Eieren en soyameel schadelijk voor karper
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
eey ik kwam dit stukje tegen van Eddy stercks, wat is jullie mening?
http://www.proline-products.nl/pages/articles.htm#article2
http://www.proline-products.nl/pages/articles.htm#article2
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
En wat over die eieren dan? et klopt wel dat je zo'n 8 eieren per kg mix gebruikt.
Ik vraag me af wat je ipv van ei anders voor een bindmiddel moet gebruiken....
Ik vraag me af wat je ipv van ei anders voor een bindmiddel moet gebruiken....
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ik wel 10 of 12 gewone supermarkt scharreleitjes. Maar je kunt minder gebruiken en met water aanlengen.
Probeer deze eens:
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... ivervanger
Mogelijk staat er wat voor je bij. Er zijn er nog meer hoor.
Probeer deze eens:
http://www.karperwereld.nl/board/viewto ... ivervanger
Mogelijk staat er wat voor je bij. Er zijn er nog meer hoor.
-
- Berichten: 1188
- Lid geworden op: 18-04-2006 19:09
- Locatie: nomaad
Eipoeder en ei-albumine leken een uitkomst, maar dat wilde ik niet. Want dan kon ik al even goed eieren gebruiken.
Tot ik op een gegeven moment naar de jongens van Pro Line belde. Twee dagen later stonden Henk en Koos bij mij aan de deur. Toen ik hen vertelde waar ik naar op zoek was, vertelden ze mij dat ze Ready Mades konden maken, zonder eieren en een bijkomende zaak was, er werd geen sojameel in hun basismix gebruikt. Nu was mijn interesse meer dan opgewekt! Dus toen ze mij vroegen om voor hen te komen vissen, moest ik niet lang nadenken.
Hier wordt toch gesuggereert dat er geen ei, geen eipoeder of ei-albumine wordt gebruikt, of ben ik nou gek?
Ik vraag me af wat er dan gebruikt wordt ipv ei of eipoeder.
Als dat iets makkelijks en goedkoop is zou ik dat graag eens willen proberen.
Maar dan lees ik dit in een ander topic waar je naar verwees:
Wil Jeurninck
Registratie: 25-7-2002
Berichten: 2094
Woonplaats: Baexem
Leeftijd: 40
BerichtGeplaatst: 15-04-2004 17:04 Onderwerp: Reageer met quote
Pascal,ik kan welliswaar niet voor alle merken spreken want er zijn ook fabrikanten die de arabische gom verwerken als binder in hun bollen maar bij Proline weet ik 100% zeker dat er daadwerkelijk ei-poeder en ei-albimine word verwerkt inplaats van de eieren.
Wil.
En toen wist ik niet meer wat ik nou wel en niet moest geloven.
Tot ik op een gegeven moment naar de jongens van Pro Line belde. Twee dagen later stonden Henk en Koos bij mij aan de deur. Toen ik hen vertelde waar ik naar op zoek was, vertelden ze mij dat ze Ready Mades konden maken, zonder eieren en een bijkomende zaak was, er werd geen sojameel in hun basismix gebruikt. Nu was mijn interesse meer dan opgewekt! Dus toen ze mij vroegen om voor hen te komen vissen, moest ik niet lang nadenken.
Hier wordt toch gesuggereert dat er geen ei, geen eipoeder of ei-albumine wordt gebruikt, of ben ik nou gek?
Ik vraag me af wat er dan gebruikt wordt ipv ei of eipoeder.
Als dat iets makkelijks en goedkoop is zou ik dat graag eens willen proberen.
Maar dan lees ik dit in een ander topic waar je naar verwees:
Wil Jeurninck
Registratie: 25-7-2002
Berichten: 2094
Woonplaats: Baexem
Leeftijd: 40
BerichtGeplaatst: 15-04-2004 17:04 Onderwerp: Reageer met quote
Pascal,ik kan welliswaar niet voor alle merken spreken want er zijn ook fabrikanten die de arabische gom verwerken als binder in hun bollen maar bij Proline weet ik 100% zeker dat er daadwerkelijk ei-poeder en ei-albimine word verwerkt inplaats van de eieren.
Wil.
En toen wist ik niet meer wat ik nou wel en niet moest geloven.
