vraag over tijgernoten


Plaats reactie
Harmen timmerman
Berichten: 5
Lid geworden op: 22-04-2013 16:09

24-04-2013 18:49

Hallo ik heb net tijgernoten 24 uur geweekt en een uur gekook. Maar ze zien er van binnen uit als een pinda zijn de tijgernoten dan goed of moet ik ze nu nog een paar dagen laten staan voordat ze goed zijn?
Gebruikersavatar
jeffrey van osch
Berichten: 1844
Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
Locatie: s-Hertogenbosch

24-04-2013 19:59

Tijgers zijn dan geel -wit van binnen .
Je kunt ze eventueel een paar dagen in een afgesloten emmer laten staan , zodat er een dikke slijmlaag op kont .
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
Frenk de Gruiter
Berichten: 2837
Lid geworden op: 12-03-2011 22:32
Locatie: Duiven

24-04-2013 20:34

hoe meer slijm, des te beter! Geeft een zoete weëe geur af.
Gebruikersavatar
Bas Timmermans
Berichten: 604
Lid geworden op: 02-06-2011 11:16
Locatie: Stadskanaal

24-04-2013 20:37

?
Laatst gewijzigd door Bas Timmermans op 24-04-2013 20:39, 1 keer totaal gewijzigd.
The art of fishing..... Keep your wife at home!

Friends call met The Carp whisperer :lol:
Gebruikersavatar
Bas Timmermans
Berichten: 604
Lid geworden op: 02-06-2011 11:16
Locatie: Stadskanaal

24-04-2013 20:38

jeffrey van osch schreef: dikke slijmlaag op kont .
Frenk de Gruiter schreef:hoe meer slijm, des te beter! Geeft een zoete weëe geur af.


Hoe ver gaat dit? :lol:
The art of fishing..... Keep your wife at home!

Friends call met The Carp whisperer :lol:
Marco Mostert
Berichten: 3296
Lid geworden op: 28-05-2008 17:59

24-04-2013 20:40

Je bent of aan 't vissen of filmpjes aan 't kijken :wink: ...
Groeten, Marco.

..Ironisch genoeg is m'n glazen bol gebarsten uit voorspelbaarheid 8).
Gebruikersavatar
Davy Meulenberg
Berichten: 628
Lid geworden op: 06-06-2007 13:33

25-04-2013 21:47

Ze worden doorgaans wat zachter.
Probeer de tijgers na het koken onder druk weg te zetten, en dan in de zon.
Dit versnelt het slijmproces.
Ook zou je een flesje oud bruin kunnen toevoegen per emmer, krijg je ook een lekkere dikke slijmlaag.
Of basterdsuiker werkt ook goed.

Toch kies ik er zelf liever voor, om ze gewoon zelf het werk te laten doen, niks toevoegen en gewoon onder druk in de zon zetten.
Wannie Wedduh?!
Gebruikersavatar
jeffrey van osch
Berichten: 1844
Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
Locatie: s-Hertogenbosch

25-04-2013 22:10

Ga er ook niet met je handen in :)
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
Gebruikersavatar
weslingh lublink
Berichten: 432
Lid geworden op: 21-09-2009 08:21
Locatie: oss

26-04-2013 00:09

@jeffrey niet.... Bij mij ligt er altijd een slijmlaag op en een stank aan van hier tot Tokyo
En voer bijna altijd met mijn handen :P
you never know if you never try

PR Schub 30p
PR Spiegel 32p
PR 2014 0p

vangsten 2014

Schub : 0
Spiegel : 0
vol schub : 0
Gebruikersavatar
jeffrey van osch
Berichten: 1844
Lid geworden op: 22-04-2008 00:01
Locatie: s-Hertogenbosch

26-04-2013 13:44

:roll: dan ligt er al slijm op .
Maar niet tijdens het slijm proces erin gaan
Zij die zich verliezen in hun passie zijn minder verloren dan hij die de passie verliest .
www.Force1baits.nl
Gebruikersavatar
Jerome berken
Berichten: 673
Lid geworden op: 12-03-2013 15:39

29-04-2013 13:44

jeffrey van osch schreef:Ga er ook niet met je handen in :)

waarom niet? :roll:
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
Gebruikersavatar
R de Winter
Berichten: 3066
Lid geworden op: 15-07-2010 15:05
Locatie: JRC Extreme Brolly
Contacteer:

29-04-2013 14:21

Het zuur van je handen breekt het slijmprocess af...

zelf steek ik altijd me handjes er ff in want dat slijm heeft niet echt een meer waarde vind ik....

maar sommige zweren bij een slijmlaag....

en daarbij kan je ook met slijm moeilijk gooien als het nodig is tenzij je het invriest.

maar goed succes..
Oja joh!!!
Gebruikersavatar
Jerome berken
Berichten: 673
Lid geworden op: 12-03-2013 15:39

29-04-2013 14:30

R de Winter schreef:Het zuur van je handen breekt het slijmprocess af...

zelf steek ik altijd me handjes er ff in want dat slijm heeft niet echt een meer waarde vind ik....

maar sommige zweren bij een slijmlaag....

en daarbij kan je ook met slijm moeilijk gooien als het nodig is tenzij je het invriest.

maar goed succes..

oww ok najah nooit wat van gemerkt, ik kook ze eerste en laat ze daarna gewoon onder druk in een emmertje gisten/slijmen.

Maar als je ze invriest drijven ze zolang ze bevroren zijn, neem ik aan :P
Shimano Tribal XT-A \ Shimano 8000D eu
Plaats reactie