TIPS & TRUCKS


Stefan Slechten
Berichten: 2316
Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
Locatie: Stein (Lb)

02-12-2002 09:50

- Snijd aan 4 kanten van de boillie een stukje af, maar aan de boven en onderkant snijd je niks eraf, dit voor stevige bevestiging aan de hair.
Doordat aan 4 kantjes de boillie afgesneden is, kan de flavor goed uitlekken. En het heeft ook nog een flink afwijkende vorm.
Bij mij werkte het erg goed.

- Vis eens met maples, ook al onderschatten velen deze particle, vangen kan je er zeer zeker mee. Maak er een lekker mixje van met hennep en mais oid.

zo, nu gaan we zelf weer vissen

mvg
s.slechten
Stefan Slechten
Berichten: 2316
Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
Locatie: Stein (Lb)

02-12-2002 09:51

- Snijd aan 4 kanten van de boillie een stukje af, maar aan de boven en onderkant snijd je niks eraf, dit voor stevige bevestiging aan de hair.
Doordat aan 4 kantjes de boillie afgesneden is, kan de flavor goed uitlekken. En het heeft ook nog een flink afwijkende vorm.
Bij mij werkte het erg goed.

- Vis eens met maples, ook al onderschatten velen deze particle, vangen kan je er zeer zeker mee. Maak er een lekker mixje van met hennep en mais oid.

zo, nu gaan we zelf weer vissen

mvg
s.slechten
Martijn Nederpel
Berichten: 4864
Lid geworden op: 28-02-2002 01:00
Locatie: leeuwarden

02-12-2002 11:52

maples zijn zeker na een voercampagne een super aas!

mvg martijn
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

05-12-2002 11:38

wat bij mij een toppertje was moet maar eens proberen klein raptor haakje met een klein hairtje waarop 1 mais pitje kan en 1 mini scopex pop up bollietje 10 mm ik heb er veel meer op gevangen dan met een bollie of partikels

als voer zou ik gewoon wat duivenvoer pakken of wat mini scopex bollietje (geen pop up he)
Benny van de Werfhorst
Berichten: 4482
Lid geworden op: 19-10-2002 02:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

05-12-2002 16:03

Rol je boilies direct na het koken, eens
door een bak met grof gemalen mais of vogel-
voer of iets dergelijks, en droog de boilies
gewoon daarna. Je krijgt nu een soort krokant
laagje om je boilie, die in het water lang-
zaam los laat, en zo zeer attractief werkt!

gr. Benny
Gebruikersavatar
Kevin van Etten
Berichten: 1472
Lid geworden op: 05-03-2002 01:00
Locatie: Eindhoven

05-12-2002 16:34

als je ergens vist waar het echt donker is en je zit heel je rodpod en hengels niet staan of het is gevaarlijk waar je loopt koop je gewoon van die grote breekstaven die ze in het leger gebruiken die gebruiken ze voor het markeren van landmijnen in het donker die breekstaaf maak je met een plakbandje vast aan je steunen of je hangt er een aan je rod pod en je rod pod is verlicht en je breekt niet je enkels als je een fluiter krijgt
Gebruikersavatar
richard van der vliet
Berichten: 748
Lid geworden op: 11-10-2002 02:00
Locatie: Delfzijl

22-12-2002 18:29

kevin,

verkopen ze die dingen dan bij de dump ofzo??
en geven ze veel licht??
wat kosten ze??
hopelijk kun je mijn vragen beantwoorden.

mvgr Richard
Gebruikersavatar
robin de ronde
Berichten: 736
Lid geworden op: 26-01-2002 01:00
Locatie: Rozenburg
Contacteer:

23-12-2002 11:42

als je boilies gaat koken een beetje flavour in het water doen waar je je boilies inkookt.


de groeten...
Gebruikersavatar
Michiel Pilaar
Berichten: 962
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Kapelle
Contacteer:

23-12-2002 19:44

Ik ben benieuwd naar de theorie daarachter :roll:
Het leven is te mooi om er niet ten volle van te genieten!
Gebruikersavatar
Frank Avezaat
Berichten: 2212
Lid geworden op: 04-01-2002 01:00
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

23-12-2002 22:52

de breekstaven waar kevin van etten over sprak zijn te koop bij beter gesorteerde hengelsportzaken en naar mijn weten OOK bij diverse dumpzaken. Ik krijg ze altijd van een militair en dan is het redelijk goedkoop :razz:

de tip is al een keer van Phil Cottenier gekomen in een van zijn artikelen voor de bladen. In de nacht een fietslampje (rood knipperlampje) aan je rodpod monteren zodat je met de boot je stek terug kunt vinden in het pikkedonker.

even niet tegen de dierenbescherming zeggen! als je in de zomer bij regenachtig weer op zoek gaat naar naaktslakken kan je een redelijke voerstek opbouwen van aas dat zeer goed loopt!

Groeten,
Frank

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Frank Avezaat op 2002-12-23 22:55 ]</font>
Gebruikersavatar
robin de ronde
Berichten: 736
Lid geworden op: 26-01-2002 01:00
Locatie: Rozenburg
Contacteer:

24-12-2002 11:16

Op 2002-12-23 19:44, schreef Michiel Pilaar:
Ik ben benieuwd naar de theorie daarachter :roll:




dan trekt die flavour in die boilie of heb ik het verkeerd en gebeurd dat helemaal niet?


Robin
Christiaan van Klaveren
Berichten: 1178
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Zaandam
Contacteer:

24-12-2002 12:24

Lijkt 't je dan niet handiger om die flavour in het deeg te doen, wanneer je het maakt ?
mischien een iets makkelijkere optie :roll:
Gebruikersavatar
Michiel Pilaar
Berichten: 962
Lid geworden op: 06-01-2002 01:00
Locatie: Kapelle
Contacteer:

24-12-2002 16:45

Robin,

Als je je flavour in het kookwater knalt zal het snel verdampen. Het gevolg hiervan is dat de hele kamer naar die urft ruikt maar dat is ook het enigste; je boilies zullen er niet veel 'harder' door gaan stinken!

Als je flavour gebruikt zou ik het idd in je deeg doen :smile: !

Groeten,

Michiel
Stefan Slechten
Berichten: 2316
Lid geworden op: 16-01-2002 01:00
Locatie: Stein (Lb)

24-12-2002 17:16

Of als je de boillies gedroogd hebt, ze in een zak(je) doen en dan nog wat flavor erbij gooien.

mvg
stefan
Gebruikersavatar
robin de ronde
Berichten: 736
Lid geworden op: 26-01-2002 01:00
Locatie: Rozenburg
Contacteer:

24-12-2002 20:11

okee dan heb ik daar ook weer antwoord op :roll: :grin:


later

_________________
voeg mij toe op msn: carpdriller11@hotmail.com

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: robin de ronde op 2002-12-24 20:12 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: robin de ronde op 2002-12-24 20:18 ]</font>
Rob van Os
Berichten: 410
Lid geworden op: 13-02-2002 01:00
Locatie: Breda

31-12-2002 13:34

Sorry Michiel maar ik heb een kanttekening :grin:
Ik ben absoluut geen expert wat betreft het maken van boilies maar of je flavour verdampt is afhankelijk van het kookpunt. In mijn ogen kan het dus zijn dat sommige flavours helemaal niet verdampen als je ze in het kookwater doet. Of dat zo is of dat alle flavours met het kookput onder de 100 gr. Cel. zitten. weet ik niet dat zullen anderen wel weer weten.
mvg Rob