PR Schub: 2,001 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
PR Spiegel: 2,003 kilo
bij Proline weet ik 100% zeker dat er daadwerkelijk ei-poeder en ei-albimine word verwerkt inplaats van de eieren.
Wil
Geloof dit maar.
Groeten,
Jan Peter
Wil
Geloof dit maar.
Groeten,
Jan Peter
-
- Berichten: 399
- Lid geworden op: 19-08-2006 22:38
- Locatie: someren
En hoe weet je dat dan zo zeker?
Als ze me missen.
Dan ben ik vissen.
http://www.carpproducts.nl neem een kijkje vele artikelen online voor mooie prijzen.
Dan ben ik vissen.
http://www.carpproducts.nl neem een kijkje vele artikelen online voor mooie prijzen.
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Zou slingerwit (restjes ei na het breken) ook goed zijn om boilies mee te draaien??
Ik kan namelijk betrekkelijk goedkoop aan dit diepvries ei komen.....
Ik kan namelijk betrekkelijk goedkoop aan dit diepvries ei komen.....
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Herman, in principe in het mogelijk om een boilie zonder ei te maken zonder te hoeven terug te vallen op chemische binders of gommen of wat dan ook.
Het is alleen arbeids intensiever en het luistert allemaal veel nauwkeuriger wil je voorkomen dat je bol na een uur of 4 helemaal uit elkaar ligt.
Ei poeder/ Ei albumine of gewoon een eitje van mevrouw de kip werkt domweg makkelijker en geeft een beter eindresultaat.
Hoe je het ook wend of keert, niemand zit te wachten op een boilie die na een uurtje van je hair valt van ellende.
Het is alleen arbeids intensiever en het luistert allemaal veel nauwkeuriger wil je voorkomen dat je bol na een uur of 4 helemaal uit elkaar ligt.
Ei poeder/ Ei albumine of gewoon een eitje van mevrouw de kip werkt domweg makkelijker en geeft een beter eindresultaat.
Hoe je het ook wend of keert, niemand zit te wachten op een boilie die na een uurtje van je hair valt van ellende.
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ei is bovendien niet het bindmiddel..
Het ontstaan van deeg gebeurt wanneer water en bloem samengebracht worden en wanneer energie gebruikt wordt om deze twee te mengen. De eiwitten worden gehydrateerd om gluten te vormen. Het beschadigd zetmeel en de pentosanen nemen ook grote hoeveelheden water op. Door energie in het water - bloem mengsel te stoppen ontstaat het glutennetwerk. De rheologische eigenschappen van het deeg worden bepaald door een aantal factoren maar de twee belangrijkste zijn toch wel
* de hoeveelheid gebruikt water
* de kwaliteit van de eiwitten aanwezig in de bloem
Aangezien de eiwitten uit de bloem een belangrijke rol spelen is het nogal evident dat de tarwe variëteit een grote impact heeft op de deegontwikkeling.
De bakker vraagt zich altijd af wat de optimale hoeveelheid water is die hij aan een bepaalde hoeveelheid bloem van een bepaalde kwaliteit moet toevoegen. In het verleden is dat altijd empirisch gebeurd. Op de koop toe had de ene bakker een voorkeur om ietwat vaste degen te maken terwijl een andere de voorkeur gaf om eerder slappe degen te maken. In het recente verleden heeft men echter studies gemaakt door gebruik te maken van spectroscopische methodes en die studies hebben ons een beter inzicht gegeven in de deegontwikkeling.
Uit deze studies is gebleken dat wanneer men de snelheid van de kneedarm verandert maar de totale energie gelijk houdt om het deeg te maken, dit een grote invloed heeft op de kwaliteit van het deeg.
Hartelijke doch
Het ontstaan van deeg gebeurt wanneer water en bloem samengebracht worden en wanneer energie gebruikt wordt om deze twee te mengen. De eiwitten worden gehydrateerd om gluten te vormen. Het beschadigd zetmeel en de pentosanen nemen ook grote hoeveelheden water op. Door energie in het water - bloem mengsel te stoppen ontstaat het glutennetwerk. De rheologische eigenschappen van het deeg worden bepaald door een aantal factoren maar de twee belangrijkste zijn toch wel
* de hoeveelheid gebruikt water
* de kwaliteit van de eiwitten aanwezig in de bloem
Aangezien de eiwitten uit de bloem een belangrijke rol spelen is het nogal evident dat de tarwe variëteit een grote impact heeft op de deegontwikkeling.
