de bijkomende ,vaak over het hoofd geziene factor is de lengte van de hair.
een karper die het aas opneemt zal dit zo snel mogenlijk naar zijn palataal orgaan willen transporteren om te checken of het opgenomen deeltje eetbaar is ,of direkt weer naar buiten moet indien het niet door de kieuwen kan worden weggespoeld.
ik neem aan dat we dit nu onderhand weten
![:wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
de lengte van de hair komt nu om de door ons zo gewenste hoek kijken, indien deze lang genoeg is, en dan praat ik uit eigen bescheiden ervaring , tot een cm of 5 tussen boilie en haak , zit je vaak op een goede lengte.
het aas zit tegen het smaakkussen en de haak net achter de lip.
de volgende truc is natuurlijk het prikmoment, dit realiseer je door een kortere onderlijn met een zwaar lood te combineren, en dan tegen de regels in gebruik ik een lekkere klauwhaak met dichtgeknepen weerhaak in de maat 8-10 een line all. thats all.
je moet er voor zorgen dat de haak al in de lip hangt voordat karpermans het voerdeeltje heeft onderzocht.
met een klauwhaakje heb je dat toch sneller,
Ger