lid geworden op: 11-04-2003 02:00
- Locatie: Deventer
Douwe,
zat al op een antwoord te broeden, maar je neemt me de woorden uit de mond.
niks aan toe te voegen.
zat al op een antwoord te broeden, maar je neemt me de woorden uit de mond.
niks aan toe te voegen.
Groet'n,
Tim
Tim
-
- Berichten: 3083
- Lid geworden op: 03-04-2003 02:00
- Locatie: Barendrecht - Carnisselande
Goede middag,
ik vis eigenlijk heel het jaar door met krill in mijn boilies, dit is een kreefachtige. In de zomer gebruik ik zoveel krill als mogelijk totdat hij nog zinkt, in de winter word dit aandeel sterk verminderd omdat de spijsvertering nou eenmaal lager ligt bij onze koudbloedige vrienden en ik geen onprettige maagkrampen aan de karper achter wil laten nadat hij op mijn voerplek is geweest.
De flavour maakt me geen fluit uit, ik ben van mening dat een goede boilie dit ook niet nodig heeft en een flavour alleen de visser zelf maar vangt. Het zelfde geld voor kleurstof.
mvg Lex
ik vis eigenlijk heel het jaar door met krill in mijn boilies, dit is een kreefachtige. In de zomer gebruik ik zoveel krill als mogelijk totdat hij nog zinkt, in de winter word dit aandeel sterk verminderd omdat de spijsvertering nou eenmaal lager ligt bij onze koudbloedige vrienden en ik geen onprettige maagkrampen aan de karper achter wil laten nadat hij op mijn voerplek is geweest.
De flavour maakt me geen fluit uit, ik ben van mening dat een goede boilie dit ook niet nodig heeft en een flavour alleen de visser zelf maar vangt. Het zelfde geld voor kleurstof.
mvg Lex
Als je er maar vertrouwen in hebt.
- Tim Beeren
- Berichten: 529
- Lid geworden op: 29-07-2002 02:00
- Locatie: Overveen (vlak bij Haarlem)
- Contacteer:
marco Brands schreef:Geachtte heren en dames,
Mijn vraag is de volgende :
Welke boilie gebruik je welke maanden.
ik heb gehoord dat je een zoete boilie in de zomer gebruikt, en een visvoer boilie in het najaar?
Klopt dit, en geldt dit ook voor op een riviertje zoals de linge, de vecht en andere riviertjes ???
Moet ik voorvoeren e.d. ?
Alvast bedankt.
Ja dat MOET anders vang je niks
Regen zijn de tranen van god, omdat hij geen karpervisser is...
-
- Berichten: 287
- Lid geworden op: 29-09-2003 02:00
- Locatie: Waterland
- Contacteer:
Of je dan echt helemaal niets vangt. Volgens mij komt dan je vissersinstinct gewoon om de hoek kijken.
Het is echt heel moeilijk maar je moet het eens proberen gewoon alleen een single haakaas als je een nachtje gaat en helemaal niets bijvoeren heel de nacht ik weet het het is zeer moelijk maar echt niets bij voeren, kijken of het resultaat zwaarder is
Het is echt heel moeilijk maar je moet het eens proberen gewoon alleen een single haakaas als je een nachtje gaat en helemaal niets bijvoeren heel de nacht ik weet het het is zeer moelijk maar echt niets bij voeren, kijken of het resultaat zwaarder is