De bakker vraagt zich altijd af wat de optimale hoeveelheid water is die hij aan een bepaalde hoeveelheid bloem van een bepaalde kwaliteit moet toevoegen. In het verleden is dat altijd empirisch gebeurd. Op de koop toe had de ene bakker een voorkeur om ietwat vaste degen te maken terwijl een andere de voorkeur gaf om eerder slappe degen te maken. In het recente verleden heeft men echter studies gemaakt door gebruik te maken van spectroscopische methodes en die studies hebben ons een beter inzicht gegeven in de deegontwikkeling.
Uit deze studies is gebleken dat wanneer men de snelheid van de kneedarm verandert maar de totale energie gelijk houdt om het deeg te maken, dit een grote invloed heeft op de kwaliteit van het deeg.
Hartelijke doch
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ga je met deeg vissen, Henk?
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ja Kees,
net als zovele karpervissers
het blijft een deegjesgebeuren, al dan niet gekookt of verstijfseld.
net als zovele karpervissers
het blijft een deegjesgebeuren, al dan niet gekookt of verstijfseld.
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Wil Jeurninck
- Berichten: 2261
- Lid geworden op: 25-07-2002 02:00
- Locatie: Baexem
- Contacteer:
Henk met zulke antwoorden krijg je geen reacties meer, meeste zijn al blij dat ze zo binding kunnen krijgen, laat staan te weten waarom de binding ontstaat.
- Kees Ouwehand
- Berichten: 11597
- Lid geworden op: 07-01-2002 01:00
- Locatie: Nederland
Ja, zouden ze niet wat steviger kost lusten die spaghettivreters?
Nou, ik ga ze maar weer eens dresseren met een ander deegje.
Goed kneden dan maar weer.
Groet, Kees
Nou, ik ga ze maar weer eens dresseren met een ander deegje.
Goed kneden dan maar weer.
Groet, Kees
Laatst gewijzigd door Kees Ouwehand op 12-01-2007 20:50, 1 keer totaal gewijzigd.
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Hmmmm, ik dacht altijd dat er binding ontstond doordat bij het koken het eiwit denatureerde en zo een netwerk onstond, samen met verstijfseld zetmeel...maar jah ik ben geen bindings specialist
- Henk ter Maat
- Berichten: 6499
- Lid geworden op: 23-01-2002 01:00
- Locatie: Didam
Ronnie,
Eiwitten komen in meerde ingrediënten voor behalve het eitje.
Kees,
Goed kneden scheelt ook weer sportschoolbijdragen.
Zal wel een dresseerstokbrooddeegie worduh .
Wil,
Binding 'krijg' je niet zomaar, 't plakt eerder
Eiwitten komen in meerde ingrediënten voor behalve het eitje.
Kees,
Goed kneden scheelt ook weer sportschoolbijdragen.
Zal wel een dresseerstokbrooddeegie worduh .
Wil,
Binding 'krijg' je niet zomaar, 't plakt eerder
Groet'n Henk..
still growing Old.
still growing Old.
- Kenny Willems
- Berichten: 3415
- Lid geworden op: 20-05-2006 15:46
- Locatie: Duiven
- Contacteer:
Nog even en we mogen helemaal niks meer gebruiken in onze bol
Wat is er dadelijk weer schadelijk vis olie ?
Ik geloof er niet zo in.
Wat is er dadelijk weer schadelijk vis olie ?
Ik geloof er niet zo in.
- mitsz van der kamp
- Berichten: 6100
- Lid geworden op: 26-03-2004 20:28
- Locatie: amsterdam
- Contacteer:
vissen...
- Ronnie van Berlo
- Berichten: 330
- Lid geworden op: 16-04-2003 02:00
- Locatie: Mariahout
- Contacteer:
Henk ter Maat schreef:Ronnie,
Eiwitten komen in meerde ingrediënten voor behalve het eitje.
I know, ik ben levensmiddelentechnoloog. Echter niet alle eiwitten denatureren bij dezelfde temperaturen en de concentratie eiwit in ei (vooral eigeel) is vele malen hoper dan in andere ingredienten (behalve vleespoeder of vismeel).....
Maar ik zeg al ik ben geen specialist op gebied van bindingen vormen, behalve dan bij jam....