Wie van jullie stoomt de boilies en wie kookt zijn knikkers?
Ikzelf kook de boilies, omdat ik hier betere ervaringen mee heb!
Nu de rest...
koken of stomen
- Stephan van den Boom
- Berichten: 467
- Lid geworden op: 19-05-2003 02:00
- Locatie: The Middle of Nowhere
Koken, ik heb net nog twee en een halve kilo weggedraaid.
Ik heb er eerlijk nog nooit van gehoord dat iemand ze stoomt...
Hoe gaat dan stomen dan precies in z'n werk?
Mvrgr,
Ik heb er eerlijk nog nooit van gehoord dat iemand ze stoomt...
Hoe gaat dan stomen dan precies in z'n werk?
Mvrgr,
Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
- ferenc van de vorstenbosc
- Berichten: 3043
- Lid geworden op: 17-05-2003 02:00
- Locatie: lisse
- Contacteer:
1 Simpele manier van stomen is in een frituurpan.Men doet een laagje water in de pan en laat het koken
Dan hangt men het netje erin,maar hij mag niet in het water hangen.Boilies erin,deksel dicht en stomen maar.
Boilies blijven wel zachter als met koken,maar als je je mix aanpast mag dat geen probleem leveren.
Voordeel van stomen is,dat alles beter behouden blijft.Flavours en al die troep kook je er niet uit.Het water wat je overhoud na het stomen is ook nog gewoon helemaal helder.
Dan hangt men het netje erin,maar hij mag niet in het water hangen.Boilies erin,deksel dicht en stomen maar.
Boilies blijven wel zachter als met koken,maar als je je mix aanpast mag dat geen probleem leveren.
Voordeel van stomen is,dat alles beter behouden blijft.Flavours en al die troep kook je er niet uit.Het water wat je overhoud na het stomen is ook nog gewoon helemaal helder.
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Ik kook te allen tijden mijn boillies, dit omdat de boilies in mijn ogen dan beter kunen uitharden!
-
- Berichten: 1159
- Lid geworden op: 25-09-2002 02:00
- Locatie: Eygelshoven
goed idee ferenc! De laatste keer dat ik boilies heb gerold (8 maanden terug of zo!) heb ik ze in een ijzeren vergiet aan de rand van een grote pan kokend water gehangen met het deksel erop. Een oude frituurpan is inderdaad veel makkelijker.
Ik heb ook een voorkeur voor stomen, aangezien hierbij beter geur-, smaak- en kleurstoffen worden behouden. De boilies blijven inderdaad wel wat zachter, maar dit vind ik geen probleem. Bij korte sessies is dit alleen maar voordelig aangezien de geur beter uitlekt. Als je je aas langer laat inliggen ben je misschien meer gebaat bij een boilie die zijn geurstoffen meer gedoseerd afgeeft, een hardere boilie dus.
groeten,
karperlimbo
Ik heb ook een voorkeur voor stomen, aangezien hierbij beter geur-, smaak- en kleurstoffen worden behouden. De boilies blijven inderdaad wel wat zachter, maar dit vind ik geen probleem. Bij korte sessies is dit alleen maar voordelig aangezien de geur beter uitlekt. Als je je aas langer laat inliggen ben je misschien meer gebaat bij een boilie die zijn geurstoffen meer gedoseerd afgeeft, een hardere boilie dus.
groeten,
karperlimbo
- Stephan van den Boom
- Berichten: 467
- Lid geworden op: 19-05-2003 02:00
- Locatie: The Middle of Nowhere
Je moet voor de gein maar eens met ongekookte knikkers vissen, dan 'lekt' de geur pas goed uit! Probeer het maar eens in een aquarium, in mijn geval in een paludarium. Als de vissen verzadigd zijn en wordt het water zelfs helemaal troebel omdat de bestanddelen van de boilie zich langzaam in het water vermengen. De boilie blijft dus alleen niet zo lang heel (20 mm, 4 a 5 uur)...
Mvrgr,
Mvrgr,
Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.
-
- Berichten: 4624
- Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Stephan,
Zo werd er dus voor het boilietijdperk meestal gevist: met deeg.
Zou daarom the method zo populair zijn?
MVG
Klaas
Zo werd er dus voor het boilietijdperk meestal gevist: met deeg.
Zou daarom the method zo populair zijn?
MVG
Klaas
- marijn ham
- Berichten: 2429
- Lid geworden op: 11-07-2003 02:00
- Locatie: Waarland
Klaas,
daar zit zeker wat in, maar of juist daarom de method zo populair is... daar geloof ik niet echt in.
De method is momenteel populait omdat het een nieuwe manier van aanpak is en waar de vis weinig ervaring mee heeft!
Karpers zijn van zichzelf nieuwsgierige vissen en zullen het niet nalaten ff te komen rondneuzen bij die lekker ruikende bal die in het water ligt...
Ikzelf denk dat na verloop van tijd ook de 'magie' van een method zal teruglopen als er op een water veel met de method wordt gevist...
daar zit zeker wat in, maar of juist daarom de method zo populair is... daar geloof ik niet echt in.
De method is momenteel populait omdat het een nieuwe manier van aanpak is en waar de vis weinig ervaring mee heeft!
Karpers zijn van zichzelf nieuwsgierige vissen en zullen het niet nalaten ff te komen rondneuzen bij die lekker ruikende bal die in het water ligt...
Ikzelf denk dat na verloop van tijd ook de 'magie' van een method zal teruglopen als er op een water veel met de method wordt gevist...
Jan,
Ik stoom mijn boilies, omdat het sneller gaat:
- deeg aanmaken
- worsten spuiten
- worsten stomen in een mega stoompan.
- 10 minuten stomen
- op een kleed laten uitlekken
- voordat de worsten hard worden in brokken snijden.
- 1 dag laten drogen
- invriezen.
Arjen
ps wel gebruik ik wat extra ei-albumine in mijn mix om de boilies harder te maken.
Ik stoom mijn boilies, omdat het sneller gaat:
- deeg aanmaken
- worsten spuiten
- worsten stomen in een mega stoompan.
- 10 minuten stomen
- op een kleed laten uitlekken
- voordat de worsten hard worden in brokken snijden.
- 1 dag laten drogen
- invriezen.
Arjen
ps wel gebruik ik wat extra ei-albumine in mijn mix om de boilies harder te maken.